PAUNOVIĆ PONOSAN: Igrali smo srcem, ovi igrači pišu istoriju
Foto: Fss.rs

Selektor orlića zadovoljan plasmanom u finale SP

PAUNOVIĆ PONOSAN: Igrali smo srcem, ovi igrači pišu istoriju

Fudbal -
Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se danas u finale Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina na Novom Zelandu, pošto je posle produžetaka u Oklandu pobedila Mali sa 2:1

BEOGRAD - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Veljko Paunović izjavio je da je ponosan na svoje igrače koji plasmanom u finale Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina na Novom Zelandu pišu istoriju fudbala i svoje zemlje."Ponosan sam na postignuto, to mnogo znači našoj zemlji, koja se još obnavlja, posle teškog perioda. U svaku utakmicu smo uneli naš stil igre i igrali smo srcem. Mali je imao više loptu u posedu, ali smo se dobro branili i borili kao jedan", rekao je Paunović.

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se danas u finale Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina na Novom Zelandu, pošto je posle produžetaka u Oklandu pobedila Mali sa 2:1. To je bila treća uzastopna utakmica u kojoj je Srbija igrala produžetke."Napravili smo više šansi od protivnika. Nismo tokom cele utakmice igrali kako smo želeli, ali problem je bio više psihički, pošto smo i treći uzastopni meč igrali produžetke", rekao je on.Srbija je u grupnoj fazi pobedila Mali sa 2:0, a Paunović je naveo da su obe utakmice bile slične, ali da je njegova ekipa u prvom duelu odigrala bolje fizički."Čestitam igračima Malija na odličnom fudbalu koji su prikazali, želim im sreću u budućnosti, koja će biti svetla. Očekivali smo probleme koje su nam danas napravili, ali nismo mogli dobro da odgovorimo na njihovu fizičku spremu i snagu. To moramo da popravimo. Ali, moji igrači igraju veoma dobro, prave svoju istoriju, istoriju svog tima i svoje zemlje", rekao je Paunović.Selektor Malija Fanjeri Dijara rekao je da je njegova ekipa izgubila zbog neiskustva."Nismo dobro počeli, ali smo izjednačili i mislio sam da će to biti najvažniji trenutak u meču za nas. Igrali smo dobro posle gola, sve do kraja smo verovali u našu snagu i mislili smo da možemo da pobedimo. Ali, moji igrači su neiskusni i to je glavni razlog našeg poraza. Bili su veoma hrabri tokom cele utakmice i želim da osvoje treće mesto", rekao je Dijara.

"Svi kod kuće su vrlo srećni zbog našeg uspeha na turniru, posebno jer je ova priča za nas bila neočekivana", dodao je on.

Srbija će u subotu od 7 časova u finalu igrati protiv Brazila, a Mali će od 3.30 igrati za treće mesto na turniru protiv Senegala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track