BLOG UŽIVO: Falkao na pozajmici u Čelsiju
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Falkao na pozajmici u Čelsiju

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:25 - Micov ostaje u GalatasarajuSrpski košarkaš Vladimir Micov produžio je ugovor sa ekipom Galatasaraja na još dve sezone, potvrdio je danas njegov agent Miško Ražnatović.Micov je tako razrešio dileme oko eventualnog odlaska iz turskog kluba, pošto je prethodnih dana veliko interesovanje za njega pokazao Olimipijakos.Galatasaraj je zbog finansijskih problema prošle sezone napustilo nekoliko igrača, a član tima iz Istanbula je i srpski reprezentativac Zoran Erceg.Tokom karijere Micov je nastupao za Crvenu zvezdu, Partizan, Budućnost, Panionios, Laboral, Kantu i moskovski CSKA. On je prošle sezone u Evroligi prošečno beležio 9,9 poena, tri skoka i 2,3 asistencije.

22:45 - Reding pojačao DarušfakuAmerički košarkaš Redži Reding novi je član Darušfake, potvrđeno je na sajtu turskog kluba. Reding je protekle dve sezone proveo u ekipi Albe iz Berlina, koje je sa klupe vodio srpski trener Saša Obradović. Pošto nije bio biran na NBA draftu, Reding je epizodu u Evropi počeo u kiparskom Enogomisu, a potom je igrao za nemački Tibingen. On je u nemačkom prvenstvu prosečno je beležio 10,6 poena, četiri skoka, 4,5 asistencije, dok je u Evroligi imao 12,9 poena, 4,8 skokova i 3,6 asistencije.

22:05 - Kurbanov se vratio u CSKARuski košarkaš Nikita Kurbanov potpisao je dvogodišnji ugovor sa CSKA iz Moskve uz mogućnost produžetka saradnje na još 12 meseci.Kurbanov je karijeru počeo u CSKA, a dres Moskovljana nosio je u dva navrata - od 2005. do 2008 i od 2009. do 2012. godine.Kurbanov ima 28 godina, visok je 202 centimetra i prvo je pojačanje CSKA za narednu sezonu. On je ove godine nosio dres Lokomotive Kuban za koju je na utakmicama VTB lige prosečno postizao 8,2 poena, 3,9 skoka i 1,4 asistenciju. Prethodno je igrao za Uniks, Spartak iz Sankt Petersburga i Lokomotivu iz Rostova.

21:19 - Marota: Pirlo ostaje u JuventusuFudbalski reprezentativac Italije Andrea Pirlo i naredne sezone igraće u Juventusu, izjavio je danas direktor kluba Bepe Marota. Pirlo je ranije najavio da će na kraju sezone napustiti tim, a veliko interesovanje za vezistu Juventusa pokazala je ekipa Njujork Sitija. "Kako stvari stoje, verujem da će i naredne sezone Pirlo igrati za nas", izjavio je Marota za Sport Medijaset. Pirlo je tokom bogate karijere nastupao za Brešu, Inter, Ređinu i Milan, a od 2011. godine je za Juventus odigrao 164 utakmice i postigao 19 golova. Za reprezentaciju Italije zabeležio je 113 nastupa i 13 pogodaka, a bio je član generacije koja je osvojila Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 2006. godine.

20:32 - Huanmi potpisao za SautemptonDosadašnji fudbaler Malage Španac Huanmi potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Sautemptonom, saopštio je danas taj engleski premijerligaš. Huanmi (22) je prošao sve mlade selekcije Malage, za prvi tim odigrao je 93 utakmice i postigao 20 golova. On je sa reprezentacijom Španije za igrače do 19 godina osvojio Evropsko prvenstvo, a za "A" selekciju debitovao je u martu u Holandiji. "Od malena sam sanjao da igram u Premijer ligi. Stil fudbala u toj ligi je sličan mom stilu", rekao je Huanmi, preneli su britanski mediji. On je prošle sezone postigao osam golova za Malagu, koja je takmičenje u španskom prvenstvu završila na devetom mestu. "Jedva čekam da počne sezona. Ovo je veliki klub i pokazao je da veruje u mene. Sada samo želim da počnem da igram i da postižem golove", rekao je Huanmi.

