BLOG UŽIVO: I u Premijer ligi se konzumira kokain
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: I u Premijer ligi se konzumira kokain

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:40 - Juniorke Srbije poražene na startu kvalifikacija za SPŽenska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je večeras u prvom kolu G grupe evropskih kvalifikacija za ovogodišnje prvenstvo sveta. Na startu turnira u Rumi izabranice Marijane Boričić izgubile su od selekcije Francuske sa 3:2 u setovima - 25:17, 23:25, 21:25, 25:19, 15:8. U drugom meču prvog kola Turska je nadigrala Češku - 3:1 (25:18, 23:25, 25:19, 25:12). Narednu utakmicu Srbija igra sutra od 18.30 sati protiv Češke, a u poslednjem kolu u nedelju se sastaje sa Turskom, takođe od 18.30.

20:55 - FS Vojvodine će razmotriti inicijativu Zvezde za izbore u FSSFudbalski savez Vojvodine saopštio je danas da će razmotriti inicijativu Crvene zvezde vezanu za raspisivanje vanrednih izbora u nacionalnom Savezu."FS Vojvodine će uvažiti i razmatrati svaku inicijativu koja doprinosi poboljšanju stanja u srpskom fudbalu i koja će dovesti do toga da srpskom fudbalu dođu bolji dani", navodi se u saopštenju FS Vojvodine.Ta organizacija je ranije odlučila da nije za vanredne izbore u Fudbalskom savezu Srbije (FSS) jer niko nije pokrenuo inicijativu. Ipak, kako se navodi, ta odluka doneta je "nakon duže rasprave" i "određene doze konfuzije koja je unešena među delegate" FS Vojvodine, a povodom inicijative Zvezde raspravljaće se "u najkraćem mogućem roku".

20:29 - UEFA pokrenula postupak protiv DnjepraEvropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je danas disciplinski postupak protiv ukrajinskog Dnjepra zbog niza propusta na revanš utakmici polufinala Lige Evropa protiv Napolija. Kako se navodi u saopštenju, navijači Dnjepra su na utakmici protiv Napolija istakli rasistički transparent, koristili pirotehnička sredstva i na kraju utrčali na teren stadiona u Kijevu, gde se igrao revanš meč polufinala. U drugoj optužnici navodi se da je utakmica bila "loše organizovana", pošto su stepeništa između tribina bila blokirana. Dnjepar je sinoć u Kijevu u revanš utakmici polufinala Lige Evropa savladao Napoli sa 1:0, te tako ukupnim rezultatom 2:1 eliminisao italijansku ekipu iz daljeg toka takmičenja. Disciplinska komisija UEFA će se ovim slučajem baviti 21. maja.

20:20 - Runi propušta ArsenalKapiten Mančester junajteda Vejn Runi, propustiće naredni meč protiv Arsenala u okviru 37. kola Premijer lige. To je engleskim medijima potvrdio i trener "drvenih đavola" Luj Van Gal. Pored kapitena u konkurenciji za ekipu neće biti ni Luk Šou. Oba fudbalera su zadobila povrede u prošlom meču protiv Kristal Palasa. Utakmica se igra u nedelju na "Old Trafordu", a imaće veliki značaj u borbi za poziciju koja vodi direktno u LŠ naredne sezone.

19:30 - Ulisi dobio 7. etapu, Kontador zadržao vođstvo na ĐiruItalijanski biciklista Dijego Ulisi pobedio je u 7. etapi tradicionalne Trke kroz Italiju, a vođstvo u generalnom plasmanu zadržao je glavni favorit, Španac Alberto Kontador. Današnja etapa bila je najduža na ovogodišnjem Điru (264 kilometra), a ravničarsku stazu od Groseta do Fjuđija Ulisi je prevezao za sedam sati i 22,21 minuta. Iza njega kroz cilj je prošla velika grupa vozača sa istim vremenom, a drugo i treće mesto zauzeli su Španac Huan Hose Lobato i Australijanac Sajmon Džerans. Kontador u ružičastoj majici vodećeg u generalnom plasmanu ima dve sekunde prednosti nad najbližim pratiocem, Italijanom Fabiom Aruom.Sutrašnja 8. etapa je planinska i vozi se od Fjuđija do Kampitelo Matezea u dužini od 186 kilometara.

