(VIDEO) OPET SKANDAL U SRPSKOM FUDBALU: Igrač Napretka u tunelu udario trenera Metalca
Foto: Fonet

Odigran baraž za Superligu

(VIDEO) OPET SKANDAL U SRPSKOM FUDBALU: Igrač Napretka u tunelu udario trenera Metalca

Fudbal -
Ekipa iz Gornjeg Milanovca vratila se u elitu posle 1:1 u revanšu baraža u Kruševcu

Fudbaleri Metalca plasirali su se danas u Superligu Srbije, pošto su u baražu bili bolji od kruševačkog Napretka. Revanš utakmica u Kruševcu završena je 1:1, ali je Metalac prošao zahvaljujući ranijoj pobedi na svom terenu u Gornjem Milanovcu sa 3:1.

Današnju utakmicu je obeležio skandal koji se dogodio u poluvremenu, prema tvrdnji trenera Metalca Nenada Vanića.

"Na poluvremenu se dogodilo nešto što ne priliči Kruševcu. U tunelu mi je prišao igrač Napretka sa brojem 18 i udario me", izjavio je Vanić u pred kamerom TV "Arena sport".

Inače, dres Napretka sa brojem 18 nosi Stevan Luković.

Napredak je vodio u revanšu pogotkom Nikole Trujića u devetom minutu i imao veliku priliku da nadoknadi zaostatak iz prvog susreta, s obzirom na to da je od 67. imao igrača više posle isključenja odbrambenog igrača gostiju Boška Dopuđa.

Ipak, Aleksandar Ivanović je odličnim golom sa 30-ak metara u 71. minutu izjednačio i doprineo plasmanu Metalca u Superligu naredne sezone.

"Veoma sam ponosan na ove momke. Obradovali su me načinom na koji su odigrali ovu utakmicu", rekao je Vanić o uspehu svog tima.

On je dodao da Napredak i navijači u Kruševcu zaslužuju da igraju u Superligi.

"Ova publika zaslužuje da Napredak bude u Superligi, Srbiji treba ovakav stadion i ovakve utakmice", dodao je Vanić.

Trener Napretka Ljubiša Stamenković čestitao je Metalcu plasman u Superligu i poželeo tom klubu da se tu što duže zadrži. Stamenković je bio nezadovoljan odnosom prema njegovom klubu.

"Napredak ovo nije zaslužio. Bilo je problema tokom godine i baraža, bilo je i nefudbaskih i stvari treba da se rešavaju na terenu, a ne van njega", rekao je Stamenković.

Pored Metalca, u Superligu su se plasirale i ekipe Radnika iz Surdulice i ivanjičkog Javora, dok su u drugi rang takmičenja ispali Napredak, Donji Srem i Radnički 1923 iz Kragujevca.

http://www.youtube.com/watch?v=KZ0gzABIKJQ
http://www.youtube.com/watch?v=rFPkQ7WM8Hg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track