BLOG UŽIVO: Murinjo: Fudbaleri da uče od tenisera
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Murinjo: Fudbaleri da uče od tenisera

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:28 - Mikel napušta ČelsiNigerijski fudbaler Džon Obi Mikel želi da napusti Čelsi ovog leta. Mikelu, koji je prošle sezone u Premijer ligi u startnih 11 bio samo 18 puta, navodno je rečeno da trener Žoze Murinjo i dalje računa na njega, ali da i pored toga on, nezadovoljan minutažom, želi da ode. U Čelsiju nisu želeli da komentarišu ova saznanja Skaj sporta. Mesto u prvom timu Mikelu su prošle sezone ograničili Nemanja Matić i Sesk Fabregas, koji su igrali jednu od vodećih uloga u osvajanju titule u Premijer ligi. Mikel je u Čelsi stigao 2006. godine iz norveškog Lina, a do sada je za klub sa Stamford bridža odigrao 224 utakmice.23:00 - Lusio nastavlja karijeru u IndijiBrazilski štoper Lusio naredne sezone nosiće dres Goe, saopštio je ndijski superligaš. Lusio je ove godine igrao za Palmeiras, a u novi klub došao je na preporuku trenera Zika. Prošle sezone Goa je eliminisana u polufinalu domaćeg šampionata od Atletika iz Kalkute, a ekipu je predvodio nekadašnji tandem Arsenala, Rober Pires i Andre Santos. Lusio je tokom karijere igrao za Inter, Bajer iz Levekuzena, Bajern iz Minhena, Juventus i Sao Paulo.

22:20 - SL: Karte za Italiju od sredeUlaznice za utakmicu između Srbije i Italije koja će u okviru petog vikenda Svetske lige biti odigrana u nedelju u hali "Pionir" biće puštene u prodaju u sredu. Na blagajni „Pionira“ moći će da se kupe karte za tribine po ceni od 300 dinara. Karte će se u sredu, četvrtak i petak prodavati od 15 do 20 časova, a u subotu i nedelju od podneva do 20 časova. Prvi duel između Srbije i Italije igra se u petak od 20 časova u novosadskom „Spensu“, a drugi duel je na programu dva dana kasnije u istom terminu.

21:39 - Ivan Obradović definitivno u AnderlehtuFudbalski reprezentativac Srbije Ivan Obradović novi je član belgijskog Anderlehta, potvrdio je danas direktor kluba Herman van Holsbek. Obradović će sledeće nedelje doputovati u Brisel na medicinske preglede, posle čega bi trebalo da potpiše četvorogodišnji ugovor. "Njegov dolazak je jako važan za naš tim. Kvaliteti Ivana Obradovića su nesporni i drago mi je što je i pored drugih ponuda izabrao nas", izjavio je van Holsbek za sajt kluba. Srpski defanzivac bio je član Mehelena prethodnih godinu i po dana, gde je zabeležio 37 nastupa i jedan pogodak. Obradović je tokom karijere igrao za Teleoptik, Partizan, Saragosu, dok je za reprezentaciju Srbije nastupio 20 puta i postigao jedan pogodak.

21:14 - Murinjo: Fudbaleri da uče od teniseraTrener Čelsija Žoze Murinjo izjavio je danas da se divi teniserima i da fudbaleri mogu puno da nauče od njih. Murinjo je često pristutan na teniskim turnirima, a nedavno je pratio polufinalni duel turnira u Kvinsu između Viktora Troickog i Endi Mareja. "Imam veliko poštovanje za tenisere, zbog njihove fizičke i mentalne snage. Pritisak sa kojim se nose u toku mečeva je nešto što pokušavam da naučim i prenesem ga na moj posao i sport kojim se bavim", izjavio je Murinjo za sajt Goal. Portugalski stručnjak je više puta isticao kako je veliki obožavatelj Novaka Đokovića i kako je bio najponosniji čovek na svetu kada ga je upoznao.