19:49 - Vims napustio CSKA, ide u NBAAmerički košarkaš Soni Vims sporazumno je raskinuo ugovor sa moskovskim CSKA, potvrđeno je danas na sajtu kluba. Vims je kao razlog odlaska naveo da želi da se oproba u NBA ligi, zbog čega ruski klub nije hteo da mu pravi smetnje."Želeo bih da se zahvalim klubu na razuvanju, ali i navijačima CSKA za podršku tokom mog boravka. Ambicije su mi da pokušam da pređem u NBA ligu, ali ne bih zatvorio vrata evropskoj košarci", rekao je Vims za klupski sajt.Vims je prethodne tri sezone bio jedan od najboljih igrača CSKA iz Moskve, a prethodno je igrao za Zzalgiris, Toronto, Denver i Kolorado u Razvojnoj ligi. On je prošle sezone u Evroligi prosečno beležio 13,1 poen, četiri skoka i 3,4 asisitencije.

19:29 - Falkao na pozajmici u ČelsijuFudbaler Monaka Radamel Falkao igraće naredne sezone na pozajmici u Čelsiju, preneli su danas britanski mediji. Kako je preneo Skaj Sports, uprave Monaka i Čelsija dogovorile su se oko pozajmice 29-godišnjeg kolumbijskog reprezentativca. Falkao je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Mančester junajtedu, a trener "crvenih djavola" Luj van Gal rekao je na kraju sezone da klub neće otkupiti Falkaov ugovor od Monaka. On je prošle sezone u samo 17 utakmica u svim takmičenjima bio prvotimac i postigao je četiri gola. Uprava Čelsija tražila je napadača, pošto je Didije Drogba na kraju sezone napustio Stamford Bridž.

19:11 - Inzagi ogorčen i razočaran zbog otkaza u MilanuDosadašnji trener Milana Filipo Inzagi rekao je da je "ogorčen i razočaran" zbog otkaza koji je danas dobio u tom fudbalskom klubu. Bivši fudbaler Milana Inzagi preuzeo je ekipu prošlog leta, a "rosoneri" su takmičenje u Seriji A ove sezone završili na 10. mestu. Inzagi je danas otpušten, a na njegovo mesto postavljen je srpski trener Siniša Mihajlović. "Ovim se završava nezaboravno iskustvo koje me je obogatilo na ličnom i profesionalnom planu. Zahvalan sam Milanu što mi je pružio priliku. Sa svojim stručnim štabom dao sam sve od sebe, strastveno smo radili svakodnevno, sa velikom željom i posvećenošću. Ali, nažalost to nije bilo dovoljno i stvari nisu išle onako kako smo želeli", naveo je Inzagi na svom Fejsbuk profilu. "Ostaju gorčina i razočaranje što nisam imao prilku da nastavim posao, ali to je fudbal. Od srca želim sve najbolje svim igračima sa kojima sam radio protekle godine. Uprkos problemima, uvek su pokazivali poštovanje i profesionalizam", dodao je bivši reprezentativac Italije. On je zahvalio navijačima na podršci. "Milan će uvek biti u mom srcu. Navijaću i vrištaću za klub uvek", rekao je Inzagi. Mihajlović je prošle sezone predvodio Sampdoriju do sedmog mesta u Seriji A, ali je na kraju sezone podneo ostavku, jer, kako je naveo, traži novi izazov. Mediji su spekulisali da će 46-godinji bivši fudbaler Intera zameniti Rafaela Benitesa u Napoliju, ali sada se vratio na San Siro, ali kao trener Milana. Mihajlović, koji je u Interu bio i pomoćni trener Roberta Mančinija, potpisao je sa Milanom dvogodišnji ugovor.

