TAMBURAŠI, SPREMITE SE: Ovog leta Luku Tonija dovodim u Beograd!
Foto: Profimedia

Boško Janković sprema dobar provod za saigrača

TAMBURAŠI, SPREMITE SE: Ovog leta Luku Tonija dovodim u Beograd!

Fudbal -
Odličan je momak, naklonjen nama Srbima, pa je red da ga upoznam s rodnim gradom

Srpski fudbaler Boško Janković (31) doživljava drugu mladost u redovima Verone.Trener Andrea Mandorlini veoma ga ceni, a prijateljstvo sa iskusnim napadačem Lukom Tonijem nešto je što će ostati za ceo život.- Luka je super momak! I van terena je pravi šampion. S obzirom na trofeje koje je osvojio, neko bi očekivao da izigrava zvezdu, ali je on uvek na zemlji. Postigao je 15 golova i do kraja prvenstva konkuriše za prvog strelca Serije A iako će uskoro napuniti 38 godina - priča za Kurir Boško Janković i otkriva:- Dogovorili smo se da ovog leta dođe u Beograd, da ga upoznam sa svojim rodnim gradom. Trebalo je to da uradimo prošle godine, ali je Luka dobio sina, pa je bilo neizvodljivo. Toni je čovek koji je naklonjen Srbima jer je igrao s Ljajićem, Tomovićem, Jovetićem...Boško Janković uživa u Veroni koja mu je ponudila i novi ugovor.- Italija je zemlja po mom ukusu. Ovde sam proveo skoro trećinu svog života. Verona mi sprema novi ugovor, slede pregovori. Grad mi odgovara za život. Ne kažem da ću ovde ostati i posle karijere, ali mi prija.O povratku u Crvenu zvezdu ne razmišlja.- Nije realno da se vratim! Ne želim da dajem lažnu nadu navijačima. Pratim sve šta radi Crvena zvezda i drago mi je što veruju u svoju decu. Najbolji mogući potez jeste gurnuti svoje klince u vatru. Moja generacija je morala na kaljenje na Ub i sada znam da mi je to mnogo pomoglo. Zato sada, kad su dobili šansu u prvom timu, treba da grizu - jasan je Janković.

ReprezentacijaNISAM SVAĐALICAO reprezentaciji Srbije i time zašto je zaobiđen u eri Siniše Mihajlovića, Janković ne želi da priča:- Nisam se nadao da ću tako proći. Pogađa me što me obilaze, ali nisam svađalica jer volim Srbiju. Imam neka svoja razmišljanja zašto je sve tako bilo, ali ću ih zadržati za sebe. U najboljim sam godinama i, ako sam potreban Srbiji, novi selektor zna kako može da me nađe.

Ponosni otacS PORODICOM U CIRIHUBoško Janković živi u srećnom braku s Dijanom, a nedavno je pored sina Sergeja dobio još jednog naslednika Julijana.- Supruga je dala imena obojici sinova. Sviđaju mi se. Žao mi je samo što nisu sa mnom u Veroni jer je stariji sin krenuo u školu u Cirihu. Ali nije mi problem da posle utakmice odem do njih. Sednem u auto i lako pređem 400 kilometara da bih bio s njima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track