20:50 - Juventus otkupio Pereiru za 14 miliona evraŠampion Italije Juventus saopštio je da je otkupio kompletan ugovor fudbalera Roberta Pereire iz Udinezea. Argentinski vezista se obavezao na četvorogodišnju saradnju sa Juventusom, u kojem je bio na jednogodišnjoj pozajmici. Torinski tim na zvaničnom sajtu naveo je da je transfer koštao 14 miliona evra, sa mogućnošću da se cifra poveća za 1,5 miliona u slučaju osvajanja određenih trofeja. Bivši fudbaler River Plate je prošle sezone u svim takmičenjima odigrao 51 utakmicu i postigao sedam golova. Za reprezentaciju Argentine zabeležio je šest nastupa.

20:27 - Jagodina i Voždovac bez golovaFudbaleri Jagodine i Voždovca odigrali su prijateljski meč u sklopu priprema za novu sezonu. Golova nije bilo. Treneri Miljojko Gošić i Bratislav Živković ukazali su šansu velikom broju igrača. Jagodinci će se u nastavku pripremati na Zlatiboru, a "zmajevi" u Sloveniji.20:11 - Đilas: Definitivan sporazum u četvrtakPredsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas najavio je da će uskoro biti postignut sporazum koji će zadovoljiti kriterijume Svetske košarkaške federacije (FIBA) i Evrolige. "Na dobrom smo putu da dođemo do sporazuma, a istakao bih jedinstvo četiri naša kluba i Saveza. Na našu inicijativu prošle nedelje održan je sastanak u Zagrebu, a ponovo ćemo se u četvrtak okupiti u Beogradu kada očekujemo da postignemo definitivan sporazum. Dogovor će omogućiti našim klubovima da igraju Regionalnu ligu iz koje ce imati prohodnost u elitna evropska takmičenja, a na koji nikakve primedbe neće imati ni FIBA, ni Evroliga", rekao je Đilas posle sednice u Kući košarke. Prvi čovek KSS otkrio je da će u nedelju biti poznato da li će Srbija dobiti organizaciju Evropskog prvenstva za košarkašice 2017. godine.

19:45 - Moto GP trka u Brnu pred otkazivanjemTrka za Veliku nagradu Češke Moto GP šampionata, koja je zakazana za 16. avgust, najverovatnije će biti otkazana. Još pre nekoliko nedelja pojavile su se informacije da je trka u Brnu pod znakom pitanja, a da postoje problemi potvrđeno je na zvaničnom sajtu staze "Masarik". Na njemu je objavljeno da se obustavlja prodaja karata za trku zbog nedostatka finansija za održavanje Velike nagrade Češke. "Konačna odluka o Velikoj nagradi Češke biće objavljena 29. juna. U slučaju da trka bude otkazana, novac će biti vraćen svima onima koji su već kupili karte", stoji na sajtu.

19:24 - Zidan: Bio sam spreman da nasledim AnćelotijaLegendarni francuski fudbaler Zinedin Zidan izjavio je u utorak u intervjuu za "Frans fudbal" da je bio spreman da nasledi Italijana Karla Anćelotija na klupi madridskog Reala.Zidan je bio Anćelotijev pomoćnik, a vodio je i Realov "B" tim u trećoj španskoj ligi. Kad je Italijan dobio otkaz, Zidan je bio u krugu kandidata za njegovog naslednika, ali su Realovi čelnici izabrali Rafu Beniteza. "Pristao bih da nasledim Anćelotija. Profesionalac sam i nikada neću odbiti izazov", izjavio je Zidan i dodao da nije razočaran odlukom Realovog rukovodstva. "Verujem da još nije došlo moje vreme. Odlučili su se za drugog trenera i to je to", zaključio je Zidan.

