BLOG UŽIVO Mitrović: Imam ponude Rome i Benfike
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO Mitrović: Imam ponude Rome i Benfike

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:19 - Dinamo imenovao novog šefa struke umesto uhapšenog MamićaPosle zadržavanja u jednomesečnom pritvoru prvog čoveka zagrebačkog Dinama Zdravka Mamića i njegovog brata Zorana, sportskog direktora i trenera "modrih", klub je morao da pronađe novog šefa struke. Odlučeno je da će prvi tim voditi dosadašnji prvi pomoćnik Damir Krznar."Svima nam je žao što se ovo događa i pre svega bih rekao da ceo stručni štab kao i ekipa čvrsto stoje iza Zdravka i Zorana Mamića. Uvereni smo da su nevini", rekao je Krznar.

21:07 - Kairat pred Zvezdu kao gost dao pet komadaProtivnik Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu Evrope, u Premijer ligi Kazahstana bio je silan na gostovanju u Karagandiju: Šahtjor - Kairat 0:5 (0:2) Kairat ne koči ni u Kazahstanu. I na ga gostovanju Šahtjoru pokazao je da sa njim nema šale. Preslišali su igrači iz Almatija lagano protivnika, ubacili mu pet puta loptu u mrežu, a da nisu kapitulirali ni jednom. Golove za Zvezdinog rivala postigli su Seržinjo u 6. (penal), Rijera u 13. i 59., Sisej u 72. i Kukejev u 83 minutu. Kairat će ugostiti crveno-bele u četvrtak od 16 časova, u revanš meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

20:49 - Ljuti Subotičani pobedili MordovijuU prijateljskoj meču odigranom u Staroj Pazovi Spartak je savladao rusku Mordoviju - 3:1. Ekipa Stevana Mojsilovića odlično je odigrala prvi deo susreta. Vodeći gol za Spartak postigao je Milić u 36.minutu, a isti igrač doneo je Subotičanima novu prednost posle izjednaćenja Rusa. Tačku na dobru proveru stavio je kapiten Torbica.Zanimljivo, Subotičanima je rival trebalo da bude Rostov, ali se na terenu pojavila Mordovija. Spartak se na svom Tviter profilu požalio na organizaciju u Staroj Pazovi.

20:31 - Rad se oprostio od Slovenije pobedom nad KubanomFudbaleri Rada spustili su zavesu na pripremni period u Sloveniji trijumfom nad ruskim Kubanom 2:1 (0:0). Prvo poluvreme završeno je najnepopularnijim rezultatom uprkos činjenici da su fudbaleri Rada imali nekoliko sjajnih prilika, a verovatno su bili oštećeni za jedanaesterac posle prodora Borka Veselinovića. Na startu drugog dela Rad je imao terensku inicijativu i baš tada protivnik uspeva da dođe do gola preko rezerviste Buena. Svega osam minuta na snazi je bila prednost ruskog sastava kada Nikola Maraš biva najviši u skoku i donosi izjednačenje ekipi Rada. Nakon izjednačujućeg gola fudbaleri Rada kreću još agresivnije ka protivničkom golu i vrlo brzo takav pristup igri daje rezultat. U 69. minutu igre Stefan Mihajlović pogađa za vođstvo ekipe sa Banjice i, ispostavilo se, postavlja konačan rezultat.

20:09 - Stamenić: Da ponovimo igru iz BudimpešteKrilni fudbaler novosadske Vojvodine Uroš Stamenić smatra da je u prvom meču sa mađarskom ekipom MTK nedostajao samo gol ali da igra iz drugog dela susreta treba da bude model za revanš koji je pred "lalama"."Ako uspemo da ponovimo takvu igru, siguran sam da problema nećemo imati i da ćemo proći u naredno kolo kvalifikacija za Lige Evrope" poručuje Uroš Stamenić.