18:51 - Boateng blizu povratka u MilanBivši fudbaler Milana Kevin Princ Boateng nalazi se na korak od povratka u klub sa San Sira, prenosi danas Sport Medijaset. Boateng je slobodan u izboru nove sredine nakon što ga je zbog neprosionalnog odnosa otpustio nemački prvoligaš Šalke, klub u koji je došao iz Milana. Vezista iz Gane je nastupao za "rosonere" od 2010. do 2013. godine, sa kojima je osvojio titulu Serije A i Superkup Italije. Boateng je za Šalke prošle sezone odigrao 19 utakmica, ali se nijednom nije upisao u strelce. Tokom karijere igrao za Hertu, Totenhem, Borusiju iz Dortmunda, Portsmaut i Djenovu. Za reprezentaciju Gane debitovao je 2010. godine i do sada je odigrao 15 mečeva i postigao dva gola.

18:29 - Čelsi zainteresovan za golmana BegovićaFudbalski klub Čelsi zainteresovan je za bosanskog golmana Asmira Begovića iz Stouka, koga bi doveo na Stamford Bridž kao rezervnog golmana, preneli su danas britanski mediji. Češki golman Petr Čeh želi da napusti Čelsi ovog leta pošto je izgubio mesto u prvom timu, posle povratka Tiboa Kurtoe na Stamford Bridž. Dugogodišnji golman Čelsija želi da pređe u redove gradskog rivala Arsenal, pa trener "plavaca" Žoze Murinjo želi što pre da dovede kvalitetnu zamenu. Britanski mediji preneli su da Murinjo želi da dovede 27-godišnjeg Begovića, kome ugovor sa Stoukom ističe sledeće godine. Begović je odbio da produži ugovor sa Stoukom. Stručni štab Čelsija bi morao da ubedi Begovića da se odrekne mesta u prvom timu i bude zamena za Kurtou, a uprava kluba planira da mu za uzvrat ponudi unosan ugovor, ali i da mu obeća da će naredne sezone odigrati isti broj utakmica kao i Čeh u tek završenoj sezoni. Čeh je u tek završenoj sezoni, u kojoj je Čelsi osvojio Premijer ligu, odigrao 16 utakmica u svim takmičenjima. Osim Arsenala, za njega su zainteresovani Mančester junajted i Pari Sen Žermen. Njegov ugovor sa Čelsijem ističe za godinu dana, a očekuje se da će klub od Arsenala tražiti oko 20 miliona evra za transfer. Murinjo je nedavno rekao da ne želi da proda 33-godišnjeg golmana gradskom rivalu, ali da o tome ne odlučuje on nego vlasnik kluba Roman Abramovič.

17:49 - Micov još dve godine u GalatasarajuSrpski košarkaš Vladimir Micov produžio je ugovor sa ekipom Galatasaraja na još dve sezone, potvrdio je danas njegov agent Miško Ražnatović. Micov je tako razrešio dileme oko eventualnog odlaska iz turskog kluba, pošto je prethodnih dana veliko interesovanje za njega pokazao Olimipijakos. Galatasaraj je zbog finansijskih problema prošle sezone napustilo nekoliko igrača, a član tima iz Istanbula je i srpski reprezentativac Zoran Erceg. Tokom karijere Micov je nastupao za Crvenu zvezdu, Partizan, Budućnost, Panionios, Laboral, Kantu i moskovski CSKA. On je prošle sezone u Evroligi prošečno beležio 9,9 poena, tri skoka i 2,3 asistencije.

17:33 - Mandžukić ostaje u AtletikuFudbaler madridskog Atletika Mario Mandžukić neće napustiti klub u letnjem prelaznom roku, uprkos spekulacijama da bi mogao da pređe na Ostrvo, izjavio je danas njegov menadžer. Španski mediji preneli su da je trener Dijego Simeone želi da se odrekne hrvatskog napadača, pošto je kao njegove zamene označio Lusijana Vijeta iz Viljareala i Karlosa Teveza iz Juventusa. "Mario je tek završio prvu od četiri godine ugovor i ne vidim nijedan razlog zašto bi se pričalo o njegovom odlasku", rekao je fudbalerov agent Ivan Cvjetković za As. Najveće interesovanje za Mandžukića pokazali su Mančester Siti, Liverpul i Mančester Junajted, ali i njegov nekadašnji klub Volfsburg i Borusija iz Dortmunda. Mandžukić je prošle sezone u svim takmičenjima postigao 20 golova na 42 utakmice za "jorgandžije". On je 2014. godine prešao iz minhenskog Bajerna u Atletiko u transferu vrednom 20 miliona evra, a prethodno je igrao za Volfsburg, zagrebački Dinamo i Zagreb.

