(VIDEO) BRUKA NA EP: Mlada reprezentacija izgubila i od Danske, ostala bez polufinala i Rija
Foto: AP

Zbogom Češkoj

(VIDEO) BRUKA NA EP: Mlada reprezentacija izgubila i od Danske, ostala bez polufinala i Rija

Fudbal -
U meču trećeg kola Grupe A Danska sa 2:0 savladala "orliće" Mladena Dodića, koji su takmičenje završili na poslednjem mestu

Mlada reprezentacija Srbije poražena je od Danske 0:2 (0:1) u trećem kolu Grupe A na Evropskom prvenstvu u Češkoj. Time je završila takmičenje, oprostila se od polufinala kontinentalnog šampionata, ali i učešća na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru sledeće godine.

Golove za Dansku postigli su Falk u 21. i Fišer u 47. minutu.

Simbolično, mladi Danci su uzeli istu meru vršnjacima iz Srbije, kao i njihove starije kolege iz "A" reprezentacije nedavno "orlovima" u kvalifikacijama za EURO 2016.

"Orlići", koji su u baražu za plasman na ovo prvenstvo eliminisali dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope - reprezentaciju Španije - obrukali su se na turniru u Češkoj. Posle dobre igre na premijeri i remija sa favorizovanom Nemačkom (1:1), doživeli su debakl protiv domaćina (0:4), a onda i ovaj poraz od Danske. Dakle, postigli su jedan, a primili čak sedam golova, s tim što bi primili i više da pred golom nije bio raspoloženi Dmitrović.

Jalovi napadi, bez jasne ideje nisu mogli da donesu radost "orlićima": Njihovi pokušaji uglavnom su se svodili na udarce iz daljine, a ni njih nije bilo previše. Zato su na drugoj strani, u defanzivi, na momente pokazivali neshvatljivu indolentnost i dekoncentraciju, što su Danci znalački koristili.

Očigledno je da bez petorice odsutnih (Mitrović, Marković, Nastasić, Kostić, Stojiljković) nisu bili ozbiljan konkurent za plasman među četiri najbolje reprezentacije Evrope, samim tim i odlazak na Olimpijske igre.

Iz Grupe A u polufinale su se plasirale Danska, kao prva sa šest bodova, i Nemačka, kao druga sa pet bodova, posle remija sa Češkom u trećem kolu - 1:1. Domaćin se nada da će se sutra Engleska, koja nije olimpijska nacija, proći dalje i omogućiti mu da sa trećeplasiranim iz Grupe B igra baraž za odlazak u Rio.

Sutra (20.45) u okviru Grupe B sastaju se Italija - Engleska i Portugal - Švedska, a stanje na tabeli uoči poslednjeg kola je ovako: Portugal ima četiri boda, Engleska i Švedska po tri, a Italija jedan.

SASTAVI:

SRBIJA: Dmitrović - Petković, Spajić, Ćirković (od 81. Pantić), Petrović - Kovačević, Čaušić, Đuričić, Jojić (od 66. Trujić), Čavrić (od 59. Milunović) - Pešić.DANSKA: Busk - Šolc, A. Kristensen, Vestergard, Durmisi - Jonson, Tomsen, Hojbjerg (od 89. Norgard) - Povlsen, Fišer (od 66. V. Kristensen), Falk (od 85. Beh).

TOK MEČA:

kraj - 2:0 za Dansku, a Nemačka i Češka igrale su nerešeno 1:1.

89. minut - Norgard je zamenio Hojbjerga.

89. minut - Kovačević izveo slobodan udarac, visoko preko gola.

85. minut - Beh je ušao umesto Falka.

83. minut - Više je nego očigledno da "orlići" jedva čekaju kraj utakmice.

81. minut - Poslednja izmena u Srbiji, izašao je Ćirković, a uašo Pantić.

81. minut - Povlsen je imao šansu, ali ga je Ćirković uklizavanjem osujetio u nameri da ugrozi Dmitrovića.

