BLOG UŽIVO: Grbić: Da zaboravimo grupnu fazu i budemo koncentrisani
Foto: Beta

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Grbić: Da zaboravimo grupnu fazu i budemo koncentrisani

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:55 - De Jong: Ibrahimović je pravi šampionFudbaler Milana Najdžel de Jong nazvao je igrača Pari Sen Žermena Zlatana Ibrahimovića "pravim šampionom" i dodao da se nada da će se vratiti u taj italijanski klub. Ibrahimović je igrao u Milanu od 2010. do 2012. godine pre nego što je prešao u Pari Sen Žermen, a mediji u Italiji su neko vreme Šveđanina ponovo povezivali sa tim klubom.De Jong, koji je nedavno produžio ugovor sa Milanom do 2018. godine, igrao je sa Ibrahimovićem u Ajaksu i priznaje da bi voleo da ponovo budu u istom klubu. "Meni se ne postavlja pitanje da li bih želeo da igram sa Ibrahimovićem. Nadam se da će da se varti, jer je on pravi šampion", rekao je De Jong.21:31 - Viljermoz pobedio u 8. etapi TuraFrancuski biciklista Aleksis Viljermoz pobedio je u 8. etapi Tur de Fransa, a vođstvo u generalnom plasmanu najprestižnije svetske trke zadržao je Britanac Kris Frum. Brdsku etapu od Rena do Mur-de Bretanja u dužini id 181,5 kilometara Viljermoz je dobio nakon što je pravovremeno pojačao ritam na završnom usponu i kroz cilj prošao u vremenu od četiri sata i 20,55 minuta. Drugo mesto zauzeo je Irac Danijel Martin sa pet sekundi zaostatka, dok je trećeplasirani Španac Alehandro Valverde zaostao 10 sekundi ita pobednika. Poredak u generalnom plasmanu ostao je nepromenjen, a Frum u žutoj majici ima 11 sekundi prednosti nad najbližim pratiocem, Slovakom Peterom Saganom. Sutrašnja 9. etapa Tura vozi se na ekipni hronometar od Vana do Plumeleka i duga je 28 kilometara.

21:10 - Behrami prešao u VotfordDosadašnji fudbaler nemačkog Hamburga Valon Behrami potpisao je danas trogodišnji ugovor sa ekipom Votforda, saopštio je sa novi premijerligaš. Behrami tako napušta Bundesligu posle samo jedne sezone, pošto je u Hamburg stigao prošlog leta iz Napolija. Švajcarski fudbaler je seniorsku karijeru počeo u Luganu, a u karejiri je još igrao i za Đenovu, Lacio, Vest Hem i Fiorentinu. Za reprezentaciju Švajcarske odigrao je više od 50 utakmica.

