ORLIĆI PORUČUJU: Srbijo, slavi, donosimo ti trofej!
Foto: Profimedia

Radost do neba

ORLIĆI PORUČUJU: Srbijo, slavi, donosimo ti trofej!

Fudbal -
Omladinski fudbalski reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović rekao je da današnji dan nikada neće zaboraviti, jer je u finalu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu postigao gol koji je doneo "veliku radost i sreću"

Omladinski fudbalski reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović rekao je da današnji dan nikada neće zaboraviti, jer je u finalu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu postigao gol koji je doneo "veliku radost i sreću". Fudbalska reprezentacija Srbije za igrače do 20 godina osvojila je danas titulu prvaka sveta, pošto je u finalu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu pobedila, posle produžetaka, Brazil sa 2:1. Pobednički gol za Srbiju postigao je Maksimović u 118. minutu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

"Ovaj dan ću pamtiti celog života, postigao sam gol za našu veliku radost i sreću. Očekivao sam da će mi (Andrija) Živković dati loptu u dubinu, dobro sam utrčao, bio koncentrisan i što je najvažnije lopta je završila u mreži. Odigrao sam svaki minut na ovom prvenstvu, ali u produžecima kao da nisam osećao umor, jednostavno sam rekao sebi da moramo da pobedimo", rekao je Maksimović za sajt FSS-a.

Asistent kod pobedničkog gola, Andrija Živković naveo je da će on i njegovi saigrači uspeha postati svesni tek po povratku u Srbiju.

"Neopisiv osećaj je pobediti Brazil u finalu, tek ćemo biti svesni šta smo sve uradili kad stignemo u Srbiju. Borili smo se do poslednjeg daha od samog početka prvenstva, nismo odustajali kada je bilo teško i zasluženo smo prvi. Ovaj trofej je za ceo naš narod, a ja posvećujem i mom Nišu, kao i svim Nišijama", poručio je Živković.

foto: AP
foto: AP

Prvi gol za Srbiju na današnjoj utakmici postigao je Staniša Mandić u 70. minutu:

"Mi smo prvaci sveta... Verovali smo u to i san se ostvario. Ovo je dan koji nikada nećemo zaboraviti i koji će ostati za sva vremena... Ovo je jedan od najdražih golova u mojoj karijeri, zatresti mrežu na ovakvoj utakmici je nešto o čemu sanja svaki fudbaler", rekao je Mandić.

Milan Gajić je imao poruku za sve navijače u Srbiji.

"Narode, donosimo trofej svetskog šampiona u Srbiju... Čekajte nas i hvala vam do neba za svu pozitivnu energiju koju ste nam davali i na ovoj razdaljini. Ispisali smo modernu bajku srpskog fudbala. Ovo su dani velike sreće u kojoj ćemo još dugo uživati", rekao je Gajić.

Napadač Srbije Ivan Šaponjić poželeo je svima koji se bave sportom da osete radost koju danas osećaju omladinci Srbije.

"Pobediti Brazil u finalu, ima li šta lepše... Teško je sad naći prave reči i opisati ono što osećamo... Poželeo bih svakome ko se bavi bilo kojim sportom da oseti ovakvu radost i da mu ceo svet kliče. Ponovo smo morali u produžetke, ali nije nas to pokolebalo", kazao je Šaponjić.Rajković: Mi smo tim s jednim srcemGolman i kapiten omladinske reprezntacije Srbije Predrag Rajković rekao je da je od početka Svetskog prvenstva na Novom Zelandu verovao da njegova ekipa može do titule i istakao da su "orlići" stigli do trofeja jer su "tim s jednim srcem".

"Iskreno, verovao sam od samog početka. Znao sam da možemo da postignemo nešto veliko na Novom Zelandu. Bio sam ubeđen da to možemo, nisam sumnjao ni u jednom trenutku", rekao je Rajković."Kao što možete i da zamislite, u svlačionici je žurka, ali prava proslava će biti tek kad se vratimo za Beograd. Ovo je ostvarenje sna za sve nas. Ovo je titula koja mnogo znači mojoj zemlji. Nemamo pojma šta nas čeka kući, ali verujemo da će biti nešto veliko", kazao je Rajković.

Na pitanje šta je tajna uspeha srpske reprezentacije, Rajković je naveo:

"To je vrlo jednostavno - mi smo tim s jednim srcem. To je bio naš moto od početka".On je rekao i da veruje da je njegovoj ekipi u današnjem finalu pomoglo i to što je u svakom meču nokaut faze morala da prolazi kroz produžetke.

"Tako da smo naučili da se nosimo s pritiskom. Naravno, tu je i naš timski duh koji nas je i doveo do titule protiv neverovatno jakog Brazila", kazao je golman srpske reprezentacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track