17:01 - Partizan dobio novog sponzoraKako je danas saopšteno na zvaničnom sajtu crno-belih, Partizan je u hotelu Zepter Apart u Beogradu potpisao dvogodišnji sponzorski ugovor sa italijanskom kompanijom Sparco, evropskim liderom u proizvodnji sedišta, sportskih sedišta, kao i sportskog asesoara. Pomenuta kompanija ima 400 sponzorskih ugovora širom sveta, sponzoriše i šampionske klubove u odbojci, košarci, moto-trkama, a njihova sedišta za igrače i stručni štab nalaze se i fudbalskim u klubovima poput Palerma, Torina i Sasuola (italijanske Serije A), Olimpijakosa, Deportiva La Korunje, ukrajinskog Dnipra... U ime kompanije Sparco, potpisivanju ugovora je prisustvovao direktor marketinga Marko Falaguera, a u ime Partizana direktor marketinga Snežana Filipović. "Ugovor je potpisan na dve godine u iznosu od 50.000 evra i obuhvata izradu i montažu stolica za domaću i gostujuću ekipu, natkrilnih boksova, tehničku klupu, ali i izradu sedišta na SC Partizan Teleoptik, VIP launge, pres salu i sl'', izjavila je Snežana Filipović po potpisivanju ugovora.

16:35 - Aleksandra Krunić u drugom kolu turnira u BirmingemuSrpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se danas u šesnaestinu finala turnira u Birmingemu, pošto je u prvom kolu pobedila Britanku Heder Votson sa 2:0, setovima 7:6, 6:4. Krunićeva je u njihovom prvom međusobnom duelu do pobede došla posle sat i 46 minuta igre. Meč su obeležili veoma sigurni servisi na obe strane. Krunićeva je do jedinog brejka došla u sedmom gemu drugog seta. Ona je taj-brejk prvog seta dobila sa 7:5. Krunićeva će se u drugom kolu turnira u Birmingemu sastati sa Ruskinjom Svetlanom Kuznjecovom, koja je u prvom kolu bila bolja od Italijanke Karin Knap sa 2:1 u setovima. Ranije danas plasman u drugo kolo obezbedila je i Jelena Janković, koja je sa 6:4, 6:4 savladala Čehinju Terezu Smitkovu. Turnir u Birmingemu igra se za nagradni fond od 731.000 dolara, a titulu brani Ana Ivanović, koja je kao drugi nosilac bila slobodna u prvom kolu.

16:10 - Troicki nastavio da pobeđuje na traviPosle sjajnih igara na staru sezone na travi u Štutgartu, Viktor Troicki je zabeležio pobedu i u prvom kolu turnira u Kvins klubu (ATP 500) na istoj podlozi. Srpski teniser je savladao kvalifikanta, Francuza Pol-Anri Matjea, posle velike borbe - 7:6, 1:6, 6:4. Meč je trajao sat i 51 minut. Očigledno je da je Troickog stigao umor, zbog čega je doživeo pad tokom drugog seta, ali je na kraju uspeo da slomi otpor nezgodnog rivala i opravda ulogu favorita. Srpski teniser će se u drugom kolu sastati sa boljim iz duela između četvrtog nosioca Hrvata Marina Čilića i još jednog Francuza Adrijana Manarina. Ukoliko Čilić prođe u drugu rundu, biće to repriza polufinalna iz Štutgarta prošle nedelje kada je Troicki bio uspešan i plasirao se u finale u kome je poražen od Rafaela Nadala.Nagradni font tunrira u Londonu, koji predstavlja poslednju proveru pred Vimbldon, je 1.574.640 evra.