18:40 - I u Premijer ligi se konzumira kokainVezni fudbaler Hal sitija, Džejk Livermor bio je pozitivan na testu na kokain, kako prenosi engleski "Telegraf". Klub se nije oglašavao povodom tvrdnji engleskih medija. Ova vest je sigurno veliki udar za ekipu Stiva Btusa koja se grčevito bori za opstanak u društvu najboljih. Ove sezone Livermor je odigrao 35 utakmica u dresu Hala.Ranije je branio boje Totenhema, a "Vajt Hart Lejn" je napustio u leto 2013. za 8 miliona funti. Jednom je obukao i dres reprezentacije Engleske, odigrao je 21 minut u prijateljskom meču protiv Italije 2012. godine.

17:57 - Kosanović: Za naš obraz niko ne mora da brineTrener Novog Pazara Milorad Kosanović rekao je danas da će njegovi fudbaleri imati priliku da utakmicom protiv Partizana u 29. kolu Super lige Srbije na lep način završe uspešnu sezonu."Oni se oprašaju od publike, čestitaćemo im titulu, ali i imati obavezu da maksimalnim zalaganjem pokušamo da ostvarimo dobar rezultat. Hoćemo da se predstavimo kao tim koji je zasluženo u vrhu, koji je gotovo celo prvenstvo odigrao kvalitetno. Oni će sutra biti rasterećeni, a iz iskustva znam da se takvim mečevi najčešće odigraju na visokom nivou", rekao je Kosanović novinarima na Gradskom stadionu.Utakmica na stadionu u Humskoj igraće se u subotu od 17 časova.Dva kola pre kraja, vodeći Partizan je sa 69 bodova obezbedio 26. titulu prvaka Srbije, dok je Novi Pazar peti sa 43 i još može da osvoji četvrto mesto i plasira se u kvalifikacije za Ligu Evropa."Ne znam koliko je realno da izborimo Evropu, ali realno je da sutra odigramo dobro. Imamo manjih problema zbog kartona Miloša Tintora i nesanirane povrede Admira Kecapa, ali i dalje imamo tim koji može da odigra dobro", ocenio je Kosanović.On je naglasio da njegov tim mora da igra punom snagom od prvog minuta, a ne da čeka grešku Partizana."Ako budemo čekali ili mislili da je ispred nas nemoguća misija, onda će tako i biti. Moramo da imamo ideju, da igramo sa željom da dobijemo, a ne da čekamo da prođe vreme i da Partizan pogreši. Ne znam da li možemo, ali moramo probati", kazao je Kosanović.Novi Pazar će ove sezone ostvariti najbolji plasman otkako je pre četiri godine ušao u najjaču ligu, na svom terenu savladao je i Crvenu zvezdu (2:1), ali Kosanović nije zadovoljan kako je njegov tim odigrao neke utakmice."U Pazaru smo poraženi od Vojvodine, iako nismo bili slabiji, ali to je neiskustvo igranja takvih mečeva. U Nišu i Čačku nismo trebali da izgubimo, bez obzira šta nam se tamo dešavalo. Te tri utakmice su prilično odredile dalji tok stvari, dok su neuspesi protiv Rada i Čukaričkog na startu prolećnog dela došli kao posledica nekih sasvim drugih stvari", istakao je Kosanović.Kosanović je najavio da će Novi Pazar pošteno odigrati do kraja prvenstva i da za "obraz njegove ekipe" niko ne treba da brine. "Znamo da je mnogo urađeno na način koji nije korektan, pa jedva čekam sledeće prvenstvo, da vidim da li će drugi uslovi takmičenja nešto popraviti. Dešava se svašta, ali mene to ne interesuje. Otakako sam u Pazaru, od sedmog kola, sve utakmice odigrali smo najčistije, niko nam nije pomogao ni za aut. Negde smo strašno oštećeni, ali to je sport, a za naš obraz niko ne treba da brine", rekao je Kosanović.

