MATIĆEVA RAČUNICA: Srbija može u Francusku, ako pobedi Dansku
Foto: Profimedia

Optimista

MATIĆEVA RAČUNICA: Srbija može u Francusku, ako pobedi Dansku

Fudbal -
Oni su favoriti, a mi moramo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže, kaže fudbaler Čelsija

Fudbalski reprezentativac Srbije Nemanja Matić ocenio je da će taj tim imati "dobre šanse" da se plasira na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj ukoliko u predstojećem meču kvalifikacija pobedi Dansku.

"Biće nam jako teško, ali moramo da pobedimo, kako znamo i umemo. Oni su favoriti, a mi moramo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže. Evidentno je da ne menjaju način igre i kad imaju rezultatski minus, treba biti jako strpljiv svih 90 minuta u Danskoj", rekao je Matić za sajt Fudbalskog saveza Srbije. Utakmica 5. kola Grupe I, Danska-Srbija igraće se u subotu od 20.45 u Kopenhagenu. Fudbaler Čelsija osvrnuo se i na rezultate omladinske selekcije Srbije na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu.

"Baš sam se obradovao kad sam se probudio i saznao da smo pobedili Mađarsku. Vidim po rezultatu da je bilo teško, čuo sam kasnije i komentare, svi jedva čekamo sledeću utakmicu. Poželeo sam im pred put da se vrate sa medaljom, ostajem pri istoj želji i dalje", rekao je Matić.

Srbija posle četvrtog kola kvalifikacija za EP u Francuskoj zauzima četvrto mesto sa jednim bodom, šest manje od Albanije i Danske, a čak osam manje od Portugala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track