Drogba matirao Barselonu
Foto: REUTERS

Liga šampiona

Drogba matirao Barselonu

Fudbal -
Barsa je najbolju šansu propustila u devetom minutu, kada je Aleksis Sančez pogodio prečku i u 43. minutu kada je posle šuta Fabregasa loptu sa gol linije izbacio Ešli Kol. Kada su svi očekivali kraj poluvremena, u drugom minutu sudijske nadoknade, usledila je kazna i "plavci" su došli do vođstva.
1 / 4 Foto: REUTERS

LONDON - Fudbaleri Čelsija napravili su ogroman korak ka finalu Lige šampiona, pošto su u Londonu savladali Barselonu sa 1:0 u prvom meču polufinala elitnog takmičenja.

Čelsi je pokazao da je Barselona ranjiva i, barem delimično se revanširao za poraz iz 2009. godine u istom takmičenju.

Londonski tim je odigrao pametno i veoma defanzivno, a igrači Barselone kao retko kada ove sezone, imali su problema da dođu do stopostotne šanse.

"Plavci" su odlično zatvorili najboljeg igrača na svetu, Mesija koji je nastavio lošu seriju protiv Čelsija, jedne od malobrojnih ekipa kojoj u dosadašnjoj karijeri nije dao gol.

Možda je aktuelni prvak Evrope mislima već bio u subotnjem "El klasiko" derbiju sa Realom iz Madrida, ali evidentno je da će ga u revanšu polufinala LŠ čekati izuzetno težak posao protiv Čelsija.

Barselona je u prvom poluvremenu najbolje šanse propustila u devetom minutu, kada je Aleksis Sančez pogodio prečku i u 43. minutu kada je posle šuta Fabregasa loptu sa gol linije izbacio Ešli Kol.

Kada su svi očekivali kraj poluvremena, u drugom minutu sudijske nadoknade, usledila je kazna i "plavci" su došli do vođstva.

Loptu je na sredini terena izgubio, ni manje, ni više, Mesi, Lampard je "povukao" kontru, proigrao Ramireša, a ovaj Drogbu koji nije imao milosti.

Ista slika i u drugom poluvremenu. Barselona je imala veliku terensku inicijativu, držala loptu u nogama, ali je Sančez u 57. minutu ponovo promašio sjajnu priliku u situaciji "jedan na jedan".

U samom finišu utakmice sjajnom odbranom istakao se i Petr Čeh, koji je "skinuo" siguran gol Karlosa Pujola. U nadoknadi vremena stativu je pogodio i Pedro Rodrigez.

Prema statistici utakmice, gosti su mnogo više imali loptu (72:28) i više šansi od rivala, ali igrači aktuelnog evropskog šampiona nisu uspeli da savladaju golmana Čelsija Petera Čeha. Domaći fudbaleri uputili su samo jedan šut u okvir protivničkog gola, dok u drugom poluvremenu nijednom nisu zapretili Valdesu.

Reprezentativac Srbije Branislav Ivanović odigrao je veoma dobro ceo meč za četu Roberta di Matea.

Revanš utakmica igra se za šest dana na stadionu Nou Kamp u Barseloni.

http://www.youtube.com/watch?v=Lk4R9xOHhxo

Drogba: Idemo u Barselonu da pobedimo

Napadač londonskog Čelsija Didije Drogba rekao je nakon pobede nad Barselonom (1:0) da će ekipa u revanšu polufinala Lige šampiona pokušati da napravi novo iznenađenje i prođe u finale.

"Večerašnji rezultat je zaista sjajan za nas. Sada idemo u Barselonu, da tamo pokušamo da izborimo plasman u finale", rekao je Drogba novinarima posle trijumfa na Stamford Bridžu.

Reprezentativac Obale Slonovače postigao je jedini gol na utakmici u kojoj je Barselona imala više šansi, ali nije uspela da "isparkira autobus" iz kaznenog prostora domaćina.

"Srećan sam što uopšte mogu da igram ovako velike utakmice. Na početku sezone smo imali dosta problema, ali sada konačno pobeđujemo. Ovo je mnogo važan trijumf", dodao je Drogba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track