18:49 - Reina se vratio u NapoliŠpanski golman Pepe Rejna vratio se u Napoli posle godinu dana provedenih u Bajernu iz Minhena, potvrđeno je danas na sajtu kluba. Rejna u ekipu iz Napulja dolazi kao slobodan igrač, pošto je sporazumno raskinuo ugovor sa Bajernom. On je dres Napolija nosio kao pozajmljeni igrač Liverpula u sezoni 2013/14, gde je odigrao 41 utakmicu. Rejna prošle sezone nije uspeo da se izbori za veću minutažu u šampionu Nemačke pošto je bio u senci neprikosnovenog Manuela Nojera. Spanski golman tokom karijere branio je još za Barselonu i Viljareal, dok je za reprezentaciju Španije zabeležio 33 nastupa. Sa "Crvenom furijom" osvojio je dva Evropska prvenstva (2008. i 2012), kao i Svetsko prvenstvo (2010).

18:31 - Nejmar negira da je vređao sudijuBrazilski fudbaler Nejmar negirao je danas da je vređao sudiju nakon što mu je pokazan crveni karton na utakmici sa Kolumbijom na Kupu Amerike. Kapiten reprezentacije Brazila je ocenio da je u javnosti došlo do zabune o tom događaju. Nejmar je suspendovan na četiri utakmice zbog crvenog kartona i rasprave sa sudijom po završetku utakmice sa Kolumbijom prošlog četvrtka, u kojoj je Brazil izgubio sa 0:1. Fudbalska federacija Južne Amerike (CONMEBOL) je saopštila da je Nejmar suspendovan na četiri utakmice jer je zgrabio sudiju rukama po ulasku u tunel i vređao ga sve do svlačionica. Nejmar tvrdi da se "skoro ništa od navedenog u saopštenju CONMEBOL nije dogodilo" i da je on prišao sudiji da ga pita zašto je dobio crveni karton, ali da je do gužve došlo pošto su ljudi okolo pomisli da će uraditi nešto drugo.

18:11 - Lazić zvanično prešao u AnžiDoskorašnji fudbaler Crvene zvezde Darko Lazić zvanično je postao član Anžija, objavio je ruski klub. Lazić je sa povratnikom u Premijer ligu Rusije potpisao četvorogodišnji ugovor. Ekipa iz Mahačkale je crveno-belima platila 150.000 evra za transfer 20-godišnjeg defanzivca. On je prošao omladinsku školu Zvezde, a za prvi tim odigrao je 40 utakmica i postigao jedan gol.

17:49 - Direktor Anderlehta: Ostanak Mitrovića je nemoguća misijaSportski direktor Anderlehta Herman van Holsbek izjavio je danas da će belgijski klub ne može da zadrži najboljeg strelca Aleksandra Mitrovića. "U ovom trenutku nismo dogovorili transfer, ali postoji mnogo zainteresovanih klubova. Mitrovića uglavnom žele britanski i italijanski timovi, kao i Benfika, ali još nismo dobili zvaničnu ponudu. Mitrovićev ostanak u Anderlehtu je gotovo nemoguć", rekao je Holsbek, a prenosi portugalski list O"Žogo. Portugalski mediji preneli su da je Mitrović najbliži prelasku u Benfiku, posebno što klub ima dobre odnose sa menadžerom Pinijem Zahavijem koji je posrednik u transferu. Mitrović je prošle sezone sa 20 golova bio najbolji strelac belgijskog šampionata, a još četiri je postigao u ostalim takmičenjima. On je član Anderlehta od 2013. godine, u koji je došao iz Partizana.

17:28 - Rastaju se Nedović i ValensijaSrpski košarkaš Nemanja Nedović naredne sezone neće igrati u Valensiji. On je u Španiju došao iz Golden Stejta, osvajača ovogodišnjeg izdanja NBA lige, pošto nije uspeo da se izbori za mesto u timu. U Valensiju je stigao u novembru prošle godine. Valensija nije zainteresovana za nastavak saradnje iako Nedović ima još godinu dana ugovora. Nedović je beležio prosečno osam poena po meču ove sezone.