19:23 - Mitrović: Istina je, imam ponude Rome i BenfikeSrpski reprezentativac Aleksandar Mitrović želja je Rome, a sam napadač je potvrdio da ima ponudu "vučice"."Dobio sam ponudu Rome. Takođe, interesovanje je pokazala i Benfika. Uskoro ću doneti odluku i saopštiti gde nastavljam karijeru. Roma ima odličnu ekipu, a Rudi Garsija je sjajan trener", rekao je Mitrović, a prenosi "Gazeta delo Sport".

18:57 - Nemcu Grajpelu druga etapa Tura, Kančelari žuta majicaNemački biciklista Andre Grajpel pobednik je druge etape Tur de Fransa koja je u dužini od 166 klometara vožena od Utrehta do Netje Jansa na Zelandu u Holandiji. Grajpel je u sprinterskoj završnici ostavio iz sebe Slovaka Petera Sagana, dok je Kanćelara u cilj ušao kao treći, što mu je bilo dovoljno da preuzme prvo mesto u generalnom plasmanu od Australijanca Rohana Denisa. Prve dve etape na ovogodišnjem Turu vozile su se u Holandiji, a treća se sutra vozi u Belgiji - od Antverpena do Uja u dužini od 159 kilometara.

18:24 - Kadetkinje Srbije prvakinje BalkanaŽenska kadetska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu u Izvoranima, u Rumuniji, pošto je danas u finalu savladala Tursku sa 3:1, po setovima 25:17, 25:23, 23:25 i 25:18. Ovo je osma titula za srpske kadetkinje na Balkanijadi do sada. Kapiten i primač selekcije Srbije Katarina Lazović proglašena je za najbolju igračicu (MVP), dok je Jovana Kocić najbolji bloker Balkanskog prvenstva. U meču za treće mesto, Rumunija je pobedila Crnu Goru sa 3:0 (25:14, 25:21, 25:15).

18:07 - Srpski juniori deveti na svetuJuniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je deveto mesto na Svetskom prvenstvu na Kritu, pošto je u Heraklionu pobedila Argentinu sa 77:76 (14:20, 24:11, 21:22, 18:23). Pobednik je rešen u šok završnici u kojoj je košarkaš Partizana Vanja Marinković uz zvuk sirene postigao trojku. Bek Srbije je sa 18 poena bio najefikasniji igrač u ekipi, dva manje ubacio je Vojislav Stojanović, dok je Vasilije Vučetić meč završio sa 14 poena.

17:51 - Manćini ne računa na VidićaSrpski fudbaler Nemanja Vidić naći će se na listi prekobrojnih igrača Intera za narednu sezonu i karijeru će nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama. Vidić je prošlog leta stigao u Milano iz Mančester Junajteda, ali nije uspeo da se ustali u startnih 11 kod Mančinija. Prethodnih nedelja bilo je mnogo spekulacija oko njegove budućnosti, poznato je da je srpski štoper odbio Volfsburg, a italijanski mediji prenose da će karijeru najverovatnije nastaviti u MLS ligi.“Gazeta delo Sport” prenosi da je trener Roberto Manćini napravio listu igrača na koje računa i koja pojačanja želi, a pored Vidića među prekobrojnima je i Ćerdan Šaćiri, koji je prešao u Stouk.

17:31 - Hamilton: Oči su mi zasuzile u poslednjem kruguVozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton ocenio je da je mu današnju pobedu na trci za Veliku nagradu Velike Britanije donela dobra taktika i velika podrška publike. "Veoma sam ushićen zbog ove pobede. Oči su mi zasuzile u poslednjem krugu kada sam pomislio da mogu da pobedim za sve ove ljude ovde. Iza nas je neverovatna trka. Posle lošeg početka nisam znao kako će se završiti... Sada je sve super i presrećan sam. Hajmo sada da proslavimo", rekao je Hamilton posle trke. Hamilton je trijumfovao danas na trci za Veliku nagradu Velike Britanije. Njemu je to bila treća uzastopna pobeda na stazi Silverston, a peta u sezoni i 38. u karijeri.

