POTEZ GODINE: Veljko Paunović pravi prvake Evrope
Foto: Dado

Mladi trener ostaje uz zlatnu generaciju

POTEZ GODINE: Veljko Paunović pravi prvake Evrope

Fudbal -
Tako nastavlja kontinuitet u radu sa šampionskom generacijom, smatraju Slobodan Santrač i Dejan Savićević

Veljko Paunović ostaje uz zlatnu srpsku decu. Fudbalski savez Srbije ponudiće mladom stručnjaku da nastavi posao s dečacima koje je vodio na krov sveta i u godinu dana starijoj reprezentaciji.Želja za nastavkom saradnje postoji i očekuje se da do kraja meseca bude ozvaničeno da će Paunović voditi U21 reprezentaciju Srbije.- Nismo još razgovarali, ali to ćemo svakako učiniti narednih dana. Tada će sve biti poznato - kratko je poručio Paunović za Kurir.Dobro se znajuFudbalski stručnjaci se slažu da bi ostanak Paunovića bio pravi potez.- Izvanredan postupak. Paunović je u sistemu i samo bi nastavio rad na stvaranju vrhunskih igrača. Sada dolazi izuzetno osetljiv prelazni period za momke, a novi selektor bi doneo neke promene, dok aktuelni zna u dušu svakog igrača - smatra Slobodan Santrač, bivši selektor Jugoslavije.

Ceni Paunovića... Santrač
Ceni Paunovića... Santrač

Uočio je iskusni stručnjak šta srpskim igračima nedostaje.- Taktički su izvrsno pripremljeni, ali se vidi nedostatak elementarne tehnike u igri. Paunović tačno zna šta kom igraču nedostaje. Nema žurbe, posebno ne sa ubacivanjem igrača u seniorski tim. Pokazalo se kao pogrešno kad mladi igrači rano budu gurnuti u vatru. Setite se samo Aleksića - podseća Santrač.Istog mišljenja je i jedan od najvećih asova s ovih prostora.- Odlično bi bilo da se nastavi kontinuitet, svi bi bili na dobitku. Tu su još ova tri talentovana igrača koja nisu sada bila u timu, tako da bi to bila odlična podloga za sledeća takmičenja - jasan je Dejan Savićević.Šef kao bratIgrači dižu obe ruke da nastave rad s Paunovićem. Svi „orlići“, čak i pre prvenstva, isticali su da su mnogo naučili od mladog stručnjaka i da bi voleli da nastave rad s njim.

Pesma „Ti si naš Murinjo, Paune“ IGRAČI SREĆNI ŠTO PAUNOVIĆ OSTAJE S NJIMAZlatni „orlići“ su sa oduševljenjem dočekali vest da će im Veljko Paunović gotovo sigurno i dalje biti selektor, ovoga puta u mladoj reprezentaciji uzrasta do 21 godine. Poznato je koliko su klinci zavoleli mladog trenera, koji se od starta postavio kao njihov drug, a ne učitelj. Koliko ga cene pokazali su i čestim skandiranjem: „Ti si naš Murinjo, Paune“, ali i bacanjem šefa u „nebesa“ posle pobede u finalu Svetskog prvenstva.Nema sumnje da će gotovo svi zlatni „orlići“, ili ogromna većina, naredne godine nositi dres U-21 reprezentacije, a ko zna, možda svi zajedno, sa selektorom Paunovićem, jednog dana budu i u A reprezentaciji. Bar je to ideja ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije.

Savet slavnog fudbaleraSAVIĆEVIĆ: NE IDITE U NAJJAČE KLUBOVEDejan Savićević imao je i jednu poruku za „orliće“. Legendarni as savetuje ih da pažljivo vode računa o nastavku karijere jer će biti na meti menadžera, a brzo će pred očima da im zaigraju i milioni.- Samo je nebo iznad njih. Pored fudbalskih kvaliteta pokazali su karakter, to je čak možda i njihova najjača vrlina. Ključno je da sada odu u pravi klub. Nikako u velike evropske ekipe ili lige, bilo bi idealno da to bude neki tim koji nije iz liga petice. Možda Holandija, Portugal i Belgija. Evo, imaju slučajeve naših Bakića i Ðorđevića, koji su u njihovim godinama bili među top 10 u Evropi, a gde su danas - poručio je Savićević.

Lična kartaVELJKO PAUNOVIĆDatum rođenja: 21. avgust 1977.Mesto rođenja: Strumica, MakedonijaIgračka karijera: Partizan, Marbelja, Atletiko, Majorka, Ovijedo, Tenerife, Hanover, Hetafe, Rubin, Almerija, FiladelfijaTrenerska karijera: Srbija U18, Srbija U19, Srbija U20

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track