MILOŠEVIĆ: Znamo kakvo blago imamo, ne treba nam potvrda FIFA
Foto: Tanjug

Ponosan

MILOŠEVIĆ: Znamo kakvo blago imamo, ne treba nam potvrda FIFA

Fudbal -
Papir na kome će pisati kako je najbolji taj i taj nama ne bi mnogo značio - rekao je potpredsednik FSS

STARA PAZOVA - Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Savo Milošević rekao je da je ponosan na omladinske reprezentativce koji su pobedom nad Brazilom u subotu na Novom Zelandu postali šampioni sveta.

"Smatramo da je nekoliko naših momaka zaslužilo da bude proglašeno. Znamo kakvo blago imamo ovde i ne treba nam potvrda FIFA za tako nešto. Papir na kome će pisati kako je najbolji taj i taj nama ne bi mnogo značio", rekao je Milošević novinarima u Staroj Pazovi.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je reprezentativac Malija, Adam Traore.

Milošević se posebno zahvalio igračima i selektoru Veljku Paunoviću.

"Čestitam momcima, selektoru i stručnom štabu na svemu što su pokazali, oni su svoje kvalitete podredili timu. Hvala im u ime svih nas, građana države što su prikazali na i van terena. Zasluženo su osvojili titulu i igrama i ponašanjem i to je važnije od ovog pehara. To je izuzetno teško postići", istakao je Milošević.

On je rekao da su srpski igrači "ginuli jedan za drugog", vođeni na maestralan način od strane stručnog štaba i selektora.

Direktor mlađih selekcija FSS-a Mitar Mrkela kazao je da je neophodno da se sačuva generacija koja je trijumfovala na Novom Zelandu.

"U fudbalu nisu najvažnije personalne promene, već da sačuvamo ovu generaciju i iznedrimo novu, koja će takođe biti prvak sveta. Potrebno je jedinstvo, kao ono koje smo imali na Novom Zelandu", rekao je Mrkela. Mrkela se posebno zahvalio predsedniku FSS-a Tomislavu Karadžiću i generalnom sekretaru Zoranu Lakoviću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track