MOMČILO VUKOTIĆ O PARTIZANU: Kad smo kompletni, najjači smo
Foto: Turnirprijateljstva.com

Crno-bela legenda

MOMČILO VUKOTIĆ O PARTIZANU: Kad smo kompletni, najjači smo

Fudbal -
Direktor omladinske škole crno-belih zadovoljan viđenim na Turniru prijateljstva u Bijeljini iako se njegov tim nije domogao finala

Legenda Partizana i jugoslovenskog fudbala Momčilo Vukotić, rekorder po broju utakmica u crno-belom dresu (791) i postignutim golovima (330), sada direktor omladinske škole kluba iz Humske, posetio je Turnir prijateljstva i na njegovu žalost ispratio poraz svog tima od Vojvodine u polufinalu.

Ipak, Moca je zadovoljan viđenim."Nismo došli u najjačem sastavu. Pored toga, ova selekcija je imala mnogo utakmica i veliki broj igrača u reprezentaciji. Na sve to, već je i kraj sezone. Kada se sve to uzme u obzir, jasno je da viđeno nije prava slika mogućnosti ovog tima. Ovi momci igraju sa starijom generacijom u ligi, na drugom su mestu, što dokazuje da imaju kvalitet. Među njima je sigurno igrača koji će u bliskoj budućnosti kucati na vrata prvog tima", istakao je Momčilo Vukotić.

U finalu će se sastati Vojvodina i Crvena zvezda, koja je savladala zagrebački Dinamo.

"Timovi koji su igrali u polufinalu su i najjači. Tu zapravo nijanse odlučuju. Što se Partizana tiče, kao što sam rekao mi nismo u punom sastavu, a mislim da imamo najkvalitetniju ekipu".

Upitan koliko igrača iz omladinske škole može da se očekuje u konkurenciji za prvi tim Partizana u bliskoj budućnosti, Vukotić je odgovorio:

"To zavisi od trenera prvog tima. U svakom slučaju, škola Partizana konstantno pokazuje da se kvalitetno radi. To potvrđuje i druga pozicija u Evropi, odmah iza škole Ajaksa. Mislim da će i u ovim selekcijama koje dolaze, 2000. i 2001. godište, biti igrača koji će ući u konkurenciju za prvi tim".

Partizan, kao šampion Srbije, na leto će ponovo pokušati da se domogne Lige šampiona.

"Mnogo će zavisiti od žreba i od toga kako se odradi prelazni rok. Nadam se da ćemo opet igrati u Ligi šampiona ili bar u Ligi Evrope", zaključio je Momčilo Vukotić.

(turnirprijateljstva.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track