17:11 - Frank Šlek odustao od Tur de FransaBivši osvajač podijuma na Tur de Fransu luksemburški biciklista Frank Šlek odustao je zbog povrede kolena od ovogodišnjeg izdanja ove prestižne trke. Kako je prenela agencija AFP, Šlek ima upalu ligamenata, kao i problem sa čašicom kolena. "Hronični bol u desnom kolenu primorao je menadžment i lekarski tim ekipe da povuku Šleka iz Tur de Fransa", kaže se u saopštenju Trek tima. Šlek, čiji je mlađi brat Endi osvojio Tur de Frans 2010, bio je treći na Turu 2011, četvrti 2009. i peti 2008. godine.

16:43 - Andrej Kirilenko završio karijeruAndrej Kirilenko je završio karijeru. Ruski košarkaš, uprkos najavama da će produžiti ugovor sa ekipom CSKA, odlučio je da okonča uspešnu karijeru."Odlučio sam da završim karijeru. To je moja konačna odluka. Sada bih voleo da radim na promenama u ruskoj košarci", rekao je Kirilenko za Sportexspress.Kirilenko (34) je u karijeri, osim za CSKA, igrao za Spartak iz Sankt Peterburga, a u NBA ligi je upisao 797 nastupa za Jutu, Minesotu i Bruklin. Sa reprezentacijom Rusije osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu u Španiji 2007. a ima i bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. i sa Eurobasketa u Litvaniji 2011.

16:24 - Troicki poražen od Stakhovskog u NotingemuSrpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u osminu finala turnira u Notingemu pošto je poražen danas od Ukrajinca Sergeja Stakhovskog rezultatom 2:0 (6:4, 6:2). Očigledno je bilo da je Viktor umoran posle dva sjajna turnira i možda mu ovaj mini-odmor zahvaljujući ovom porazu i dobro dođe pred početak Vimbldona koji startuje naredne nedelje.Viktor je danas poražen za samo nešto više od sat vremena igre od 49. tenisera sveta. Napravio je duple servis greške kada mu je to najmanje trebalo i na kraju je, moramo reći, zasluženo izgubio ovaj meč.Stakhovski u narednom kolu čeka pobednika meča Istomin - Monako.

16:11 - Svonsi angažovao golmana NordfeltaŠvedski golman Kristofer Nordfelt proslavio je danas 26. rođendan potpisavši za Svonsi, saopštio je danas premijerligaški klub. Nordfelt će u Svonsiju biti konkurent za mesto prvog golmana Lukašu Fabijanskom. Švedski čuvar mreže počeo je karijeru u Bromapojkami, da bi se 2012. pridružio holandskom Herenvenu. Svonsi je raskinuo ugovor sa golmanima Gerhardom Tremelom i Dejvidom Kornelom, izabravši Nordfelta koji je pet puta branio za švedsku reprezentaciju. On je treće pojačanje za velški klub - koji je završio na osmom mestu na tabeli protekle sezone, posle Andre Ajeva i Francuza Franka Tabanua.

15:56 - Danston i zvanično u Efesu, došao i BraunBivši košarkaš Olimpijakosa Brajant Danston potpisao je dvogodišnji ugovor sa Efesom, saopštio je danas turski klub. Danston je prošle sezone postizao 7.1 poena i 4.4 skoka, a dve godine zaredom biran je za najboljeg defanzivca lige. Sa Olimpijakosom je osvojio titulu prvaka Grčka, a tokom karijere igrao je za Vareze, Hapoel Holon, Aris i južnokorejski Mobis. Danston će ovog leta nastupiti za reprezentaciju Slovenije na prvenstvu Evrope. Pored njega, Efes je doveo i bivšeg krilnog centra Šarlota, San Antonija i Lokomotive Kuban Derika Brauna.

15:21 - Džon Obi Mikel želi da napusti ČelsiNigerijski fudbaler Džon Obi Mikel želi da napusti Čelsi ovog leta, preneo je danas Skaj sport. Mikelu, koji je prošle sezone u Premijer ligi u startnih 11 bio samo 18 puta, navodno je rečeno da trener Žoze Morinjo i dalje računa na njega, ali da i pored toga on, nezadovoljan minutažom, želi da ode. U Čelsiju nisu želeli da komentarišu ova saznanja Skaj sporta. Mesto u prvom timu Mikelu su prošle sezone ograničili Nemanja Matić i Sesk Fabregas, koji su igrali jednu od vodećih uloga u osvajanju titule u Premijer ligi. Mikel je u Čelsi stigao 2006. godine iz norveškog Lina, a do sada je za klub sa Stamford bridža odigrao 224 utakmice.

