KAPITEN KREĆE SA KLUPE: Partizan startuje bez Saše Ilića
Foto: Saša Pavlić

KAPITEN KREĆE SA KLUPE: Partizan startuje bez Saše Ilića

Fudbal -
Da Ilić neće biti starter kod Zorana Milinkovića može se zaključiti na osnovu prijateljskih utakmica

U novom timu fudbalera Partizana legendarni kapiten Saša Ilić je odlukom trenera Zorana Milinkovića zakucan je za klupu i ako se ništa bitno ne promeni, njegova uloga u ekipi crno-belih biće svedena na epizodnu.

Da Saša Ilić neće biti starter kod Zorana Milinkovića - iako je upravo dolaskom novog trenera prethodnog proleća imao izuzetno važnu ulogu u timu - može se zaključiti na osnovu prijateljskih utakmica ovog leta. U sedam susreta koliko ih je Partizan odigrao u dve faze priprema čuveni „broj 22“ proveo je na terenu svega 104 minuta, pritom nijednom nije bio na terenu duže od jednog poluvremena, a samo jednom (protiv nižerazrednog Zlatibora iz Čajetine) imao je ulogu startera.

Saša je stvarno poseban, njegovo prisustvo i odnos prema radu, ljubav prema klubu niko nikada neće moći da poništi. Biće nam od velike koristi i u narednoj sezoni. Legenda je Partizana, duboko sam ubeđen da će i dalje doprinosti uspesima“, obrazložio je na kraju priprema na Pohorju Zoran Milinković, trener crno-belih.

Milinković će sad zaigrati daleko ofanzivnije i verovatno obradovati navijače sistemom 4-3-3. Prema onome što je moglo da se vidi tokom priprema na Tari i u Sloveniji, crno-beli će u prvi meč protiv Dile Gori istrčati sa sledećim igračima:

Živko Živković - Miroslav Vulićević, Lazar Ćirković, Gregor Balažic, Nemanja Petrović - Marko Jevtović, Darko Brašanac, Stefan Babović - Abubakar Oumaru, Nikola Ninković, Valeri Božinov.

Navedeni tim bi trebalo da zaigra u utorak veče, ali to nije najjače što Partizan ima u ovom trenutku. Kad se od povrede oporavi Fabrisio Dornelas zauzeće mesto u odbrani umesto Lazara Ćirkovića, dok se od zlatnih "orlića" Andrije Živkovića i Ivana Šaponjića očekuje da zaigraju u ofanzivnom delu tima.

Kurir sport / Mozzart sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track