(VIDEO) MATIĆU, KOJA TI JE OVO TITULA: Pogledajte ludo šampionsko slavlje u svlačionici Čelsija
Foto: Reuters

"Plavci" prvaci posle pet godina

(VIDEO) MATIĆU, KOJA TI JE OVO TITULA: Pogledajte ludo šampionsko slavlje u svlačionici Čelsija

Fudbal -
Dvojica srpskih intenacionalaca Matić i Ivanović sa saigračima slavili zasluženo osvojen trofej namenjen najboljem u Premijer ligi

Ludnica na travi "Stamford bridža", ludnica i u svlačionici domaćeg tima. Čelsi je šampion Engleske. Zasluženi uspeh "plavci" su znali da proslave.

Čim je završen današnji meč 35. kola Premijer lige protiv Kristal Palasa, pošto je pobedom od 1:0 titula i matematički obezbeđena, Nemanja Matić, Branislav Ivanović i saigrači, trener Žoze Murinjo, vlasnik kluba Roman Abramovič, ali i svi kojima je Čelsi na srcu podigli su ruke u vis! Pehar namenjen najboljem u Engleskoj vratio se na "Stamford bridž" posle pet godina. Čelsiju je ovo peta titula u istoriji, četvrta u 21. veku, a treća pod vođstvom Murinja.

Među višestrukim osvajačima titule našli su se i srpski internacionalci iako to nije baš svima poznato.

"Kako se osećate posle prve titule sa Čelsijem?", upitao je novinar Nemanju Matića.

Srpski reprezentativac je uz osmeh odgovorio:

"Ovo mi je druga".

Matić je bio član Čelsija i 2010, mada nije igrao kod Karla Anćelotija, kada je trofej Premijer lige poslednji put bio na "Stamford bridžu".

Srpskog reprezentativca neznanje novinara nije smorilo, naprotiv, on je sa saigračima nastavio da slavi.

"Svaka titula je rezultat napornog rada, posvećenosti i razlog da budete srećni i ponosni. Osvojio sam dosta titula u karijeri... Ovo je poslednja u dosadašnjem toku karijere i svakako je najbitnija. Engleska nije najbolje mesto na svetu ako hoćete da budete fudbalska sila i da igrate dominantan fudbal, jer se ostale ekipe uvek vraćaju još bolje i kvalitetnije", izjavio je Murinjo za Skaj sport (Skysports).

Čelso je stekao nedostižnih 16 bodova prednosti u odnosu na Arsenal, koji ima dve utakmice manje.

"Veoma sam srećan i ponosan. Posle svega potreban mi je odomor, umoran sam. Matematički smo osvojili titulu, tako da sada možemo da dišemo i uživamo. Sada kada pogledam iza sebe, vidim koliko smo zaslužili ovu titulu. Mislim da smo prošle sezone gradili nešto, što nam je ove sezone donelo rezultat", dodao je portugalski stručnjak za BBC.

Pogledajte kako je to izgledalo u svlačionici "plavaca".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track