SKANDAL U HRVATSKOJ, NEMCI TVRDE: Šuker se kladio za fudbalsku mafiju!
Foto: Profimedia

IMAJU DOKAZE

SKANDAL U HRVATSKOJ, NEMCI TVRDE: Šuker se kladio za fudbalsku mafiju!

Fudbal -
Nemački mediji tvrde da poseduju dokaze da je prvi čovek hrvatskog fudbala povezan sa kladioničarskom mafijom

Nemačka državna televizija (ARD) objavila je da poseduje dokumente iz istrage iz 2010. godine u kojima se jasno može videti da je predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker povezan sa kladionišarskom mafijom.

Nemci tvrde da se Šuker za osuđenog kriminalca Antu Šapinu kladio na najmanje tri fudbalske utakmice: Na utakmicu Lige šampiona i na dva meča u Ligi Evrope. Navodno, kao nagradu je dobio savet da uplati novac na Široki Brijeg.

Prema pisanju "ARD-a", Šuker i Šapina su razmenjivali SMS poruke i pozive. Državno tužilaštvo iz Bohuma vodilo je 2010. godine istragu protiv Šapine, koji je kasnije osuđen na pet i po godina zatvora zbog nameštanja utakmica i ostvarivanja dobiti od 2,3 miliona evra.

Nemci u tekstu pod nazivom "Tamna senka iznad Davora Šukera", pišu da Uefa ima dokumente iz istrage u kojima postoje saznanja o Šukerovim kontaktima s optuženim Šapinom. Nemačka državna televizija dodaje kako je iz Uefe dobila potvrdu da Šuker nije bio čak ni svedok u istrazi državnog tužilaštva iz Bohuma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track