(FOTO, VIDEO) ŽELE U LIGU ŠAMPIONA: U Akademiju fudbala Kairata uloženo 35 miliona evra
Foto: Aleksandar Radonić

Ne žale pare

(FOTO, VIDEO) ŽELE U LIGU ŠAMPIONA: U Akademiju fudbala Kairata uloženo 35 miliona evra

Fudbal -
Domaćin je bio gazda kluba Kairat Boranbajev koji je ugostio čelnike Crvene vezde Svetozara Mijailovića i Zvezdana Terzića

ALMATI - Pred početak utakmice između Crvene zvezde i Kairata u Almatiju reporter Kurira imao je priliku da poseti sportski centar i fudbalsku akademiju kazahstanskog kluba.Domaćin je bio gazda kluba Kairat Boranbajev koji je ugostio čelnike Crvene vezde Svetozara Mijailovića i Zvezdana Terzića.

- Imamo program i viziju kako treba da izgleda naš klub u budućnosti. Želimo da napravimo sve ono što imaju veliki klubovi. Ponosimo se našom Akademijom fudbala za decu u kojoj imamo 7 selekcija, za uzrast od sedam godina, pa nadalje - rekao je Bornabajev i nastavio:- Imamo velike ambicije u budućnosti. Ugledamo se i u Crvenu zvezdu koja je i pored finansijskih poeškoća veliki klub. Plan je da Ligu šampiona igramo u dogledno vreme, ali pre toga moramo biti prvaci Kaahstana. Voleo bih da imamo atmosferu na stadionu kao što ima Zvezda koja ima fantastične navijače. Ono što sam video u Beogradu, onakvo navijanje, video sam još u Škotskoj na utakmicama Glazgova i Seltika.

U Akademiju fudbala Kairata ulozeno je 35 miliona evra, pored toga što je godišnji budžet kluba 40 miliona. Velelepno zdanje građeno je tri godine, a svečano otvaranje je u spetembru. Nalazi se na pola sata vožnje od centra Almatija, a prvi tim ima posebnu akadamiju u blizini.

http://www.youtube.com/watch?v=GtZbajfBehk
http://www.youtube.com/watch?v=MDhDfxeImXw
http://www.youtube.com/watch?v=kFd84YA-__U

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track