20:48 - Sušić preuzeo Evijan Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić od danas je novi trener francuskog drugoligaša Evijana. Sušić je bio bez kluba još od prošle godine kada je dobio otkaz kao selektor Bosne i Hercegovine zbog loših rezultata u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. On će na klupi tima iz Francuske zameniti Paskala Dupraza koji je vodio Evijan od 2012. godine. Kako prenose francuski mediji, on će Evijan voditi najmanje godinu dana, a finalizacija saradnje je zakazana za ponedeljak. 20:30 - Rojer i Tekau osvojili VimbldonHolandski teniser Žan-Žilijen Rojer i Rumun Horije Tekau osvojili su danas titulu na Vimbldonu u konkurenciji dublova, pošto su u finalu pobedili Britanca Džejmija Mareja i Australijanca Džona Pirsa. Holansko-rumunski par je slavio sa 3:0, po setovima 7:6, 6:4, 6:4. Rojer i Tekau su u prvom setu spasili jednu set loptu koju su imali Marej i Pirs, da bi potom bili bolji u taj-brejku sa 7:5. U drugom i trećem setu im je bio dovoljan po jedan brejk za veliku pobedu i titulu na Vimbldonu.20:10 - Radu ostaje u RomiFudbaler Rome Stefan Radu produžio je danas ugovor sa tim italijanskim klubom do 2020. godine. Prethodni ugovor je rumunskom fudbaleru isticao juna 2016. godine, ali je on danas potpisao novi, petogodišnji ugovr. Radu je u Lacio stigao 2008. godine iz Dinama iz Bukurešta, a sa Romom je do sada osvojio dva trofeja u Kupu Italije i jedan Superkup.19:50 - Mladi košarkaši pobedili GrčkuMlada košarkaška reprezentacija Srbije savladala je danas selekciju Grčke sa 80:62 (17:15, 17:11, 19:17, 27:19), pa je trijumfalno okončala prvu fazu šampionata Evrope u Italiji. Izabranici selektora Vladimira Đokića prošli su u nastavak takmičenja s maksimalnim učinkom u B grupi nakon što su prethodno pobedili Letoniju (69:56), Bugarsku (104:61) i Izrael (100:74). Sigurnoj pobedi najviše su doprineli Zagorac sa 18, Rebić i Jaramaz sa po 12 i Kaplanović sa 11 poena, dok su kod Grka bolji od ostalih bili Lapis sa 15 i Hristodulu sa 14.19:34 - FA odbio zahtev Hala da promeni imeFudbalski savez Engleske (FA) danas je po drugi put odbio zahtev Hal sitija da promeni ime u Hal tajgers (tigrovi). Odluka Komiteta FA mogla bi da ima dalekosežne posledice, odnoso sada je na potezu vlasnik Hala Asel Alam, piše Eurosport. Egipatski biznismen je pre 15 meseci, nakon prvog odbijanja njegovog zahteva za promenu imena, stavio Siti na prodaju, a sada je zapretio da će to i definitivno uraditi ako se njegov zahtev i drugi put ne uvaži. Alam je klub preuzeo 2010. godine kada je bio u teškoj finansijskoj situaciji. Fudbalski klub Hal osnovan je 1904. godine, a najveći uspesi su im polufinala FA kupa 1930. i 2014. godine, kao i drugo mesto u Čempionšipu.

19:10 - Lev srećan što Švajnštajger ide u JunajtedSelektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev podržao je odluku dosadašnjeg igrača minhenskog Bajerna Bastijana Švajnštajgera da pređe u Mančester junajted. "Siguran sam da je koristan Bastijanov potez da ode u Premijer ligu. Još je pun ambicija, a u Engleskoj se suočava sa novim izazovima", izjavio je Lev. Nemački selektor je izrazio uverenje da će 30. godišnji Švajnštajger imati dodatnu motivaciju da pomogne i državnom timu na prvenstvu Evrope 2016. u Francuskoj. "Računamo na njega za kontinentalni šampionat. Smatram, međutim, da je Švajnštajgerov odlazak veliki gubitak za Bajern i Bundes ligu", kazao je Lev. Ranije je potvrđeno da Švajnštajger, član nemačke reprezentacije koja je prošle godine u Brazilu osvojila titulu prvaka sveta, prelazi u Mančester Junajted za sumu od 20 miliona evra.18:30 - Vidić ostaje u InteruSrpski fudbaler Nemanja Vidić ne razmatra mogućnost da napusti milanski Inter i karijeru nastavi u Kataru, objavio je portal FCInterNjuz. Pojedini italijanski mediji ranije su objavili informaciju da bi 33-godišnji defanzivac mogao da ode iz kluba pošto trener Roberto Manćini ne računa na njega. Bivši reprezentativac Srbije, koji sa nero-azirima ima ugovor na dve godine, navodno je odbio ponude klubova sa Bliskog Istoka i američke MLS lige. "Ja ne znam odakle dolaze te priče. Što se tiče njegove budućnosti, mi smo spokojni. Tako nešto morate da pitate predstavnike kluba", rekao je Vidićev agent Silvano Martina.

18:10 - Krajinović osvojio čelendžer u NemačkojSrpski teniser Filip Krajinović osvojio je čelendžer u nemačkom Braunšvajgu, pošto je u finalu pobedio Francuza Pola-Anrija Matijea 6:2, 6:4. Krajinović je za pobedu u Nemačkoj osvojio 15.300 evra i 125 poena za ATP listu. Čelendžer u Nemačkoj igrao se za nagradni fond od 106.500 evra.

