Sramota Legende kluba iz Ljutice Bogdana osudile potcenjivačke izjave bivšeg direktora Partizana

Legende Crvene zvezde Dragoslav Šekularac, Dejan Savićević i Ljupko Petrović smatraju da je sramotna izjava Nenada Bjekovića da je „Zvezda mrtav konj koji se ne rita“.
- Još pre 10-15 godina sam govorio da je naš rival na aparatima za disanje i sve se to odrazilo na derbiju. Što bi naš narod rekao u šali: „Mrtav konj se ne rita...“ I ne znam čemu se oni nadaju - rekao je Bjeković za Sport.

Druga Zvezdina zvezda Dragoslav Šekularac kaže za Kurir da Bjeković izjavama na štetu Zvezde sebi pokušava da obezbedi mesto u upravi Partizana:

Uvlači se upravi

- Njegov komentar o Crvenoj zvezdi je ciničan, a izjava krajnje uvlakačka! Očigledno je da on hoće da se uvuče nekome u sadašnjem rukovodstvu Partizana jer je ostao bez para. Nije u redu davati takve izjave kada su i jedni i drugi očajni. Možda bi mu bilo bolje da se seti kakav je bio kao igrač i kako je prolazio u derbijima.

Dejan Savićević jedan je od najboljih igrača u istoriji Crvene zvezde, a za naš list kaže da Bjeković nikada ne može da prežali što je njegov klub 1991. osvojio Evropu i svet:
- Crvena zvezda jeste u krizi, ali znam šta njega najviše boli. Ono što je Zvezda uspela, to ni njegovo praunuče neće dočekati. Mene ne iznenađuje šta Bjeka priča. Skroz je prolupao. Opet, nije on mali da ga ja učim lepom ponašanju.


Ne znam šta mu bi

Ljupko Petrović je 1991. godine sa Crvenom zvezdom osvojio Kup evropskih šampiona, a Bjekovićeva izjava ga je zatekla:
- Mislio sam da poznajem Nenada Bjekovića! Poštujem ga, ali ne znam šta bi čoveku da tako nešto izjavi o Zvezdi?! Ostavio je traga kao igrač i direktor u Partizanu i nema potrebe da se ovako ponižava. Tako nešto ružno što je on rekao za Zvezdu, ja nikada ne bih ni pomislio za Partizan jer cenim velikog rivala. Što se tiče fudbala u derbiju, oba kluba su pokazala nivo koji ne spada u kategoriju ozbiljnog za evropske uslove.

Sugestija uprave kluba Lalatović daje šansu mlađim fudbalerima
KLINCI NAPADAJU DONJI SREM

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović prihvatio je sugestije Zvezdana Terzića i Slaviše Kokeze, pa će do kraja Superlige veću šansu ukazati mladim igračima. Tako će u današnjem meču protiv Donjeg Srema u Novom Sadu priliku za dokazivanje, pored standardnih Luke Jovića, Mihajla Ristića, Vukašina Jovanovića i kapitena Predraga Rajkovića, dobiti talentovani Marko Grujić i Danijel Avramovski.
- Ponosan sam što smo posle 15 godina dali šansu Zvezdinoj deci. Oni su tu šansu iskoristili, iako nikad nisu igrali seniorski fudbal do sada. Jeste to moj rizik, prihvatio sam ga i ponosan sam što su oni tu gde jesu. Pored Jovića, Ristića, Jovanovića i Rajkovića, veću minutažu dobiće Grujić i Avramovski - rekao je trener Lalatović.