UDARILA KRIZA: Delije plaćaju Zvezdi put u Kazahstan!
Foto: Saša Pavlić

Besparica na Marakani

UDARILA KRIZA: Delije plaćaju Zvezdi put u Kazahstan!

Fudbal -
Putovanje će crveno-bele koštati više desetina hiljada evra, a do tog novca mogu da dođu prodajom ulaznica za prvi meč protiv Kairata

Paja i Jare ostaće i dalje najpoznatije srpske kamiondžije. Sve nedoumice trenera Crvene zvezde Miodraga Božovića da li će ekipa na revanš meč protiv Kairata putovati avionom ili kamionom otklonio je juče Zvezdan Terzić, generalni direktor Zvezde.- Ići ćemo, ipak, avionom - uz osmeh je poručio Terzić.Figurativno je Grof Božović pitanjem da li će na revanš ići avionom ili kamionom odslikao tešku situaciju koju je zatekao na Marakani.Međutim, potpuno je jasno da sama činjenica da Crvena zvezda učestvuje u Evropi predstavlja uspeh. U klubu koji duguje preko 40 miliona evra, realno, avionske karte predstavljaju luksuz. Naravno, to ne znači da se put Kazahstana može kamionom, ali teško se može i čarterom.Još ne znaju kako ćeKoliko će Zvezdu koštati odlazak u centar azijskog kontinenta? Avionske karte Beograd - Almati (preko Istanbula ili Abu Dabija) pojedinačno koštaju više oko 700 evra. Međutim, veliko je pitanje da li će Zvezda uspeti u veoma kratkom roku da kupi 30 do 40 avio-karata za odgovarajuće redovne linije.Poznato je da se karte za „čelične ptice“ prodaju i po nekoliko meseci unapred. Ako ne budu našli odgovarajući broj mesta u avionu, crveno-beli biće prinuđeni da iznajme čarter. A to košta li košta. Posebno za 4.500 kilometara puta, koliko je udaljen Almati.Minimum 40.000 navijačaDo tog novca Zvezda može da dođe samo ako Delije napune stadion „Rajko Mitić“ na prvom meču, koji je na programu već u četvrtak. Ako se na evropskoj premijeri okupi između 35.000 i 40.000 navijača, crveno-beli mogu da računaju da su im, na taj način, Delije platile put u Kazahstan.

NeviđenoGROF IZ SVOG DŽEPA DAJE ZA POJAČANJEUgo Vijera biće novi fudbaler Crvene zvezde. Portugalski napadač već u ponedeljak potpisaće ugovor s crveno-belima, i to posle lično dobijenih garancija od trenera Božovića da će „u dan dobijati platu“. Naime, Grof je obećao Vijeri da će ga plaćati iz svog džepa ako klub bude kasnio sa isplatama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track