15:53 - Stevanović novi direktor BorcaNekadašnji fudbaler Partizana i Sošoa Ivan Stevanović imenovan je za novog direktora Borca iz Čačka, saopšteno je danas na sajtu ovog superligaša. Stevanović je na toj funkciji nasledio Branka Terzića, a prvi saradnici biće mu generalni sekretar Miloš Ristanović i Slobodan Ilić, koji će biti zadužen za sportski sektor. "Cilj mi je da Borac postane mezimac svih Čačana i da ljudi sa osmehom dolaze na stadion i budu uz klub. To isto očekujem i od igrača. Trudićemo se da im obezbedimo maksimalne uslove za rad, a na njima je da daju sve od sebe za naš klub. Tražim malo vremena da bi se uhodali i verujem poveli Borac u neka nova i bolja vremena" obećao je Stevanović. Pre nekoliko meseci u Borcu je uveden Privremeni organ na čelu sa predsednikom Ljubodragom Petkovićem sa ciljem da se stabilizuje čačanski klub. "Dosta toga je sanirano, tako da mogu reći da je Borac u mnogo boljoj situaciji. Mislim da sa optimizmom možemo gledati unapred i ja bih se zahvalio svim svojim saradnicima, a posebno Branku Terziću i Slobodanu Iliću koji su uradili dosta toga da klub opstane", rekao je Petković. On je najavio potpisivanje sponzorskog ugovora u narednih nekoliko dana, kao i izbornu Skupštinu kluba koja će se organizovati do kraja meseca. "Imenovali smo novog direktora kluba od koga očekujemo da unese novu energiju u klub i da svoje veliko igračko iskustvo pretoči u kvalitetno vođenje Borca. Mi smo tu da pomognome koliko možemo i da pozovemo sve ljude koji vole 'zebre' da stanu uz klub", dodao je Petković. Borac je u ponedeljak počeo pripreme za novu sezonu. Na prozivci se pojavilo 28 igrača koji su pod ugovorom. U naredna tri dana trebalo bi da bude imenovan novi šef stručnog štaba, pošto je dosadašnji trener Bogić Bogicević napustio ekipu na kraju sezone.

15:29 - Tomić u Barseloni do 2018.Košarkaški reprezentativac Hrvatske Ante Tomić produžio ugovor sa Barselonom do 2018. godine, saopštio je danas katalonski klub. Tomić je u Barselonu došao 2012. iz Real Madrida, a prethodno je nosio dres Zagreba. "Veoma sam srećan zbog produžetka saradnje i zahvalan ljudima koji vode klub na poverenju i podršci. Lepe uspomene me vezuju za Barselonu i nadam se da ćemo osvojiti što više titulua", rekao je 28-godišnji centar. Tomić je ove sezone imao učinak od 11,5 poena i sedam skokova na utakmicama Evrolige.

15:09 - Nil potpisao višegodišnji ugovor sa NoričemMenadžer Noriča Aleks Nil, koji je od dolaska na kormilo početkom godine za svega nekoliko meseci uveo tim u Premijer ligu, potpisao je novi višegodišnji ugovor sa klubom. Škotski stručnjak prešao je u januaru iz Hamilton Akademikala u Norič koji je tada zauzimao sedmo mesto u Čempionsipu. Norič je od njegovog dolaska izgubio na svega tri, od 25 utakmica, da bi u plej ofu obezbedio mesto u Premijer ligi. Izvršni direktor Noriča Dejvid Mekneli naglasio je da je Nil očigledno ojačao klub. "Sigurni smo da će klub nastaviti da napreduje pod njegovim rukovodstvom", rekao je Mekneli.

14:51 - Feninger ponovo u sporu sa Skijaškom federacijom AustrijeSpor između Skijaške federacije Austrije i aktuelne ukupne pobednice Svetskog kupa Ane Feninger ponovo je pokrenut, samo nedelju dana pošto je saopšteno da su nesuglasice zbog reklamiranja rešene, prenela je agencija AP. Skijaška federacija Austrije naložila je olimpijskoj šampionki u superveleslalomu da odmah prestane sa reklamiranjem jedne nemačke automobilske kompanije, koja je konkurent firmi sponzoru nacionalne federacije. "Ukoliko se ova reklamna kampanja nastavi,uslediće posledice", rekao je predsednik nacinalne skijaške federacije Austrije Peter Šreksnadel. Austrijskim skijašima je dozvoljeno da potpisuju individualne sponzorske ugovore, jedino u slučaju da njihovi sponzori nisu rivali sponzorima nacionale federacije.