17:31 - Gladović i Babić bez polufinala na SPTrećeg dana prvenstva sveta u tekvondou predstavnici Srbije nisu imali uspeha posto su Dragana Gladović i i Violeta Babić ostale bez plasmana u polufinale. Gladović je u kategoriji do 53 kilograma poražena na startu od Ukrajinke Litvinčuk (5:4), dok je Babić u kategoriji preko 73 kilograma izgubila u četvrtfinalu od iskusne Francuskinje Gledis ubedljivo sa 6:0. Četvrtog dana šampionata koji se održava u ruskom gradu Čeljabinsku na tatami izlaze Miloš Golubović (do 87 kg), Đorđe Marčetić (+87 kg) i glavna uzdanica srpskog tima, olimpijska šampionka Milica Mandić (do 73 kg). Jedinu medalju za Srbiju u Čeljabinsku za sada je osvojila 17. godišnja Tijana Bogdanović, koja se u četvrtak OKITILA BRONZOM u kategoriji do 49 kilograma.

16:42 - Faust: Teško ćemo zadržati Mesija, Nejmara i SuaresaPotrepredsednik Barselone Havijer Faust rekao je danas da će Katalonci teško zadržati zvezde tima poput Lionela Mesija, Nejmara i Luisa Suareza, zbog poreskih zakona u Španiji, finansijskog fer-pleja i činjenice da klub nema bogatog vlasnika."Trenutno nismo u mogućnosti da ponudimo plate kao Čelsi ili Pari Sen Žermen. Igrači uvek upoređuju neto zarade, a u Španiji imamo najveći porez u Evropi. Zbog toga moramo da povećamo plate kako bismo ostali konkurentni. Uprkost tome, postoji mogućnost da izgubimo neke samo zbog novca", rekao je Faust za nemački dnevnik "Handelsblat".On, ipak, veruje da će Mesi, Nejmar i Suares ostati na Nou Kampu."Karijere fudbalera su kratke i imaju pravo da dobiju ono što drugi klubovi žele da im ponude. Ne možemo da im kažemo da ostanu za duplo manju zaradu", objasnio je Faust.Barselona se nalazi na dobrom putu da osvoji triplu krunu ove sezone. Ekipa Luisa Enrikea ima četiri boda prednosti u odnosu na Real u Primeri, u finalu Lige šampiona igraće protiv Juventusa, dok će im protivnik u finalu Kupa Kralja biti Atletik Bilbao.

16:09 - Saki: Ronaldova loša forma uzrok Realovih neuspehaLegendarni italijanski trener Arigo Saki rekao je danas da je loša forma zvanično najboljeg fudbalera sveta Kristijana Ronalda uzrok lošeg finiša sezone madridskog Reala. Real je u drugom delu sezone ispustio prvo mesto u Primeri, a u polufinalu Lige šampiona eliminisan je od Juventusa. "Ronaldo već tri meseca nije na svom nivou. Golove postiže jer se bori na terenu, ali uopšte nije u formi", rekao je Saki, a prenosi španski As. Ronaldo je trenutno prvi strelac Primere sa 42 gola, od ukupno 55 koliko je dao u svim takmičenjima. On je član Reala od 2009. godine, a prethodno je igrao za lisabonski Sporting i Mančester Junajted.

15:32 - Juniori Crvene zvezde ubedljivi protiv SparsaJuniori Crvene zvezde zabeležili su drugu pobedu na Evroliginom Fajnal-ejtu u Madridu, pošto su u drugom kolu B grupe pobedili sarajevske Sparse sa 95:47 (23:18, 25:9, 25:10, 22:10). Košarkaši Zvezde će u slučaju da sutra pobede Žalgiris imati priliku da u finalu odbrane titulu prvaka Evrope, koju su prošle godine osvojili u Milanu. Najbolji u pobedničkom timu bio je Vojislav Stojanović sa 18 poena, šest skokova, osam asistencija i šest ukradenih lopti, a pratili su ga Aleksandar Aranitović sa 16 i David Miladinović sa 14 poena. Utakmica poslednjeg kola grupne faze između Crvene zvezde i litvanskog Žalgirisa igra se sutra od 13 sati.

