(VIDEO): USPELA GENERALKA ZA DANSKU: Orlovi razbili Azerbejdžan Roberta Prosinečkog
Foto: AP

Bane dvostruki strelac

(VIDEO): USPELA GENERALKA ZA DANSKU: Orlovi razbili Azerbejdžan Roberta Prosinečkog

Fudbal -
Golove za tim Srbije postigli su Branislav Ivanović u 10. i 63. minutu, Adem Ljajić u 55. minutu i Lazar Marković minut pre kraja dok je mrežu našeg tima zatresao Nazarov pet minuta pre poluvremena

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedom je okončala prijateljski meč sa Azerbejdžanom u austrijskom gradu Sent Pelten (4:1).

Golove za tim Srbije postigli su Branislav Ivanović u 10. i 63. minutu,Adem Ljajić u 55. minutu i Lazar Marković minut pre zaostavnog vremena. To je bio prvi gol Ljajića u dresu Srbije.

Pogodak za tim Azerbejdžana, koji kao selektor predvodi Robert Prosinečki postigao je Nazarov pet minuta pre poluvremena.

Duel "orlova" sa selekcijom Roberta Prosinečkog predstavljao je generalnu proveru pred utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Danskom, 13. juna u Kopenhagenu.

Selektor Ćurčić protiv Azerbejdžana nije računao na Nemanju Gudelja, jer je obnovio povredu.

SASTAVI:

SASTAV SRBIJE: Stojković - Ivanović, Nastasić, Maksimović, Kolarov – Matić, Milivojević – Ljajić, Tošić, Kostić – Mitrović.

SASTAV AZERBEJDŽANA: Agajev, Mirzabekov, Kurbanov, Gurbanov, Nazarov, Sadigov, Abisov, Husejinov, Amirgulijev, Dašdemirov, Ismailov.

TOK MEČA:

90+3 - Kraj utakmice

89. minut - Još jedan lep gol za Srbiju. Sada je sa nešto manje od 20. metara po lopti raspalio Lazar Marković.

http://www.youtube.com/watch?v=sjCo-8D0kcg

63. minut - 3:1 - Posle kornera Branislav Ivanović je drugim pogotkom na utakmici doneo našem timu, dva gola prednost, nešto manje od pola časa pre kaja meča

http://www.youtube.com/watch?v=pAXTtxgzlHc

55. minut - 2:1 - Lep solo prodor i šut Adema Lajića sa oko 25. metara od gola protivnika. Lopta je išla nešto iznad zemlje, ali golman Azerbejdžana nije uspeo da je ukroti, pa Srbija drugi put ima prednost. To je Ljajićev prvi gol za nacionalni tim.

40. minut - 1:1 - Nazarov je odapeo sa 25 metara, pucao je unutrašnjom stranom stopala, i postigao evrogol.

21. minut - Velika prilika za Srbiju. Ljaljić je loptu ubacio na šest, sedam metara od gola Azerbejdžana, Zoran Tošić se izvio da bi je šutnuo, i uspeo je u tome, ali je golman Agajev odbranio.

20. minut - Ponovo su "orlovi" zapretili posle kornera, ali Aleksandar Mitrović nije dobro zahvatio loptu glavom.

10. minut - 1:0 za SRBIJU! Strelac Branislav Ivanović. Posle kornera sa leve strane, koji je izveo Aleksandar Kolarov, kapiten Srbije je sjajno skočio i sa šest, sedam metara loptu glavom poslao u mrežu.

http://www.youtube.com/watch?v=DJap3J4DI0k

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track