17:14 - Mega Leks se pojačao sa dva FrancuzaMladi francuski košarkaški reprezentativci Alfa Kaba i Timote Luvavu igraće naredne sezone za Mega Leks, objavljeno je na zvaničnom sajtu kluba. Kaba je rođen 29. januara 1996 godine, visok je 208 centimetara i igra na pozicijama krilnog centra i centra. U prošloj sezoni nastupao je za Po-Ortez, za koji je odigrao osam utakmica u francuskom prvenstvu. Luvavu je roden 9.maja1995. godine, visok je 199 centimetara i igra na pozicijama beka i niskog krila. Prošlu sezonu je proveo igrajući za Šarks Antib u drugoj francuskoj ligi sa kojim je osvojio prvo mesto i promociju u najelitnije francusko takmičenje. Prošlog leta igrao je za francusku reprezentaciju do 20 godina na Evropskom šampionatu u Grckoj, gde je u proseku postizao 4.3 poena po meču.

16:51 - Martino: Zaslužili smo trofejHerardo Tata Martino je izjavio da je Argentina zaslužila trofej namenjen šampionu Južne Amerike."Nismo odigrali kao što smo igrali do sada. Nije ni Čile. Oba tima imala su više uspeha u neutralisanju protivnika od kreiranja nekih prilika. Ni Argentina ni Čile nisu stvarali šanse. Igrali smo protiv protivnika koji je postigao najviše golova na šampionatu, ali nije stvarao šanse protiv nas", rekao je Martino.Čile je sinoć posle boljeg izvođenja jedanaesteraca u finalu savladao Argentinu sa 4:1 i tako osvojio prvu titulu prvaka Južne Amerike."Sve što se događalo na terenu je recipročno. Tako da je nefer govoriti o tome da Argentina nije igrala kao što je to do sada činila, pošto niko ne postavlja pitanje zbog čega Čile nije igrao kao do sada. Ja sam od prvog dana prepoznao Čile kao jednog od favorita na turniru, ali ukoliko me pitate o meču, smatram da je Argentina više zaslužila pobedu", rekao je MartinoOn je dodao da će ostati selektor Argentine."Moramo da nastavimo napred, kao što su igrači nastavili posle Svetskog prvenstva. Iskreno, ostaću sa ovim igračima do smrti, pošto su ispravni momci koji su maksimalno posvećeni obavezama. Oni su propatili, njima je trofej bio potreban, ali moramo da nastavimo da pokušavamo", zaključio je 'Tata' Martino.

16:21 - Robeto Karlos novi trener Dinamosa iz Nju DelhijaBvši brazilski fudbaler i defanzivac madridskog Reala Roberto Karloas novi je trener Dinamosa iz Nju Delhija, saopštio je danas indijski klub. "Želim da pobedimo zajedno", obratio se 42. godišnji Karlos u kratkoj video poruci navijacima novog kluba. Karlos, koji je tokom igracke karijere bio čuven po izvođenju slobodnih udaraca, zbog čega je prozvan "čovekom metkom", preuzeće klub od Holanđanina Harma van Veldehovena koji je tim prošle godine doveo do petog mesta u Superligi Indije. Karlos je vrhunac igracke karijere ostvario u Realu, u periodu od 1998. do 2007, sa kojim je osvojio četiri titule prvaka Španije, kao i tri Lige šampiona - 1998, 2000. i 2002. On je na 584 utakmice u svim takmičenjima za Madriđane postigao 71 gol. Karlos je sa reprezentacijom Brazila osvojio titulu prvaka sveta u Japanu i Južnoj koreji 2002. Šampionat Indije startuje 3. oktobra.

