(VIDEO) NEĆE NA SLAVLJE ŠAMPIONA: Evo zašto će  Džerard i društvo svim srcem navijati protiv Čelsija

Tradicija mora da se poštuje

(VIDEO) NEĆE NA SLAVLJE ŠAMPIONA: Evo zašto će Džerard i društvo svim srcem navijati protiv Čelsija

Fudbal -
Fudbaleri ekipe sa Enfilda sigurno će se osećati neprijatno, ako budu primorani da tradicionalni aplauzom za najbolji tim lige pozdrave fudbalere velikog rivala

Fudbaleri Liverpula verovatno nikada nisu navijali za Kristal Palas kao što će u nedelju kad taj tim bude u okviru Premijer lige igrao protiv Čelsija.

U slučaju da Čelsi pobedi i teoretski će osigurati novu titulu prvaka Engleske, što će značiti da će službeno to proslaviti u sledećem kolu kad im na Stamford Bridž dolazi Liverpul. Kako je u Engleskoj običaj da uoči početka utakmice ekipa mora dočekati prvaka aplauzom pri izlasku iz tunela. ako tim trenera Murinja savlada Kristal Palas, ne treba sumnjati da Džerardu i društvu neće biti nimalo prijatno glumiti počasnu stražu rivalu.

Trener ''redsa'' Brendan Rodžers kaže da su njegovi igrači preveliki profesionalci i sportistite da će se tradicija ispoštovati bez obzira ko će biti prvak:

''Naravno da ćemo poštovati tradiciju. Liverpul je klub koji se temelji na poštovanju i ponosu.''

Poslednji put se 2007. godine dogodilo da jedan od engleskih divova mora odati počast prvaku. Tada su igrači Čelsija morali odati počast Junajtedu na Stamford Bridžu.

http://www.youtube.com/watch?v=HeGdc_kUXRc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track