76. minut - "Orlići" su potpuno pali, jasno im je da je pred njima poslednjih 15-ak minuta na šampionatu.

75. minut - Velika šansa za Dansku. Tomsen je posle duplog pasa izašao "oči u oči" sa Dmitrovićem, ali je srpski golman sjajno intervenisao.

66. minut - Izmene u obe ekipe. Trujić je zamenio Jojića, a Vigen Kristensen strelca drugog gola Fišera.

Foto: AP
Foto: AP

66. minut - Češka je izjednačila protiv Nemačke - 1:1. Strelac Krejči.

64. minut - Povlsen je napravio dar-mar u srpskoj odbrani, ali bez rezultata.

63. minut - I još jedan žuti karton za "orliće", dobio ga je Petković zbog prekršaja nad Hojbjergom.

62. minut - I drugi srpski igrač se našao u beležnici grčkog sudije - Petrović.

4.297 gledalaca prisustvuje utakmici, to je zvaničan podatak.

Foto: AP
Foto: AP

59. minut - Prva izmena, izašao je Čavrić, a ušao Milunović.

59. minut - Još jedan pokušaj Jojića, neprecizno...

58. minut - Velika šansa za Jojića. Međutim, iz izgledne pozicije šutirao je direktno u golmana Buska.

56. minut - Prilika za Dansku. Pogrešio je Ćirković, donekle se iskupio izblokiravši zatim šut Povlsena, ali je na loptu naleteo Fišer i pucao, a Dmitrović je odlično intervenisao.

55. minut - Nemačka vodi 1:0. Strelac Šulc. Ali, kakve to veze ima kada Srbije gubi.

54. minut - Šansa za Srbiju. Petrović je oštro centirao, lopta je prošla sve do drugog kraja kaznenog prostora gde se našao Petković, ali je loše šutirao.

54. minut - Prvi žuti karton za Dance, dobio ga je Kristensen.

47. minut - 0:2! Strelac Fišer. Lopta je posle prekida Hojbjerga letela 30-ak metara i došla do Fišera, koji ju je lagano primio na šest, sedam metara od gola i rutinski savladao Dmitrovića. Srpski igrači Petković, Ćirković i Čavrić su ga takoreći samo gledali. Neverovatno!

http://www.youtube.com/watch?v=TNwW06TvMVg

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Nije bilo izmena u sastavima.

Kraj prvog poluvremena - Danska vodi, Srbija će u drugom poluvremenu moratui da baci sve karte na napad, jer joj je pobeda u ovom meču neophodna. Igrom u prvom poluvremenu "orlići" ne nagoveštavaju da imaju znanja i snage za preokret.

45+2. minut - Tomsen je tukao sa 25 metara, imao je otvoren šut, ali je lopta otišla pored gola.

Kraj prvog poluvremena na meču Češka - Nemačka 0:0.

44. minut - Posle 15-ak minuta inicijative srpske reprezentacije, Danci su uzeli konce igre u svoje ruke i kontrolišu događaje na terenu u finišu prvog poluvremena.

43. minut - Ćirković je u skok duelu dobio udarac u glavu, pao je, imao je bolnu grimasu na licu, ali je brzo ustao i nastavio meč.

42. minut - Danac Durmisi je iz slobodnjaka pogodio stativu.

41. minut - Prvi žuti karton na utakmici, dobio ga je Ćirković zbog starta na Povlsenu.

40. minut - Danci su se povukli, prepustili inicijativu reprezentaciji Srbije, ali sevnula je kontra. Delovalo je da će biti opasno po golmana Dmitrovića, ali je centaršut sa desne strane prošao kroz šesnaesterac.

35. minut - Nisu dugo "orlići" bili u šoku posle primljenog gola, "povezali su se"...

33. minut - Još jedna pretnja "orlića". Pešić se našao u situaciji "jedan na jedan" sa kapitenom Danske Vestergardom, koji je ipak iz duela izašao kao pobednik. Da je srpski napadač prošao, našao bi se sam pred golmanom Buskom i imao bi zicer.