15:59 - Hamilton pobedio na trci za VN Velike BritanijeVozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton pobedio je danas u trci Formule jedan za Veliku nagradu Velike Britanije i tako povećao prednost u generalnom plasmanu u odnosu na klupskog kolegu Nemca Nika Rozberga, koji je kroz cilj prošao kao drugi. Hamilton je do pete pobede u sezoni, a 38. u karijeri došao za sat, 31 minut, 27,789 sekundi. Drugu poziciju zauzeo je Nemac Niko Rozberg sa skoro 11 sekundi zaostatka, treći je bio njegov sunarodnik Sebastijan Fetel iz Ferarija, koji je bio 25 sekundi iza pobednika. Četvrto mesto zauzeo je Brazilac Felipe Masa iz Vilijamsa, koji je ima odličan start trke, peti je bio njegov klupski kolega Finac Valteri Botas, Rus Danil Kvjat iz Red Bula zauzeo je šesto mesto. Prvu desetoricu kompletirali su Nemac Niko Hilkenberg iz Fors Indije, Finac Kimi Raikonen iz Ferarija, Meksikanac Serhio Peres iz Fors Indije i Španac Fernando Alonso iz Meklarena. ; ; Trka na stazi Silverston donela je mnogo uzbuđenja, a poslednjih 17 krugova padala je kiša, koja je dodatno unela neizvesnost. Naredna trka u šampionatu voziće se 26. jula na stazi Hungaroring za Veliku nagradu Mađarske.

15:51 - Spahić u HamburguBosansko-hercegovački fudbaler Emir Spahić potpisao je jednogodišnji ugovor sa Hamburgom, prenela je agencija AP. Spahić je tako dobio još jednu šansu u Bundesligi, pošto je Bajer iz Leverkuzena u aprilu sa njim raskinuo ugovor zbog tuče sa obezbeđenjem. Do tuče je došlo, kada je klupsko obezbeđenje odbilo da dozvoli njegovim prijteljima da uđu u svlačionicu, posle poraza u Kupu Nemačke protiv minhenskog Bajerna. Tridesetčetvorogodišnji Spahići izvinio se zbog incidenta i pristao na raskid ugovora, koj je trebalo da istekne 2016.

15:32 - Grbić: Igrači umorni od putovanja, sve pohvale za trudSelektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da je zadovoljan igrom njegovih izabranika protiv Australije i dodao da je primetan umor igrača.Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Australije sa 2:3, u setovima 22:25, 25:22, 25:13, 21:25 i 12:15 u drugoj, poslednjoj utakmici šestog vikenda Grupe A Prve divizije Svetske lige. Odbojkaši Srbije izgubili od Australije, Rusija ispala u drugu diviziju"Šteta, mislim da smo i u petom setu imali šansu da pobedimo, jako dobro smo počeli, ali nismo iskoristili neke šanse. Momci su odigrali odlično, s obzirom na to da smo imali samo jedan trening i da je ovo prvi put da igraju dva meča za dva dana. Postalo je očigledno da su umorni", rekao je Grbić, a prenosi Odbojkaški savez Srbije. "Važno je da smo u ovom meču, koji za nas nije imao rezultatski značaj, borili od početka do kraja. Rezultat je realan. Teško je motivisati ekipu kada su glavom već negde drugde", dodao je Grbić, a Srećko Lisinac se takođe osvrnuo na umor. "Dug put je uticao na nas, igrali smo u talasima, odigramo par poena fantastično, a onda loše. Dosta je i novih igrača, nismo se uklopili kako treba, ali mislim da smo bili na dobrom nivou u dobrom delu meča. Čestitam debitantima, ali i Australiji. Važno je i što nema povrede, samo da pregrmimo još dug put nazad", poručio je Lisinac. Srbija je i pre ovog meča obezbedila plasman na završni turnir u Rio de Žaneiru, koji će se održati od 15. do 19. jula.14:45 - Ožije trijumfovao u PoljskojVozač Folksvagena Sebastijan Ožije došao je do pete pobede ove sezone pošto je slavio na Reliju Poljske, sedmom takmičenju Svetskog reli šampionata.Ožije je do trijumfa došao sa 12 sekundi prednosti u odnosu na timskog kolegu Andreasa Mikelsena, posle sjajne borbe po velikoj vrućini. Posle sedam relija, Ožije ima 161 bod na čelu generalnog plasmana, a prati ga Mikelsen sa 86. Ovogodišnji Svetski reli šampionat se nastavlja Relijem Finske od 30. jula do 2. avgusta.14:05 - Tomić suspendovan iz Dejvis kup tima AustralijeNajbolji australijski teniser Bernard Tomić suspendovan je iz Dejvis kup tima svoje zemlje zbog komentara koje je izneo prethodnih dana.Australija odmah posle Vimbldona igra sa Kazahstanom četvrtfinale elitnog takmičenja i neigranje Tomića svakako će biti veliki udarac za ‘Kengure’.Zbog izostanka Tomića, boje Australije bi trebalo da brane Lejton Hjuit, Nik Kirjos, Sem Grot i Tanasi Kokinakis.