14:32 - Antonov: Utakmicu s Malijem će odlučiti mentalitet i karakterOmladinski reprezentativac Srbije Nemanja Antonov rekao je danas da je nacionalna selekcija na Svetskom fudbalskom prvenstvu za igrače do 20 godina na Novom Zelandu pokazala da poseduje kvalitet i dodao da će polufinalnu utakmicu s Malijem odlučiti "mentalitet i karakter". "To što smo pobedili Mali u grupi pokazuje da imamo kvalitet i da smo verovatno bolji tim, ali svesni smo da to moramo da dokažemo još jednom u utakmici koja ima mnogo veći ulog i u kojoj nema popravnog ispita. Oni su u međuvremenu napravili odlične rezultate, eliminisali su dve ozbiljne selekcije i pokazali da sa njima nema šale. Mi verujemo u sebe, ali znamo da za pobedu moramo da pružimo maksimum, da igramo na istom nivou kao što smo to do sada radili", rekao je Antonov, a prenosi Fudbalski savez Srbije. Izabranici Veljka Paunovića su u grupnoj fazi takmičenja već pobedili Mali sa 2:0, ipak fudbaleri Srbije su uvereni da će sutrašnji meč biti u potpunosti drugačiji. "Predivan je osećaj biti polufinalista šampionata sveta, mislim da u ovom trenutku još nemamo dovoljno vremena da o tome razmišljamo jer se fokurisamo na predstojeću utakmicu. Ali ova grupa momaka je to zaslužila i kada smo govorili da možemo nešto ozbiljno da napravimo, nije bilo mnogo onih koji su u to stvarno verovali. Bili smo čvrsto ubeđeni, da je ovo takmičenje naša velika šansa i da je ne smemo ispustiti. Stigli smo do same završnice i sada nemamo nameru da stanemo", rekao je vezni fudbaler Andrija Živković. Srbija će se sutra ujutro u 9.30 u Oklandu sastati sa Malijem u polufinalu Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina na Novom Zelandu.

14:10 - Jelena uspešna u BirmingemuJanković uspešna na startuSrpska teniserka Jelena Jankvović uspešno je startovala na WTA turniru u Birmingemu, pošto je danas u prvom kolu savladala Terezu Smitkovu iz Češke sa 6:4, 6:4. Meč je trajao 67 minuta, a Jankovićeva je nastavila sa dobrim igrama posle plasmana u polufinale Hertogenboša prošle nedelje. Njena protivnica u drugom kolu biće Kejsi Delakva iz Australije. Turnir u Birmingemu igra se za nagradni fond od 731,000 dolara, a titulu brani Ana Ivanović, koja je kao drugi nosioc bila slobodna na startu. 13:14 - Udovičić:U naredne dve godine privatizacija sportskih klubovaU naredne dve godine trebalo bi da bude rešena privatizacija sportskih klubova u Srbiji, izjavio je danas ministar omadine i sporta Vanja Udovičić. Udovičić je novinarima posle Foruma "Zaštita etičkih principa i integriteta savremenog sporta", koji je organizovao Tanjug uz saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta, rekao da proceš privatizacije srpskih klubova neće biti lako sproveden, a da je prvi korak ka tome novi zakon o sportu. "Prvo mora da se evidentira čim sve raspolažu klubovi, pa onda da se krene u privatizaciju", istakao je Udovičić, koji je dodao da je odgovornost za privatizaciju u ovoj oblasti preuzelo Ministarstvo privrede. On je rekao da sportske klubove očekuje neki vid privatizacije - svojinska transformacija, promena pravnog oblika.

