(VIDEO, FOTO) CRNO-BELA FEŠTA: Pogledajte kako su Grobari slavili titulu Partizana 2008. u Kruševcu
Foto: Partizan.rs

Moguća repriza

(VIDEO, FOTO) CRNO-BELA FEŠTA: Pogledajte kako su Grobari slavili titulu Partizana 2008. u Kruševcu

Fudbal -
Partizan je niz od šest uzastopnih titula prvaka od 2008. do 2013. započeo pobedom nad Napretkom pod Bagdalom gde gostuje i u sredu
1 / 1 Foto: Partizan.rs

Fudbaleri Partizana imaju priliku da u sredu u Kruševcu u utakmici 28. kola Superlige i matematički obezbede 26. titulu šampiona. Da savladaju i teoriju dva kola pre kraja dovoljan im je i bod, jer "večitom rivalu" beže osam bodova i imaju bolji međusobni skor.

Na pomen Kruševca, stadiona pod Bagdalom i šampionske titule, navijače Partizana podilazi jeza. Emocije same naviru.

Naime, crno-beli su 2008. godine upravo na tom mestu osvojili prvu od šest uzastopnih naslova prvaka. Njihovu dominaciju prošle sezone prekinula je Crvena zvezda, a sada izabranici Zorana Milinkovića imaju priliku da pehar namenjen najboljem u Srbiji vrate u Humsku 1.

Tog 25. maja 2008. godine kolone vozila u crno-belim bojama slivale su se iz Beograda, ali i drugih gradova Srbije ka Kruševcu. Grobari su želeli da svedoče osvajanju prve titule posle tri godine. Tribine stadiona pod Bagdalom bile su male da prime sve kojima je crno-bela boja na srcu. Navijači Partizana napravili su sjajnu atmosferu...

Partizan je poslednje prvenstveno kolo dočekao sa 77 bodova, a drugoplasirana Crvena zvezda, koja je u isto vreme gostovala u Kulu, imala je tri boda manje, ali i bolji skor u međusobnim duelima. Dakle, crno-belima je, baš kao što će i u sredu, i tada nedostajao samo jedan bod za konačno slavlje.

Ta utakmica za Kruševljane nije imala rezultatski značaj, ali su se borili, ne dozvoljavajući favorizovanim gostima da dođu do gola. Silno su se mučili igrači trenera Slaviše Jokanovića, koji je na polovini sezone na klupi Partizana nasledio Miroslava Đukića, da slome otpor Napretka i konačno su uspeli u finišu kada je Lamin Dijara bukvalno ugurao loptu u mrežu.

To je bio znak za eksploziju oduševljenja kako na tribinama tako i na terenu. Meč je i završen minimalnom pobedom Partizana, dok je Zvezda osovojila samo bod protiv Hajduka (1:1). Sa poslednjim sudijskim zviždukom u Kruševcu počelo je slavlje. Navijači su sleteli na teren, igrači su se radovali u svlačionici... Napravljena je šampionska fešta.

Te sezone crno-beli su osvojili duplu krunu, jer su prethodno u finalu Kupa savladali Zemun 3:0.

Uspehe Partizanu tada su doneli, pored pomenutog Senegalca, i golman Mladen Božović, Nenad Đorđević, Antonio Rukavina, Nemanja Rnić, Žuka, Moreira, Marko Jovanović, Ivan Obradović, Stevan Jovetić...

Partizan je počev od 2008. godine "vezao" šest titula zaključno sa onom osvojenom u sezoni 2012/13, među kojima je tri puta uzimao duplu krunu.

http://www.youtube.com/watch?v=JpPYHhi_cxk
http://www.youtube.com/watch?v=CTFmivyquFw
http://www.youtube.com/watch?v=iseZ42MUQ_s
http://www.youtube.com/watch?v=2FGxqCAbYcE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track