13:25 - Timoščuk i Despotović u KairatuIskusni Ukrajinac potpisao ugovor na 18 meseci sa kazahstnskim klubom. Zvezdin napadač na pozajmici. Protivnik Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu Evrope ozbiljno se pojačava. Anatolij Timoščuk (36), nekadašnji fudbaler Bajerna, Zenita i Šahtjora, potpisao je s klubom iz Almatija ugovor na godinu i po dana. Defanzivni vezist neće imati pravo da zaigra u revanšu protiv Zvezde. Đorđe Despotović, koji je pod ugovorom sa crveno - belima, ne menja zemlju, pošto je već bio na pozajmici u kazahstanskom prvoligašu Žetisuu. I Kairatu je pozajmljen, i to na šest meseci.

12:50 - Odbojkašice Srbije kažnjene za ispuštenu prednost protiv JapanaŽenska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u Bangkoku od Japana sa 3:1 (22:25, 25:18, 26:28, 23:25) u trećoj utakmici Grupe A prvog vikenda Gran prija. Srbiji je ovo treći poraz ove sezone u okviru Gran prija, dok je Japan upisao drugu pobedu. Najistaknutija u selekciji Japana bila je Sarina Koga sa 23 poena, dok je Miju Nagaoka upisala 14. U selekciji Srbije najefikasnija bila je Marta Drpa sa 22 poena, a Bjanka Buša je zabeležila 19.12:15 - Nadal: Porazi su moja, a ne krivica mog timaŠpanski teniser Rafael Nadal odgovorio je predloge teniskih stručnjaka da bi trebalo da prekine saradnju sa svojim stricem Tonijem.Nadal posle brojnih povreda ne igra ni izbliza dobro kao u najboljim danima, pa je tako na Vimbldonu poražen već u drugom kolu.Trenutno desetog tenisera eliminisao je Nemac Dastin Braun, a Džon Mekinro mu je, između ostalih, poručio da treba da promeni trenera.“Kada stvari krenu loše po mene, ja sam taj koji mora da se promeni zbog sebe. Moj tim uvek cilja visok nivo i tako će uvek biti. Godinama nam je sve išlo dobro, a sada, kada nije tako, krivica je samo moja”, naglasio je Nadal.

11:40 - U Kelnu oduševljeni JojićemFudbalski reprezentativac Srbije Miloš Jojić prešao je iz Borusije Dortmund u Keln, čime je oduševljen trener "jarčeva" Peter Šteger."Borusija želi Milošu uspeh u nastavku karijere. Što se tiče finansijskih detalja transfera, klubovi su se dogovorili da se ništa ne otkriva", saopštio je klub iz Dortmunda, a nemački mediji prenose da se radi o sumi od dva i po miliona evra. Trener Kelna Peter Šteger zadovoljan je zbog dolaska bivšeg igrača Partizana, koji je za Borusiju odigrao 20 bundesligaških mečeva i postigao četiri gola. "Veoma mi je drago što je Miloš Jojić odlučio da dođe u Keln. Pregovori su bili kratki i efikasni, već pri tome je bilo jasno da će se uklopiti. Miloš će doneti osveženje i raznovrsnost našem ofanzivnom stilu igre", rekao je Šteger.

11:00 - Poraz odbojkaša, Australija bolja u završnici petog setaOdbojkaši Srbije poraženi su od Australije u Melburnu sa 3:2 (25:22, 22:25, 13:26, 25:21, 15:12) u okviru grupe A Svetske lige.Nakon subotnjeg trijumfa sa 3:1, izabranici Nikole Grbića bili su bolji od "kengura" u nedelju u drugom i trećem setu, ali nisu uspešno priveli meč kraju. Utakmice nisu imale rezultatski značaj za "orlove", pošto je Srbija nakon poraza Italije u Brazilu i definitivno obezbedila drugo mesto u grupi, a od ranije i plasman na finalni turnir, koji će se od 15. do 19. jula odigrati u Rio de Žaneiru. "Orlovi" će biti u grupi sa Italijom i drugoplasiranom reprezentacijom iz B grupe (SAD, Poljska, Iran).