17:35 - Junajted potvrdio dolazak ŠvajnštajgeraFudbalski klub Mančester junajted potvrdio je na zvaničnom sajtu da je postigao dogovor sa Nemcem Bastianom Švajnštajgerom. Kako je saopšteno na sajtu kluba ostalo je još samo da Švajnštajger prođe lekarske preglede i dogovori detalje ugovora sa Juanjtedom. Ukupno obeštećenje bi trebalo da iznosi oko 16 miliona evra, a Švajnštajger će potpisati trogodišnji ugovor sa nedeljnom platom od 250.000 evra. Tako će u novom klubu ponovo sarađivati sa bivšim trenerom Lujom van Galom, koji predvodio Bajern od 2009. do 2011. Predsednik Bajern Minhena Karl-Hajnc Rumenige ranije danas potvrdio je transfer i izjavio da mu je Švajnštajger rekao da mu treba promena pred kraj karijere.

17:10 - El Šaravi prelazi u MonakoItalijanski fudbaler i član Milana Stefan El Šaravi u ponedeljak će proći lekarske preglede i potpisati za Monako, potvrdio je danas zvanični televizijski kanal Milana. Italijanski mediji prenose da će El Šaravi u Monako preći na pozajmicu uz obaveznu opciju otkupljenja ugovora na kraju sezone, u iznosu od 16 miliona evra. Kako je navedeno, klauzula će biti aktivirana čim 22. godišnji Italijan zabeleži 15 nastupa za novi klub. Tokom karijere popularni "faraon" nastupao je za Đenovu i Padovu, a član "rosonera" je od 2011. godine. U dresu sedmostrukog prvaka Evrope odigrao je ukupno 101 utakmicu, uz 27 postignutih golova.Za reprezentaciju Italije odigrao je 16 utakmica i postigao jedan gol.16:45 - Geri Mekalister novi pomoćni trener LiverpulaFudbalski klub Liverpul je danas postavio Gerija Mekalistera za pomoćnog trenera kluba sa Enfilda. "Geri ima specijalnu vezu sa ovim klubom i njegovim navijačima... Kad sam ga upoznao bio sam iznenađen njegovom strašću, entuzijazmom i željom da se postigne ono što mi tražimo ovde", rekao je prvi trener Liverula Brendan Rodžers. Škot Geri Mekalister je ranije trenirao Koventri i Lids, a igrao za Liverpul od 2000. do 2002. godine. Za to vreme je osvojio Kup UEFA, FA kup i Liga kup. Nekadašnji vezni igrač Škotske reprezentacije je najnovije pojačanje štaba Brendana Rodžersa, a ranije su došli Šon O'Driskol kao njegov pomoćnik, a Pipin Linders je unapređen za razvojnog trenera prvog tima. Liverpul je proteklu sezonu u Premijer ligi završio na šestom mestu.16:10 - Rumenige: Švajnštajger prelazi u Mančester junajtedPredsednik Bajern Minhena Karl-Hajnc Rumenige rekao je da vezni fudbaler Bavaraca Bastijan Švajštajger prelazi u engleski Mančester junajted. "Pokušali smo da ga ubedimo da ostane u Bajernu, ali na kraju smo imali razumevanja za igrača koji je 17 godina proveo u ovom klubu i shvatili smo da želi neku promenu", rekao je Rumenige. Švajnštajger je od svoje 14. godine bio u minhenskom klubu, a za seniorski tim je debitovao 2002. godine i za Bajern je u svim takmičenjima odigrao 500 utakmica i postigao 67 golova. On je sa Bavarcima osvojio osam titula u Bundesligi, jednu u Ligi šampiona i sedam trofeja u Kupu Nemačke, a sa reprezentacijom je prošle godine osvojio Svetsko prvenstvo u Brazilu. Švajnštajger je po penzionsanju Filipa Lama iz reprezentacije Nemačke postavljen za kapitena nacionalnog tima.

