SRBI POKORILI EVROPU: Titule uzelo 17 fudbalera u 13 zemalja

Bravo šampioni

SRBI POKORILI EVROPU: Titule uzelo 17 fudbalera u 13 zemalja

Fudbal -
Od 40 šampionata pod okriljem UEFA, igrači s pasošem naše zemlje u skoro svakom trećem osvojili pehar prvaka države

Srpski internacionalci podigli su šampionski pehar u 13 nacionalnih prvenstava širom Evrope, status prvaka države za sezonu 2014/15. dobilo je naših 17 igrača, a njima bi mogla da se pridruže još trojica!

 Pobednički selfi...  Uz Baneta su na proslavi bili supruga i deca
Pobednički selfi... Uz Baneta su na proslavi bili supruga i deca

Pod okriljem UEFA postoje 53 fudbalska prvenstva, ali deo njih, poput bivših sovjetskih republika i skandinavskih zemalja, ne igraju sezonu od avgusta od maja. Takvih šampionata je trenutno 12, a prvaci ovih država biće poznati tek krajem kalendarske godine. Prema toj računici, srpski internacionalci osvojili su šampionske titule u skoro trećini nacionalnih prvenstava za sezonu 2014/15, a među prvima su kroz cilj prošli fudbaleri Čelsija Nemanja Matić i Branislav Ivanović, koji su zajedno s vezistom Olimpijakosa Lukom Milivojevićem još početkom meseca postali šampioni Engleske, odnosno Grčke.

Otac i sin... Nemanja i Filip Matić
Otac i sin... Nemanja i Filip Matić

Osim titule u najplaćenijoj i najgledanijoj ligi na planeti, Srbima je pošlo za rukom da podignu pehar prvaka države u Portugalu, Rusiji, Škotskoj, Belgiji.... Takođe, naši igrači imali su uspeha i slabije rangiranim šampionatima, kao i u nekim državama bivše SFR Jugoslavije.

Ostao bez tituleMITAR NAJBOLJI STRELAC BELGIJE!Napadač reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović nije uspeo da se dokopa titule prvaka Belgije, iako je sezonu završio kao najbolji strelac Župiler lige. Mitrović je postigao 20 pogodaka, ali to nije bilo dovoljno ni za plasman Anderlehta na drugu poziciju, koja garantuje kvalifikacije za Ligu šampiona. Klub iz prestonice Belgije posustao je u baražu, u kojem je na 10 utakmica ostvario samo pet pobeda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track