NAJBIZARNIJI TRANSFERI IKADA: Prodali igrača za 15 kila kobasica
Foto: AP

Urnebesno

NAJBIZARNIJI TRANSFERI IKADA: Prodali igrača za 15 kila kobasica

Fudbal -
Ovo su neki od najčudnijih transfera u istoriji fudbala

Ovog leta nas očekuje prava ludnica na fudbalskoj pijaci.

Veliki evropski klubovi najavljuju spektakularne transfere. Dok fudbalska javnost sa nestrpljenjem isčekuje da li će Ibrahimović preći u Milan, gde će završiti Pogba, šta će biti sa Di Marijom, da li će Kasiljas napustiti Real... mi ćemo vam predstaviti neke od najbizarnijih transfera u istoriji fudbala.

Igrača prodali za 15 kilograma kobasica

Za rumunskog fudbalera Mariusa Cioaru sigurno ne biste čuli da njegov transfer nije uključivao hranu.Fudbalski transferi odavno su postali trgovina ljudima, gde su interesi samih igrača postali najmanje bitni, ali ono što se desilo u Rumuniji, svojevremeno je šokiralo fudbalsku javnost.Naime fudbaler drugoligaša Rumunije UT Arada, Marius Cioara, prodat je ekipe Regal Hornia, koja se takmiči u četvrtom rangu rumunskog fudbala, za 15 kilograma svinjskih kobasica! Međutim čim je vest dospela u medije, desio se potpuni obrt.Cioara je smatrao da je način na koji ga je njegov novi klub platio, bio ponižavajući i rešio je da samo dan posle potpisivanja ugovora, okači kopačke o klin. Klub je pokušao da se žali fudbalskom savezu Rumunije, jer je kako kažu, ostao bez dobrog igrača, ali i bez hrane za ostatak tima u narednih nedelju dana, međutim bez mnogo uspeha. Sa druge strane Marius Cioara, posle ovog neobičnog transfera, i neplaniranog prekida karijere, rešio je da se preseli u Španiju, gde je otvorio svoju farmu, na kojoj radi i dan danas.

Prvi Brazilac u Bundesligi napustio klub zbog snega

Prvi Brazilac koji je došao u Bundesligu, Zazea, zadržao se u nemačkom fudbalu do prvog snega. Naime, Keln ga je platio 150 hiljada maraka, međutim, nakon pet utakmica je napustio klub jer je ustanovljeno da je alergičan na sneg.

Potpisali ugovor sa pogrešnim blizancem

Keln je 1965. godine doveo Srđana Čebinca, nakon što ih je impresionirao na treningu. Međutim, njegov jednojajčani brat blizanac Zvjezdan je taj koji je bio bolji od brata, ali greškom kluba nije dobio ugovor. Srđan je odigrao samo tri utakmice za nemački klub.

Predstavio se kao sestrić Žorža Vee i dobio ugovor

Ali Dia je 1996. godine uverio trenera Sautemptona da je sestrić velikog Žorža Vee i na osnovu toga je potpisao ugovor sa engleskim klubom. Razgovor sa trenerom je obavio Dijin prijatelj koji se predstavio kao sam Vea. Dia se nije porslavio, optpušten je posle samo 15 dana.

Stigao u pogrešan bavarski klub

Proslavljeni fudbaler Gane Abedi Pele saznao je da je za njega zainteresovan klub iz Minhena. Kako nije znao da pored Bajerna postoji još jedan klub u Minhenu, Pele je bio ubeđen da potpisuje za Bajern. Kada je stigao u Nemačku shvatio je da će igrati za Minhen 1860.

Robinjo u avionu saznao da ide u Siti, a ne u Čelsi

Poslednjeg dana prelaznog roka 2008. godine Realov Robinjo se privatnim avionom uputio ka Londonu, ubeđen da potpisuje ugovor sa Čelsijem. U putu je saznao za promenu plana. Naime, Siti je preoteo Brazilca, pa je on neplanirano završio u Mančesteru.

Prvi katolik u istoriji Rendžersa

Mo Džonson je bio junak Seltika, a onda je 1989. godine odlučio da pređe u redove najvećeg rivala, protestantski Rendžers. Uspeo je da ujedini navijače oba kluba u mržnji prema njemu. Proizvođač dresova Rendžersa nije hteo da sarađuje sa njim, pa je sam morao da napravi dres.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track