12:30 - Blater neće putovati na finale Mundijala na Novom ZelanduPredsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater neće putovati na finale Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina ;na Novom Zelandu zbog, kako je saopšteno, "obaveza u Cirihu". Blater je do sada prisustvovao finalnim utakmicama Mundijala za igrače do 20 godina, ali se ovaj put neće pojaviti. Organizatori Mundijala na Novom Zelandu saopštilli su ranije da Blater nije dobrodošao na Svetsko prvenstvo. Fifu poslednjih dana potresa korupcijska afera, nakon što su prošle nedelje američki istražitelji podigli optužnicu protiv čelnika svetske kuće fudbala i uhapsili 14 osoba i optužili ih da su tokom perioda od 25 godina primili više od 150 miliona dolara mita. Ovaj 79-godišnji funkcioner Fife je 2. juna, nekoliko dana pošto je ponovo izabran na mesto predsednika te organizacije, izjavio da podnosi ostavku. Fifa je navela da postoji mogućnost da Blater prisustvuje finalu Svetskog prvenstva za žene u Kanadi 5. jula. Finale Svetskog prvenstva na Novom Zelandu odžaće se u nedelju, 20. jula.

11:50 - Milan i zvanično smenio InzagijaFudbalski klub Milan danas je i zvanično smenio Filipa Inzagija sa mesta trenera ekipe. Milan je još 4. juna najavio rastanak sa Inzagijem, koji je prošle sezone sa slavnim klubom osvojio tek 10. mesto u Seriji A. "Objavljujemo da smo smenili trenera Inzagija i zahvaljujemo mu se na svemu što je uradio", navodi se u kratkom saopštenju rosonera. Inzagija će na klupi Milana zameniti Siniša Mihajlović, koji je nedavno napustio Sampdoriju.

11:23 - Pavlović: Ne predajemo seKošarkaš Partizana Aleksandar Pavlović rekao je da se njegova ekipa ne predaje i da će dati sve od sebe da produži finalnu seriju plej-ofa Superlige Srbije protiv Crvene zvezde."Vrlo teška utakmica, odigrali smo je mnogo bolje i angažovanije nego prvu, ali nismo uspeli da slavimo. Bilo je tu dosta grešaka, sitnica, dosta promašenih zicera i penala, ali daćemo sve od sebe da vratimo seriju kući. Ne predajemo se, naravno", rekao je Pavlović novinarima posle meča. "Ima tu dosta tenzije, dosta nervoze, svima nam je stalo. Znamo da smo šampioni dugi niz godina i teško je predati se i dozvoliti nekom da to lako uzme. Kao što sam rekao, daćemo sve od sebe da produžimo seriju", dodao je Pavlović. Crveno-beli su imali prednost gotovo tokom celog meča, ali je Partizan trojkom Milana Mačvana 16,5 sekundi pre kraja izjednačio. Nakon toga je fauliran kapiten Zvezde Luka Mitrović, koji je pogodio prvo, a promašio drugo bacanje, da bi Nikola Kalinić nakon toga zabeležio ofanzivni skok i pogodio koš za prednost svoje ekipe od 72:69, 10 sekundi pre kraja. Šut za produžetak promašio je Vanja Marinković. "Napad je bio nacrtan fenomenalno, bio je otvoren šut, ali promašili smo, nažalost. To ne znači da neće sledeći put dati", kazao je Pavlović. Sledeći meč finala Superlige Srbije na programu je u četvrtak, a domaćin će biti Zvezda. "Moramo da odigramo taj meč sa što manje nervoze, da što više razmišljamo o košarci i da damo sve od sebe", zaključio je Pavlović.

10:40 - Falkao menja Drogbu u ČelsijuKolumbijski napadač Radamel Falkao uskoro će postati novi igrač Čelsija, tvrde francuski mediji.Šampiona Engleske postigao je dogovor sa Monakom o pozajmici 29-godišnjeg golgetera na godinu dana, uz mogućnost otkupa ugovora narednog leta.Navodno, Abramovič će za dolazak Falkaa morati da izdvoji oko 10 miliona evra, što je dva i po više od sume koju je prošle sezone Mančester dao za usluge ovog fudbalera.Falkao će u Čelsiju zameniti vremešnog Didijea Drogbu i tako biti druga opcija za mesto špica posle Dijega Košte.

