(VIDEO) SAMO JEDAN ZAHTEV: Evo zašto su navijači Blekpula prekinuli poslednji meč u Čempionšipu

Protest bez incidenata

(VIDEO) SAMO JEDAN ZAHTEV: Evo zašto su navijači Blekpula prekinuli poslednji meč u Čempionšipu

Fudbal -
Pre početka meča protiv Hadersfilda više od 2.000 pristalica tima marširalo je ulicama grada kako bi izrazilo bunt zbog ispadanja Blekpula u treću ligu

U susretu fudbalera Blekpula i Hadersfilda na kraju sezone u Čempionšipu navijači Blekpula, njih više od 200, je ušlo na teren i prekinulo utakmicu na stadionu Blumfild Roud, zahtevajući odlazak vlasnika kluba.

Pre početka meča više od 2.000 pristalica tima marširalo je ulicama grada kako bi izrazilo bunt zbog ispadanja Blekpula – koji je sezonu počeo sa osam registrovanih igrača – u treću ligu, odnosno načina na koji porodica Ojston već neko vreme vodi klub."Karl Ojston je rekao da možemo da mu "sudimo na kraju sezone". Danas je dan izricanja presude. Vreme je da Ojstonima i naciji stavimo do znanja da je presuda jednoglasna – krivi ste!", naveo je portparol navijačkog udruženja Narandžasti Vizetovi.

A ko su članovi porodice, sa kojom su zaratili navijači? Najstariji Oven, čovek koji je porodici obezbedio bogatstvo, ležao je robiju zbog silovanja (istina, on je uvek tvrdio da je nevin i da mu nameštaju neki uticajni ljudi iz sveta poltike, a dokazano je i da se makar jedna od manekenka koju je navodno silovao i posle toga viđala sa njim i uzimala novac za seks), sadašnji predsednik Karl je poznat po tome što provocira navijače neprimerenim fotografijama na društvenim mrežama.

http://www.youtube.com/watch?v=D4vHSVnnP38
http://www.youtube.com/watch?v=sUU3Loi7hQM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track