Foto: AP
Foto: AP

33. minut - Na meču između Češke i Nemačke nema golova.

31. minut - Odlična šansa za Srbiju. Sjajno je Petković "izbacio" Đuričića, koji je "provukao" loptu pored Buska, ali i pored gola.

30. minut - Odličan pokušaj Jojića sa distance, ali je Busk uspeo da interveniše, pa je Srbija imala četvrti korner. Bila je to do sada najveća opasnost po danski gol.

28. minut - Primljeni gol uzdrmao je reprezentativce Srbije. Pre kapitulacije u 21. minutu igrali su dobro, a sada mnogo greše.

25. minut - Na tribinama "Generali arene" nema mnogo gledalaca, ali se sada glasno čuju povici: "Srbija, Srbija"...

21. minut - 0:1, stralac Falk. Posle duplog pasa na levom krilu, Durmisi je centrirao, lopta je preletela Povlsena i pala na sedam, osam metara odakle usamljenom Falku nije bilo teško da zatrese mrežu. A taman su "orlići" počeli da preuzimaju inicijativu...

http://www.youtube.com/watch?v=9wY3yZ62Fn0

18. minut - Srbija je u roku od minut imala tri kornera. Sva tri je izveo Jojić, koji je u međuvremenu uspeo i da šutira ka golu, ali ga je izblokirao Tomsen.

14. minut - Danci su imali "skraćeni korner" sa leve strane, ali su "orlići" lako intervenisali.

10. minut - Nema uzbuđenja ni pred jednim golom, nijedan od rivala ne želi previše da se otvori na startu meča.

2. minut - Prodor Čavrića po desnom krilu, ali njegov šut sa 18 metara bio je blag, pa nije bilo opasnosti po golmana Buska.

20:45 - Istovremeno je počeo i drugi duel Grupe A između Češke i Nemačke, od koga dosta zavisi plasman "orlića", u slučaju pobede nad Danskom.

20:45 - Meč je počeo... "Orlići" žele da osvete starije kolege koje su nedavno poražene upravo od Danske u Kopenhagenu (0:2) u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

20:43 - Kiša u Pragu je stala...

20:41 - Intoniraju se himne...

20:34 - Zagrevanje je završeno.

20:31 - Prema poslednjim informacijama iz Praga, Filip Stojković nije u sastavu, jer se nije osećao dobro, pa ga je selektor Mladen Dodić ostavio na klupi.

20:22 - Marko Petković je bio kapiten ekipe dok prošle godine nije doživeo tešku povredu. Sada je opet u sastavu, ponovo sa kapitenskom trakom oko ruke."Zajedništvo, timski duh, to nam je uvek davalo snagu do u sličnim situacijama, verujem da će nas i ovog puta ostaviti na Evropskom prvenstvu. Danski tim je zaista jako dobar, pokazali su to protiv Češke u prvoj utakmici, ipak, ne bih nikoga izdvajao od njihovih pojedinaca", rekao je Petković.

20:15 - U Pragu je temperatura 13 stepeni Celzijusa.

20:07 - Selektor Srbije Mladen Dodić u najavi utakmice je rekao:"Jasno je da u defanzivi moramo mnogo bolje da funkcoinišemo, ali ne smemo da zanemarimo ni ofanzivu jer pobeda nam je neophodna za nastavak takmičenja. Teško je svima pao poraz od Češke. Mnogo smo pričali, i grupno i individualno. Igrači su takođe imali sastanak. Meč protiv Danske veoma je važan, odlučujući za nas. Situacija nas primorava da izvučemo najviše od sebe i budemo najbolji kad je najpotrebnije. Puni smo poštovanja za selekciju Danske, ali optimista sam, verujem u moje igrače. Pokazali su da mogu da budu pravi kad je najteže i verujem da će tako biti i ovog puta".

19:45 - Evropsko prvenstvo za mlade predstavlja "izlog" za emisare klubova u potrazi za pojačanjima. Spisak klubova koji imaju predstavnike u Pragu je dugačak. Samo iz Engleske ih je 25.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track