09:58 - Mitrović: Imali smo malo sreće, ali upornost se isplati Kapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović ocenio je da je njegova ekipa u finišu druge utakmice finala plej-ofa Superlige Srbije protiv Partizana imala malo i sreće i istakao da su crveno-beli sada blizu titule, ali i da jedan poraz može dosta toga da promeni. "Nadljudski teška utakmica i zbog broja odigranih pre toga i zbog vrućine u hali. Izuzetno je bilo naporno i njima i nama, ali smo uspeli bolje da se snađemo. Kontrolisali smo utakmicu dosta dobro, čak smo stekli i dvocifrenu prednost, ali onda kada je trebalo da prelomimo meč i mirno privedemo utakmicu kraju, napravili smo početničke greške koje su Partizan vratile u život", rekao je Mitrović novinarima posle meča. "U toj penal završnici imali smo malo i sreće, Kalina se našao na pravom mestu i ispravio promašaj. Upornost se isplati. U 40. minutu, kada više ne možete da stojite na nogama i ići na skok, boriti se pod protivničkim košem nije lako, ali isplatilo se", kazao je Mitrović. On je naveo da je njegova ekipa i u drugom meču, kao i u prvom, slabo šutirala slobodna bacanja. "U trenucima kad je trebalo da prelomimo, promašili smo penale, dosta otvorenih šuteva, na svu sreću uspeli smo da zabeležimo pobedu i sada imamo priliku da već u četvrtak završimo seriju", dodao je kapiten Zvezde. Sledeći meč finala, koje se igra na tri pobede, na programu je u četvrtak od 21.00, a domaćin će biti Zvezda. "Sigurno da je razmišljanje (o tituli) sada veće nego posle prve utakmice, ali svesni smo da jedan poraz može dosta toga da okrene. Kao što sam rekao nakon druge utakmice protiv Cedevite u finalu Jadranske lige - 2:0 je, i sada imamo tri meča za jednu pobedu. Mislim da je to dovoljan broj utakmica", zaključio je Mitrović.

09:17 - Vatromet golova na Kopa Amerika

U derbiju grupe A, domaćin Čile i Meksiko odigrali su nerešeno 3:3, dok je Bolivija savladala Ekvador (3:2) i tako salvila na ovom takmičenju prvi put posle gotovo dve decenije.Meksikanci su poveli golom Vuosa u 21. minutu, a već u narednom napadu Vidal je izjednačio rezultat. Sombrerose je u novo vođstvo dove Himenez u 29., da bi u finišu prvog poluvremena Vargas vratio svoj tim u igru. U 55. minutu Vidal je sa bele tačke potpuno preokrenuo rezultat, ali samo do 66. minuta kada je sjajni Vuoso postavio konačan rezultat 3:3.Veliko iznenađenje priredila je Bolivija koja je savladala Ekvador. Bolivijci su već na poluvremenu imali ubedljivih 3:0, a do kraja meča Ekvador je samo uspeo da ublaži poraz.Posle drugog kola Čile se nalazi na prvom mestu u grupi sa 4 osvojena boda, Bolivja je druga sa istim brojem bodova, Meksiko ima 2 boda, dok je Ekvador na poslednjem mestu sa 0.

09:10 - Vaterpolo spektakl u SmederevuNa gradskom bazenu u Smederevu danas od 18 časova biće odigrana zvanična vaterpolo utakmica između A reprezentacija Srbije i Rusije. U Smederevu za ovu utakmicu vlada veliko interesovanje i na nju se gleda kao na sportski spektakl, s obzirom da u ovom gradu prvi put nastupa naša reprezentacija i to u najjačem sastavu, protiv tradicionalno prijateljske Rusije. "Očekujem pravi spektakl zato što će igrati naši najbolji vaterpolisti i kvalitetnu utakmicu koja će nam pomoći kao priprema za odbranu trona Svetske lige", najavio je u tom gradu predsednik Vaterpolo saveza Srbije, Milorad Krivokapić. Utakmicu u Smederevu organizuju Vaterpolo savez Srbije, Plivački vaterpolo klub Smederevo i JP Sportski centar Smederevo. Ulaznice se prodaju po ceni od 200 dinara u Turističkoj organizaciji, u Centru za kulturu Smederevo i na blagajni gradskog bazena, čiji je kapacitet na tribinama oko 5.000 mesta.

09:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track