RAZGOVORI NA NAJVIŠEM NIVOU: Grof vodi Zvezdu?
Foto: Profimedia

Crveno-beli pripremaju promociju novog trenera

RAZGOVORI NA NAJVIŠEM NIVOU: Grof vodi Zvezdu?

Fudbal -
Posle jučerašnjih razgovora Miodrag Božović spreman da preuzme brigu o fudbalerima kluba s Marakane s ciljem da vrati šampionsku titulu

Veliki preokret se desio u Crvenoj zvezdi! Miodrag Grof Božović biće novi trener crveno-belih, čime se potvrdilo pisanje Kurira od 13. maja. Nekadašnji fudbaler bivšeg prvaka Evrope i sveta imao je juče ujutro razgovore na najvišem nivou.Do petka bi Grof trebalo da odluči da li će sledeće nedelje izvršiti prozivku ekipe za novu sezonu. Planirano je da Miodrag Božović (46) bude dugoročno rešenje za trenera Crvene zvezde. Grof je jasno stavio do znanja da mu novac neće predstavljati problem, ali da nikome neće dozvoliti da mu se meša u posao i odnose u svlačionici.

Stiže im novi šef...  Fudbaleri Crvene zvezde
Stiže im novi šef... Fudbaleri Crvene zvezde

Pare nisu problem- Grof još nije prelomio jer ima zdravstvenih problema, ali se može reći da je pristao i da će biti novi trener Crvene zvezde. Pare nisu problem jer je zaradio veliki novac u Rusiji. Ozbiljan je čoveka i ni po koju cenu neće dozvoliti da mu igrače dovode preko Jutjuba, ili strance sumnjivih fudbalskih i moralnih kvaliteta, kao i igrače raznih menadžera koji moraju da igraju. Lično će birati fudbalere koji će ovog leta doći u Ljutice Bogdana i biti odgovoran za rezultate ekipe - rekao je izvor Kurira blizak Božoviću.Bio kandidat i 2004.Božović je prvi put pred promocijom za trenera Crvene zvezde bio još 2004. godine, kad je Dragan Džajić posle neuspelih pregovora s Dušanom Bajevićem hteo da poveri struku tada mladom i perspektivnom treneru. Ipak, posao je dobio Ljupko Petrović.Drugi put blizu crveno-belih bio je posle smene Vladimira Petrovića Pižona 2010, ali je unosna ponuda Dinama iz Moskve poremetila planove Vladana Lukića. Treći put pred vratima nekadašnje Marakane bio je u jesen 2013, kad je Slaviša Stojanović imao loše rezultate.

ČinjeniceMIODRAG BOŽOVIĆ- rođen je 22. juna 1968. u Mojkovcu- u Zvezdu je trebalo da pređe 1991, ali su čelnici Budućnosti sprečili transfer tražeći veliki novac- tek sledeće sezone stigao je na Marakanu, žalivši što nije bio učesnik pohoda u Bariju i Tokiju- dres Crvene zvezde nosio je od 1992. do 1994. - zbog stila igranja, ali i elegantnog ophođenja i načina oblačenja, jer je nosio duge mantile, dobio je nadimak Grof- vodio je 12 ekipa, a radio je u Japanu, na Kipru, u Srbiji, Crnoj Gori i Rusiji- dok je radio u Lokomotivi, stalno je imao sukobe s predsednicom, inače pukovnikom ruske vojske, Olgom Smorodskom, kojoj nije dozvolio da mu se meša u rad- podneo je ostavku u Lokomotivi samo deset dana pred finale Kupa Rusije, a posle osvajanja takmičenja igrači su mu javno poručili da je najzaslužniji za trofej

Zoran Bašanović
Zoran Bašanović

Grafit, pa ostavkaDELIJE OTERALE BAŠANOVIĆAČlan Upravnog odbora Crvene zvezde i estradni menadžer Zoran Bašanović podneo je juče ostavku pošto se našao na udaru navijača. Delije su mu zamerile što je prisustvovao svečanoj proslavi titule najvećeg rivala Partizana. Juče ujutro na trafostanici prekoputa laundž bara na stadionu Crvene zvezde osvanuo je grafit „Bašanoviću, p...o grobarska, marš iz Zvezde“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track