(VIDEO) SVE ZA ZVEZDU: Evo zašto Delije obožavaju Grofa Božovića
Foto: Profimedia

Novi trener ljubimac navijača

(VIDEO) SVE ZA ZVEZDU: Evo zašto Delije obožavaju Grofa Božovića

Fudbal -
Božović je pre više od dve decenije, dok je nosio dres crveno-belih, jednom odlukom zauvek ušao u srca pristalica Zvezde

Novi trener Crvene zvezde Miodrag Grof Božović postao je ljubimac Delija još pre više od dve decenije. Zato su navijači crveno-belih od starta licitacija na temu ko će naslediti Nenada Lalatovića na klupi podržavali ideju da to bude upravo crnogorski stručnjak.

Božović je nosio dres Crvene zvezde od 1992. do 1994. i važio je za igrača koji "ostavlja srce na terenu", zbog čega je od dolaska bio omiljen među navijačima. Međutim, Delijama je u potpunosti prirastao za srce uoči 96. "večitog derbija". Naime, Grofu je tri dana pred meč sa Partizanom preminuo otac, ali on nijednog trenutka nije imao dilemu da li će igrati. Zato je pri svakom kontaktu sa loptom dobijao ovacije sa severne tribine, čak i kada je napravio grešku posle koje je Savo Milošević postigao gol za crno-bele.

Na kraju, Zvezda je taj derbi odigran 30. aprila 1994. godine na "Marakani" dobila rezultatom 3:2, a svi golovi postignuti su u prvom poluvremenu. Za domaćina golove su dali Risto Vidaković u prvom minutu i Ilija Ivić u 15. i 32, dok je, pored Sava Miloševića u 20, strelac za Partizan bio i Dragan Ćirić u 40.

http://www.youtube.com/watch?v=2eQNEtCYakE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track