15:45 - Aškovski: Dokazaću da vredimFudbaler Stefan Aškovski rekao je da je razočaran što nikada nije dobio šansu u Partizanu, ali da će u narednih godinu dana u Novom Pazaru dokazati da je kvalitetan levi bek. "Iskreno, jesam razočaran, ne znam zašto nije bilo razumevanja za mene, pa mi nije ukazana šansa u Humskoj. Ipak, nema potrebe da zbog toga padam u depresiju, dokazaću da vredim nešto više", rekao je Aškovski. Aškovski je pre tri dana stigao u Novi Pazar na jednogodišnju pozajmicu iz beogradskog Partizana, s kojim ima ugovor do leta 2016. "Zahvalan sam Pazarcima što su me angažovali, nadam se da ću opravdati poverenje navijača, uprave i stručnog štaba", istakao je Aškovski. Osim Aškovskog, Novi Pazar je krajem ove nedelje doveo štopera Marka Klisuru i napadača Boška Stupića.15:20 - Van Persi dolazi u FenerbahčeHolandski fudbaler Robin van Persi dolazi sutra u Istanbul i posle medicinskih pregleda potpisaće za Fenerbahče, potvrdio je danas predsednik kluba Aziz Jilidirim. Fenerbahče je u četvrtak saopštio da su započeli pregovore sa Holanđaninom, a prema pisanjima turskih medija, Van Persi će sa turskim klubom potpisati trogodišnji ugovor i postati najplaćeniji igrač kluba, sa zaradod od pet miliona evra. Tokom karijere van Persi je nastupao za Fejnord i Arsenal, a od 2012. godine je član Mančester Junajteda, za koji je u prethodne tri sezone zabeležio 105 nastupa i 58 puta se upisao u listu strelaca. Sa reprezentacijom Holandije osvojio je treće mesto na Svetskom prvenstvu u Brazilu, dok je za "lale" odigrao je 98 i postigao 49 golova, najviše u istoriji.

14:58 - Grbić: Da zaboravimo grupnu fazu i budemo koncentrisaniSelektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je danas da bi njegovi izabranici na Završnom turniru Svetske lige u Rio de Žaneiru trebalo da imaju nov pristup u odnosu na grupnu fazu takmičenja i dodao da bi mali problem mogao da predstavlja kasni dolazak ekipe u Brazil. "Moramo da zaboravimo sve ono što uradili i da imamo nov pristup. Moramo da zaboravimo i to što smo Italiju pobedili tri od četiri utakmice. Počinjemo novu utakmicu od 0:0. Verujem da ćemo da ponoviti neke dobre stvari iz grupne faze i da ćemo uspeti da ispravimo neke sitnice i detalje. Ukoliko ponovimo dobar pristup, mislim da imamo šanse", rekao je Grbić. Srbija će od 15. do 19. jula učestvovati na fajnal-siksu Svetske lige u Rio de Žaneiru, a u grupi će se takmičiti sa selekcijama Italije i Poljske. "Poljska je napravila neku vrstu smene generacija... Nemaju više trojicu iskusnih igrača u prvom timu, međutim, oni igraju dobro. Napravili su dobar rezultat u veoma nezgodnoj grupi. Očekujem teškou utakmicu protiv njih. Oni su prvaci sveta i zaslužuju poštovanje, ali... Ne razmišljamo o njima, prva da se koncentrišemo na Italijane", kazao je Grbić.

14:24 - Vajnaldum novi igrač NjukaslaHolandski fudbaler i doskorašnji član PSV-a Žoržinjo Vajnaldum novi je član Njukasla, potvrđeno je danas na zvaničnom sajtu kluba. Vajnaldum je prvo pojačanje "svraka" za sledeću sezonu, a treće najskuplje u istoriji kluba, iza Majkl Ovena i Alana Širera. Mediji prenose da je u pitanju 13 miliona funti. "Presrećan sam što sam novi član Njukasla. Ima par igrača iz Holandije ovde, dobro ih poznajem i oni će mi pomoći da se osećam kao kod kuće. Klub ima veliki stadion i odlične navijače i jedva čekam da počnem da igram" izjavio je Vajnaldum za sajt kluba. Tokom karijere Holanđanin je nastupao za mlađe selekcije Roterdama i Fejnord, dok je za ekipu PSV-a u prethodne sezone zabeležio 42 nastupa i 18 puta se upisao u listu strelaca. Za reprezentaciju Holandije odigrao je 19 utakmica i postigao tri gola.

13:55 - Mihajlović zadovoljan srčanošću i borbenošću "rosonera"Siniša Mihajlović već nedelju dana radi sa ekipom Milana, koja je odigrala i prijateljsku utakmicu sa niželigašem Alćonijem i pobedila ga 5:1."Imali smo sedam,osam dana izuzetno jakih treninga. Sviđa mi se srčanost i borbenost, ali i stav koji pokazuju igrači, bez obzira na rezultat. Zadovoljan sam, ali moramo mnogo da napredujemo ako želimo najviše ciljeve i mislim da za to imamo dosta vremena", rekao je Mihajlović italijanskim medijima.