14:55 - Pobeda Čuke na pripremama u AustrijiFudbaleri Čukaričkog ostvarili su prvu pobedu na pripremama u Austriji, pošto su pobedili rumunsku Konkordiju 2:0.Bojić je u 16. minutu doveo ekipu sa Banovog Brda u vođstvo, da bi konačan rezultat susreta postavio Jovanović deset minuta kasnije.Podsetimo, Čukarički će u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv Domžala iz Slovenije.

14:20 - Zlatni fudbaleri dobili stipendije Fakuleta za menadžment u sportuSavet Alfa BK univerziteta doneo je odluku da stipendira studije na Fakultetu za menadžment u sportu fudbalerima koji su osvojili zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu. U saopštenju se navodi se da je Alfa BK univerzitet odgovorna društveno obrazovna institucija, a u skladu sa sloganom "Uvek prvi" stipendiranjem vrhunskih sportista ulaže se u budućnost. Fudbaleri Srbije su u finalu savladali Brazil sa 2:1 i tako osvojili titulu na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

13:46 - Mlada košarkaška reprezentacija na turniru u IstanbuluMlada košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je danas u Istanbul gde će od 24. do 28. juna učestvovati na turniru "Turgut Atakol". Taj turnir će biti generalna proba izabranika selektora Vladimira Đokića pred start Evropskog prvenstva, koje je na programu od 7. do 19. jula u Italiji, objavljeno je na sajtu Košarkaškog saveza Srbije. Košarkaši Srbije do 20 godina sastaće se najpre sa selekcijama Ukrajine, Rusije i Turske, dok će se 27. i 28. juna igrati utakmice za plasman na turniru na kome još učestvuju Francuska, Nemačka, Grčka i Litvanija. "Očekuje nas veoma naporan ritam u Turskoj, pet utakmica u isto toliko dana, ali tako će biti i na Evropskom prvenstvu čemu je sve podređeno. Rezultat nam u ovom trenutku nije u prvom planu, već želimo da pre sevga vidimo koliko smo spremni i koliko smo uradili u dosadašnjem delu priprema. Priključili su nam se igrači iz Crvene zvezde, tako da ćemo morati u najkaraćem roku da ih ulkopimo i da se što bolje uigramo", rekao je pomoćni trener u stručnom štabu Srbije Nenad Čanak.

13:05 - Šalke doveo mladog reprezentativca Nemačke iz MajncaFudbalski klub Šalke doveo je danas mladog reprezentativca Nemačke Johanesa Gajsa iz bundesligaškog rivala Majnca. Gajs je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Šalkeom, a finansijski detalji nisu saopšteni. On je bio na meti nekoliko klubova iz Bundeslige. Gajs je sa reprezentacijom Nemačke na Evropskom prvenstvu u Češkoj za igrače do 21 godine

12:23 - Arsenal nudi 40 miliona za napadača DortmundaMenadžer Arsenala Arsen Venger konačno je odlučio da odreši kesu i sastavi tim koji će ozbiljno krenuti u napad na titulu Premijer lige.Idealno rešenje mogao bi da bude napadač Borusije iz Dortmunda - Pjer-Emerik Obamejang.Nemački list "Bild" tvrdi da je Gabonac na meti londonskog kluba. Obamejang iza sebe ima odličnu sezonu, bio je jedan od najboljih fudbalera Borusije iz Dortmunda i sa razlogom postoji veliki broj klubova koji su zainteresovani da plate ne toliko malu sumu za njega.