15:19 - Milojević: Poštujemo Vojvodinu, ali cilj je pobedaTrener Čukaričkog Vladan Milojević rekao je danas da se nada pobedi protiv Vojvodine u derbiju 29. kola Superlige, uprkos tome što Novosadajani imaju izuzetno dobar tim."Vojvodina je imala krizu, ali su dobra, brza i hitra ekipa. Bore se za izlazak u Evropu i pokazali su u poslednjim utakmicama da imaju sjajnu plejadu mladih igrača iz omladinske škole. Bez obzira na to što su im neki ključni igrači otišli u decembru napravili su dobar tim, miks mladih i iskusnih igrača", rekao je Milojević na konferenciji za novinare na Banovom brdu.On je najavio da će pripremite svoje igrače na najbolji mogući način, jer izuzetno poštuje Vojvodinu."Na treningu ćemo da vidimo kakva je situacija. Filip Stojković neće igrati zbog kartona i imamo još neke povrede, a danas ćemo videti koliko je ko spreman za igru. Odluku o startnoj postavi doneću pred sam meč", dodao je Milojević.Mladi napadač Čukarickog Nikola Stojiljković želi pobedu kao uvertiru za finale Kupa protiv Partizana.Moramo da obratimo pažnju na neke njihove brze igrače i odigramo što bolje odbranu. Kao što smo protiv Jagodine i Crvene zvezde postigli golove, treba da napravimo dobru priču pred utakmicu sa Partizanom u Kupu", rekao je Stojiljković.Utakmica Čukarički - Vojvodina igra se u sutra od 17 sati na Banovom brdu.

14:54 - Medijaset: Anćeloti potpisao predugovor sa SitijemTrener madridskog Reala Karlo Anćeloti potpisao je predugovor i od leta će voditi Mančester Siti, tvrdi današnji Sport Medijaset. Kako se navodi italijanski trener napustiće Real na kraju neuspešne sezone jer je izgubio podršku posle eliminacije u polufinalu Lige šampiona protiv Juventusa, iako su igrači stali u njegovu odbranu. Anćeloti će na klupi Sitija naslediti Manuela Pelegrinija, koji nije ispunio očekivanja u Premijer ligi i Ligi šampiona. On je prošle godine došao u Real, kojem je doneo prvi trofej Lige šampiona posle 12 godina, kao i Kup kralja, UEFA Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo. Tokom karijere vodio je Ređanu, Parmu, Juventus, Milan, Čelsi i Pari Sen Žermen.

14:30 - Alegri: Juventus ima dobre šanse da osvoji LŠTrener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri rekao je danas da njegov tim ima lepu priliku da osvoji trofej Lige šampiona u finalu protiv Barselone."Znamo da igramo protiv veoma snažnog protivnika i svesni smo da imamo prilično dobre šanse da trofej vratimo u Torino. Ali, očekujem veliku borbu jer finale Lige šampiona ne može da bude laka utakmica", rekao je Alegri na konferenciji za medije.Prema njegovim rečima, Staru damu pre utakmice sa Barselonom očekuju obaveze u finalu nacionalnog Kupa protiv Lacija."Moramo da se spremimo za sutrašnju utakmicu protiv Intera. Od nedelje kreće priprema za finale Kupa Italije, a zatim sledi utakmica proitv Napolija kada će nam biti uručen trofej Serije A. Posle toga ćemo imati nedelju dana, možda i nekoliko dana odmora, kako bismo spremni dočekali finale", rekao je Alegri.On je dodao da će igrači poput Kvadva Asamoe i Romula, koji nisu mnogo igrali ove sezone, dobiti šansu u predstojećim utakmicama.Finale je na programu 6. juna u Berlinu.13:43 - Trka sa preprekama u subotu na KošutnjakuČetvrta po redu trka sa preprekema održaće se sutra na Košutnjaku uz učešće 300 takmičara. Trka je insprisana konceptom trka koje se održavaju u Velikoj Britaniji i promovišu vrednosti drugarstva, motivacije i zabave. Trka je amaterskog karaktera i namenjena je svim rekreativcima koji žele da dožive trčanje na drugačiji način.Trka počinje tačno u podne, a 300 najizdržljivijih trkača imaće priliku da završe nesvakidašnji poduhvat - pet kilometara kros trke sa šest prepreka i tako testiraju svoje granice. Prepreke koje su organizatori pripremili neće biti otkrivene do početka trke, a Atletsko-orijentacioni klub Košutnjak (AOK) će se pobrinuti da takmičari ne zalutaju na stazi.