10:15 - Kafu: Brazila se više niko ne plaši, igrači ne poštuju dresBivši brazilski fudbaler Kafu rekao je da reprezentacija njegove zemlje više nije u stanju da izazove strah kod svojih protivnika.Fudbaleri Brazila eliminisani su u četvrtfinalu Kopa Amerika od Paragvaja, samo godinu dana pošto su u polufinalu Svetskog prvenstva na svom terenu ubedljivo izgubili od Nemačke sa 7:1. "Brazilu danas nedostaje posvećenost i želja. Ovi igrači nemaju poštovanje prema dresu koji nose. Zbog fudbala kakav igramo protivnici nas se više ne plaše", rekao je Kafu.

09:30 - Novak poslednji na prvom terenu, igraju još Jelena, Viktor i NenadOrganizatori Vimbldona odredili su satnicu mečeva za ponedeljak, kada će na terenima u Londonu igrati četvoro srpskih predstavnika.Program na prvom terenu počeće u 14 časova duelom Marija Šarapova - Zarina Dijas, sledi okršaj Stan Vavrinka - David Gofan, pa će Novak Đoković tek oko 17.30 igrati protiv Kevina Andersona za ulazak u četvrtfinale. Jelena Janković će protiv Agnješke Radvanske oko 14 časova početi meč osmine finala na trećem terenu, dok će se Viktor Troicki u istoj fazi takmičenja suočiti sa Vasekom Pospišilom od 12.30 na 12. terenu. Od 14.00, Nenad Zimonjić i Marcin Matkovski igraće u trećem kolu protiv Pjera Ugea Erbera i Nikolasa Maua na 11. terenu Na prvom terenu, od 14 časova igraće se redom mečevi Serena Vilijams - Venus Vilijams, Ivo Karlović - Endi Marej i Roberto Bautista-Agut - Rodžer Federer.

08:45 - Denis najbrži na startu Tur de Fransa, oborio rekord iz 1994.Australijski biciklista Ron Denis pobednik je prve etape ovogodišnjeg, 102. izdadnja najprestižnije trke na svetu Tur de Fransa, koja je počela u Holandiji.Denis je individualni hronometar u dužini od 13,8 kiliomtera prešao za 14 minuta i 56 sekundi. On je ostvario prosečnu brzinu od 55,4 kilometra na sat, što je ujedno i rekord na Tur de Fransu kada je ova disciplina u pitanju. Prethodni rekord držao je Kris Bordman, koji je 1994. godine zabeležio prosečnu brzinu od 55,2 kilometra na sat.Drugo i treće mesto sa pet, odnosno šest, skundi zaostatka zauzeli su specijalci za individualni hronometar Britanac Toni Martin i Švajcarac Fabijen Kanćelara.Branilac titule Vićenco Nibali iz Astane stazu je završio za 15.39 minuta, 15 sekundi brže od Španca Alberta Kontadora i 18 sekundi ranije u odnosu na Kolumbijca Naira Kintane.Naredna etapa vozi se u nedelju od Utrehta do Neltje Jansa i duga je 166 kilometara.08:15 - Kapiten Pareho veran ValensijiKapiten fudbalera Valensije Danijel Pareho produžio je ugovor s tim klubom do 2020. godine.On je do sada za Valensiju odigrao 149 utakmica u svim takmičenjima i postigao 18 golova."Ovo je jedan od najsrećnijih dana u mom životu. Ovo je ono što sam želeo, ceo svet je to znao... Bio sam siguran da ćemo postići dogovor. Uvek sam govorio da nema kluba u kome bih bio srećniji", rekao je Pareho. "Imamo sjajan tim i mislim da možemo da budemo optimisti što se budućnosti tiče", dodao je on.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track