Borusija M tukla Keln, nadomak Lige šampiona
Foto: REUTERS

Bundesliga

Borusija M tukla Keln, nadomak Lige šampiona

Fudbal -
Borusija se ovom pobedom učvrstila na četvrtom mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali tri kola pre kraja prvenstva može da izbori i direktan plasman pošto zaostaje samo bod za trećeplasiranim Šalkeom

BERLIN - Borusija iz Menhengladbaha savladala je Keln sa 3:0, dok su Frajburg i Hofenhajm igrali nerešeno 0:0, u preostalim utakmicama 31. kola nemačke fudbalske Bundes lige.

Borusija se ovom pobedom učvrstila na četvrtom mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali tri kola pre kraja prvenstva može da izbori i direktan plasman pošto zaostaje samo bod za trećeplasiranim Šalkeom.Keln je 18. porazom ove sezone na korak od ispadanja iz Bundes lige.

Zauzima 16. mesto na tabeli koje vodi u plej-aut, međutim, lako bi mogao u drugoligašku konkurenciju, jer ima samo bod više od Herte na pretposlednjoj poziciji.

Rezultati:Frajburg - Hofenhajm 0:0Borusija Menhengladbah - Keln 3:0 (Arango 19, Jančke 53, Rojs 55)

Odigrano u subotu: Kajzerslautern - Nirnberg 0:2, Bajer Leverkuzen - Herta 3:3, Bajern Minhen - Majnc 0:0, Hamburger - Hanover 1:0, Šalke - Borusija Dortmund 1:2, Volfsburg - Augsburg 1:2.

Odigrano u petak: Štutgart - Verder 4:1.

Tabela: Borusija Dortmund 72 boda, Bajern Minhen 64, Šalke 57, Borusija Menhengladbah 56, Štutgart 49, Bajer Leverkuzen 45, Hanover 44, Verder 42, itd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track