13:02 - FIFA suspendovala Temarija zbog mitaMeđunarodna fudbalska federacija suspendovala je bivšeg potpredsednika Rejnalda Temarija sa osam godina van aktivnosti u fudbalu jer je uzimao mito.Temari, koji je trenutno generalni direktor Fudbalskog saveza Tahitija, tereti se da je uzeo 300.000 evra od funkcionera FS Katara Mohameda Bin Hamama kako bi pokrio troškove odbrane i posle žalbe zadržao organizaciju prvenstva sveta Kataru.Bivši predsednik Okeanije je prethodno na godinu dana kažnjen zbog korupcije oko glasova za Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, kao i 2022. u Kataru. FIFA je objavila da je Temari kriv za nedovoljnu lojalnost i nepoverenje Izvršnog komiteta te organizacije.

12:15 - Fedecki: Finale Lige Evrope poklon ukrajinskim vojnicimaFudbaler Dnjepra Artem Fedecki posvetio je plasman u finale Lige Evrope vojnicima Ukrajine koji, kako je naveo, brane zemlju u sukobu sa proruskim snagama.Dnjepar je u Kijevu pobedio Napoli sa 1:0 u revanš utakmici polufinala i prošao dalje, nakon remija u prvom meču u gostima (1:1)"Veoma sam ponosan na grad, ekipu i državu, aako ne mogu da verujem što smo postigli. Ova pobeda je za vojnike, koji su branili našu zemlju. Slavite naše heroje", rekao je ukrajinski reprezentativac.Dnjepar će u finalu Lige Evrope igrati protiv Sevilje, koja je ukupnim rezultatom 5:0 eliminisala Fiorentinu.Finalna utakmica biće odigrana 27. maja u Varšavi.

11:32 - Humanitarni Sportski bazar u nedelju u AreniPrvi humanitarni "Sportski bazar", na kome će sportisti i ostale ličnosti iz javnog života Srbije lično prodavati rekvizite vezane za svoje karijere biće održan u nedelju u 17 sati u holu KOMBANK arene.Organizator akcije je Jovan Simić koji je prošle godine organizovao dve humanitarne aukcije dresova za lečenje Nađe Novaković u Beogradu i Novom Sadu, na kojima je ukupljeno skupljeno 80.000 evra. Cilj akcije je da se obezbede sredstva za Osnovnu školu "Radivoj Popović" u Zemunu, koju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju, najčešcge gluva, nagluva i autistična deca."Školi su potrebne Senzorna soba i snuz lend soba, bez kojih danas napredak učenika sa ovim smetnjama nije moguć, i boravak u tim sobana znatno povećava šanse za njihov napredak u razvoju. Cena cele investicije je blizu 50.000 evra. Takođe može se pomoći i slanjem jedne SMS poruke na broj 5281", navodi se u saopštenju.Na Sportskom bazaru učestvovaće košarkaški i fudbalski klubovi Partizan i Crvene zvezda, zatim Čukarički, Fudbalski savez Srbije, ženska košarkaska reprezentacija Srbije, na celu sa selektorkom Marinom Maljković, kik Bokser Nenad Pagonis, Darko Miličić, Zoran Kesić, koji će na standu imati solje iz svoje emisije. Ekipa serije Državni posao će takođe prodavati rekvizite vezane za svoju seriju, grupa Beogradski sindikat, predstavnici Exit-a prodavaće karte za predstojeći festival.Na štandovima klubova biće aktuelni igrači, a mnogi sportisti su poslali svoje dresove kada su čuli za akciju kao Bogdan Bogdanović i Dejan Stanković.Najbolji srpski automobilista Dušan Borković doneće simulator vožnje na kojem vežba sve svetske staze, pa će zainterosovani imati prilike da ga "provozaju".Akciju su podržali gradonačelnik Siniša Mali i grad Beograd , koji će obezbediti štandove za prodaju i Arena, koja je ustupila prostor za održavanje ove akcije.

