SVE TAJNE ORLIĆA: Put od trnja do zvezda

Srbija je prvak sveta

SVE TAJNE ORLIĆA: Put od trnja do zvezda

Fudbal -
Braća Milinković-Savić, kao i Veljković rođeni su daleko van granica naše zemlje, ali to ih nije sprečilo da ponosno nose srpski dres

Sada su na vrhu sveta, a da bi došli do toga, prošli su trnovit put. Dugačak je spisak zanimljivosti vezanih za momke koji su nas učinili ponosnim. Za mnoge od njih nije bilo razumevanja u Zvezdi i Partizanu. Neki su prelazili stotine kilometara da bi trenirali fudbal. Braća Milinković-Savić, kao i Veljković rođeni su daleko van granica naše zemlje, ali to ih nije sprečilo da ponosno nose srpski dres. A kakva atmosfera vlada među „orlićima“ najbolje se vidi na časovima srpskog, koje Radovan Pankov drži jednom saigraču koji je odrastao van Srbije.Rođeni pobednikNemanja Maksimović bio je junak i prethodnih kvalifikacija u omladinskom uzrastu. On je u 96. minutu postigao gol koji je Srbiji doneo bod protiv Turske (1:1) i kasnije, ispostaviće se, plasman na završni turnir.Čudesni put herojaSvakog dana prelazio je više od 150 kilometara da bi trenirao fudbal. Zbog teške povrede bio je na korak da ostavi fudbal, ali je uz podršku majke uspeo da prebrodi teške momente i vrati se na teren. Danas se Srbija kune u njega. Reč je o junaku - Nemanji Maksimoviću.

Večito neznanjePodugačak je spisak igrača kojih su se olako odrekli u Zvezdi i Partizanu. Sigurno da crveno-beli imaju najviše razloga da žale jer u svojim redovima nemaju Nemanju Maksimovića, sjajnog vezistu „orlića“. Pored njega, sa Topčiderskog brda su otišli i Stefan Ilić, Stefan Milošević, Filip Janković, Danilo Pantić...Biću štoper da bih manje trčaoVukašin Jovanović, dečak čije su suze obišle svet, u mlađim kategorijama igrao je na poziciji zadnjeg veznog (baš kao u finalu). Kasnije je prešao da igra štopera, a na pitanje zašto, imao je zanimljiv odgovor: - Pa, da bih manje trčao. U finalu je trčao „za sve pare“.

Uče drugara srpskiStefan Veljković, fantastični štoper „orlića“, rođen je u Bazelu i daje sve od sebe da usavrši srpski jezik. Saigrači mu pružaju veliku pomoć u tome, pre svih Radovan Pankov, koji ga uči da lepo čita, a usput mu pojašnjava reči koje mu nisu poznate.Zvezdaš i partizanovacJedan fudbaler već je nosio dresove i Zvezde i Partizana. Reč je o Stefanu Miloševiću, sada igraču Spartaka i momku koji je na meču protiv Malija pokazao da poseduje raskošan talenat.

I oni su deo ovog timaNE ZABORAVITE RISTIĆA, JOVIĆA I PANTIĆA!Tri momka koja nisu bila na Novom Zelandu takođe su deo ove reprezentacije i imaju zasluge za uspeh! Reč je o tandemu iz Crvene zvezde Jović - Ristić. Povreda i bolest sprečili su sjajne mlade fudbalere da pomognu drugarima da dođu do svetskog vrha. Uz „orliće“ nije bio ni Danilo Pantić, jedan od najtalentovanijih srpskih igrača. Zbog odbijanja da produži ugovor sa Partizanom klub je suspendovao mladog vezistu. Fudbalski savez Srbije stao je na stranu crno-belih i odlučio da za Pantića privremeno nema mesta u državnom timu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track