11:46 - Paulo Sousa novi trener FiorentinePortuglaski trener Paulo Sousa zvanično je preuzeo italijansku Fiorentinu, saopštio je danas taj fudbalski klub. Sousa (44) je nedavno sporazumno raskinuo ugovor sa švajcarskim Bazelom kako bi preuzeo italijanski klub. "Neki navijači me se verovatno sećaju iz Juventusa, ali želim da me zapamte zbog dobrog rada u Firenci", rekao je Sousa italijanskim medijima. Sousa je tokom trenerske karijere vodio nekoliko engleskih klubova, mađarski Videoton, kao i izraelski Makabi. On je kao igrač nastupao za Benfiku, Sporting, Juventus, Borusiju Dortmund, Inter, Parmu, Panatinaikos i Espanjol. Za reprezentaciju Portugala nastupio je 52 puta.

11:03 - Udovičić čestitao Ivani Jandrić zlato u BakuuMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je danas sambo reprezentativki Srbije Ivani Jandrić na osvojenoj zlatnoj medalji na Evropskim igrama u Bakuu. "Čestitam Ivani na uspehu i osvojenom osmom zlatu za Srbiju! Ponosan sam na uspehe naših sportista u Bakuu, samo tako nastavite", navodi se u čestitki ministra Udovičića. Jandrićeva je u ponedeljak osvojila zlato, pošto je u finalu u kategoriji do 68 kilograma pobedila Beloruskinju Volhu Namazavu rezultatom 2:1. Tim Srbije na Igrama u glavnom gradu Azerbejdžana do sada je osvojio 12 medalja, od čega osam zlatnih.

10:40 - Božinov: Želimo trofeje i Ligu šampionaNovi napadač Partizana, Bugarin Valerij Božinov, istakao je da neće biti lako protiv ekipe Dila Gori, ali da će ekipa dati sve od sebe da izbori plasman u grupnu fazu Lige šampiona."Imamo respekt prema rivalu i znamo da će dabude teško. Moramo da igramo dobro, damo sve od sebe. Moramo da pružimo sto posto, idemo na pobedu i kod kuće i u gostima. To je naš cilj, u narednoj sezoni želimo da osvajamo trofeje i plasiramo se u Ligu šampiona.", jasan je bugarski napadač.

10:02 - Junajted želi Serhija Ramosa

Mančester junajted je ozbiljno zainteresovan za zvezdu Real Madrida, Serhija Ramosa.Naime, engleski klub je spreman da pusti De Heu u Real, ali traži trampu. Sjajni golman plus 30 miliona evra za stub madridske odbrane - Serhija Ramosa.Sam Ramos navodno nema ništa protiv, duplirao bi platu, u Realu zarađuje 6 miliona evra po sezoni, u Engleskoj bi mu plata bila 12 miliona. Jasno, postao bi najplaćeniji defanzivac svih vremena, a ako se De Hea proceni na više od 20 miliona, Ramos bi bio i najskuplji odbrambeni igrač u istoriji.

09:13 - Željko doveo plejmejkeraDosadašnji organizator igre Karšijake Bobi Dikson od sledeće sezone nosiće dres Fenerbahčea."Još nisam razgovarao sa Željkom Obradovićem, ali radujem se tome što ću obući dres Fenera. Želim da dobijem neko novo iskustvo na višem nivou, bio mi je potreban novi izazov. Moram to i da uradim zbog svoje porodice", izjavio je Dikson.Iskusni košarkaš će nastupati za reprezentaciju Turske na predstojećem Evrobasketu, a spekuliše se da će promeniti ime u Ali Muhamed.

08:20 - Džekson Martinez ide u AtletikoKolumbijski reprezentativac, Džekson Martinez, od naredne sezone predvodiće napad madridskog Atletika, prenose španski mediji.Iako se spekulisalo da je njegov prelazak u redove Milana praktično gotova stvar, došlo je do preokreta. Porto je ipak prihvatio ponudu Atletika od 35 miliona evra, što je drugi najskuplji transfer u istoriji Atletiko Madrida.Milan je bio ozbiljan u nameri da angažuje ovog fudbalera, međutim, Martinez je jasno stavio do znanja da želi u Atletiko koji će za razliku od Rosonera naredne sezone igrati u Ligi šampiona.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track