10:55 - Počeo đački i predškolski kros Kroz SrbijuĐački i predškolski kros "Kroz Srbiju" počeo je danas, a znak za start trke iz studija RTS dao je ministar prosvete Srđan Verbić.Verbić je rekao da je učešće đaka u krosu važno kako bi se promovisao zdrav život, ali i zajedništvo.Tradicionalni kros RTS-a "Kroz Srbiju", najveća predškolska i đačka trka u Evropi, održava se 25. po redu širom Srbije, uz učesće 500.000 dece školskog i predškolskog uzrasta.Ovogodišnja manifesticija ima pet celina - kros RTS kroz Srbiju, "U dijaspori", kros RTS za decu iz dijaspore, finale koje se održava na jesen i atletski kamp "Aleksandar Petrović".Kros RTS-a održava se u organizaciji ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i ministarstva omladine i sporta.10:05 - Klivlend u finalu KonferencijeKošarkaši Klivlenda savladali su Čikago sa 94:73 i ukupnim rezultatom 4:2 u polufinalnoj seriji plasirali se u finale plej ofa Istočne konferencije NBA lige.Protivnik Klivlendu u borbi za titulu prvaka Istoka biće pobednik druge polufinalne serije u kojoj Atlanta trenutno vodi protiv Vašingtona sa 3:2.Prosto je neverovatno da su Klipersi izgubili meč u kojem su u drugom poluvremenu vodili sa 19 poena razlike (87:68) i u kojem su u postpunosti neutralisali najboljeg igrača Hjustona Džejmsa Hardena.Presudila je poslednja deonica u kojoj je Harden presedeo na klupi, a u kojoj su eksplodirali Kori Bruer i Džoš Smit. Bruer je u poslednjih 12 minuta ubacio 15, od ukupno 19 svojih koševa, a Smit 14, od, takođe 19 svojih poena na ovom meču.Ovom dvojcu treba dodati Dvajta Hauarda koji je zatvorio sve prilaze svom košu i Hjuston je taj period dobio sa 40:15! Hauardov učinak je na kraju iznosio 20 poena i 21 skok.U noći između nedelje i ponedeljka igraće se "majstorica" u Hjustonu posle koje će se znati koji će od dva tima igrati u finalu plej ofa Zapadne konferencije.

09:25 - Čelsi se pojačao u BraziluFudbalski klub Čelsi potpisao je ugovor sa dosadašnjim igračem brazilskog Atletika Paranaensea Nejtanom.Nejtan je igrao za reprezentaciju Brazila u selekcijama do 17 i 20 godina, a na Svetskom prvenstvu za ekipe do 17 godina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima 2013. godine postigao je pet golova i proglašen je za najboljeg igrača turnira. Britanski mediji naveli su da je Čelsi od prošlog meseca pregovarao sa Nejtanom, koji je početkom nedelje na društvenim mržama objavio da će preći u londonski klub. On je za klupski sajt rekao da je srećan što je prešao u Čelsi. "Srećan sam što sam prešao u Čelsi, u redove šampiona Engleske i nadam se da ću moći mnogo da naučim i razvijem svoju igru", rekao je Nejtan.

08:40 - Bjelsa čeka ponudu OlimpikaTrener fudbalera Olimpika iz Marseja Marselo Bjelsa rekao je da još nije dobio ponudu uprave kluba za novi ugovor."Ako dobijem konkretnu ponudu, pročitaću je i razmotriti", rekao je Bjelsa. Kako su naveli francuski mediji, navijači Olimpika vole Bijelsu jer traži disciplinu u ekipi i gaji napadački stil igre. Dva kola pre kraja šampionata Marsej je četvrti na tabeli i ima male šanse da se domogne trećeg mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Prvi je Pari Sen Žermen sa 77 bodova, drugi je Lion sa 71, treće mesto zauzima Monako sa 65 bodova, a Olimpik na četvrtom ima dva boda manje, koliko ima i petoplasirani Sent Etjen.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track