GROF: Nisam očekivao ovoliki talenat u Zvezdi
Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Zadovoljan

GROF: Nisam očekivao ovoliki talenat u Zvezdi

Fudbal -
Nažalost ne mogu svima da dam šansu, iako su me deca prijatno iznenadila - rekao je Božović

BEOGRAD - Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da je zadovoljan urađenim na pripremama u Sloveniji i poručio da ekipa ima vremena da spremna dočeka početak sezone.

"Ne postoji nijedan trener na svetu koji može ekipu da spremi za tri nedelje. Pokušali smo da se spremimo najbolje što možemo. Nismo fizički spremni 100 odsto, imamo još nedelju dana do sledeće utakmice, i radićemo na tome da podižemo fizičku spremnost igraca", rekao je Božović za klupski sajt.

On je dodao da crveno-beli moraju da rade i na taktici.

"Sastaviću najbolju ekipu u ovom trenutku, za tu prvu utakmicu koju igramo u Beogradu. Mislim da je prednost domaćeg terena za nas velika, i treba pokušati napraviti dobar rezultat", smatra Božović.

Zvezda je tokom priprema u Sloveniji pobedila Slovenj Gradeca (11:0), Krku (4:0) i Karpate iz Ukrajine (4:1).

"Učinak u ove tri utakmice raduje, ostalo je nedelju dana do utakmice s Kairatom, ali mislim da ne treba preuveličavati važnost ove poslednje pobede, jer Karpati nisu ono što su bili ranije. Dobro je što smo dali četiri gola, ali imali smo dosta grešaka u odbrani. Najvažnije je to što nismo imali nijednu povredu", rekao je Božović.

Trener crveno-belih istakao je da su pojačanja neophodna, iako je pozitivno iznenađen potencijalom koji Zvezdin tim poseduje.

"Imamo mnogo talentovanih i mladih igrača. Nažalost ne mogu svima da dam šansu, iako su me deca prijatno iznenadila. Nisam očekivao toliki talenat, i mogu da kažem da su baš dobri radnici. Izvanredno su trenirali, i sa te strane sam veoma zadovoljan. Ipak, ostajem pri tome da su nam pozicije na boku najkritičnije. Desni vezni ofanzivni nam je potreban, ali svaki kvalitetan igrač je dobrodošao", zaključio je Božović.

Fudbaleri Zvezde prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni odigraće u četvrtak, 2. jula, od 20.45 protiv Kajrata iz Kazahstana na stadionu "Rajko Mitić".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track