13:24 - Vesterman ostaje u Limožu?Dobio je Leo Vesterman loše vesti, a zatim i dobre. Prvo mu je Barselona saopštila da ne računa na njega, a sada francuski mediji govore da će Vesterman i naredne sezone igrati za prvaka Francuske, Limož. On je doživeo dve velike povrede, jednu u dresu Partizana, a drugu u dresu Limoža i to ga je usporilo u razvoju karijere i doprinelo tome da ga Barsa označi kao višak. Vesterman je prošle sezone postizao ukupno 5,4 poena, 2,3 skoka i 4,3 asistencije po utakmici u prvog francuskoj ligi.

12:59 - Dortmund prodao Imobilea Sevilji za 13 miliona evra"Marka" piše da je "pao" dogovor između Sevilje i Dortmunda oko transfera Ćira Imobilea. Italijanski napadač će uskoro doći u Andaluziju na medicinske preglede. "Milionerima" sledi 13.000.000 evra na ime obeštećenja.

12:44 - Kasalica se vraća u EvropuBivši fudbaler užičke Slobode i Crvene zvezde Filip Kasalica u petak je dogovorio sporazumni raskid saradnje sa korejskim Ulsan Hjundaijem. Svega godinu i po dana trajala je saradnja. Kasalica je za Ulsan zabeležio samo 14 utakmica, a nije dao nijedan gol. Još nije poznata njegova sledeća destinacija, ali izvesno je da će biti u Evropi.

12:27 - Del Pjero se vraća u Juventus?Legendarni italijanski fudbaler Alesandro Del Pjero mogao bi da se vrati ovog leta u redove Juventusa, ali ovoga puta imao bi ulogu u stručnom štabu. Nekadašnji italijanski reprezentativac proveo je u indijskom Delhi Dinamosu proteklu, a najverovatnije i svoju poslednju sezonu u igračkoj karijeri. Apeninski mediji prenose da je Del Pjero izgladio odnose sa predsednikom "stare dame" Andreom Anjelijem, sa kojim se u četvrtak našao na kafi i popričao o eventualnom povratku. Del Pjero se sukobio sa Anjelijem pre tri godine. Tada je prvi čovek Juventusa odlučio da ga proda Sidneju, uprkos tome što se ovaj nadao da će ostati u klubu. Za Juventus je nastupao od 1993. do 2012. godine i u tom periodu postigao 208 golova na 513 utakmica.

12:10 - Stodemajer potpisao za MajamiDosadašnji krilni centar Njujorka i Dalasa Amare Stodemajer naredne sezone igraće za Majami! Pored iskusnog Stodemajera, ugovor sa klubom sa Floride produžio je Dvejn Vejd. Amare je pre Hita igrao za Feniks, Njujork i Dalas. Tridesetdvogodišnji Stodemajer je minule sezone, u 23 utakmice, beležio 10.8 poena i 3.7 skokova. Stodemajer će na Floridi zaraditi 1,5 miliona dolara za godinu dana.

11:51 - Juventus nudi 40 miliona evra za OskaraBrazilski fudbaler Oskar, jedan od najzaslužnijih za Čelsijevu titulu u Premijer ligi minule sezone, mogao bi da napusti London, s obzirom da je Juventus spreman da za njegov transfer plati 40 miliona evra. Kako prenosi Tutosport, tradicionalno blizak šampionu Italije, ukoliko Pol Pogba ode ovog leta, a šanse su velike, Oskar će biti prva meta, a jedan od "mamaca" Stare dame biće i kultni dres sa brojem 10, koji je posle Alesandra Del Pjera u prethodne dve sezone nosio Karlos Tevez. Oskar ima 23 godine, karijeru je počeo u Sao Paolu, a 2012. godine u Čelsi je stigao iz Internacionala. Za reprezentaciju Brazila odigrao je 45 utakmica i postigao 12 golova. Zbog povrede je propustio Kopa Amerika u Čileu, gde je Brazil eliminisan u četvrtfinalu od Paragvaja.

11:23 - Partizan nije licencirao Fabrisija za EvropuPartizan je poslao u UEFA spisak licenciranih igrača za utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Na listi nema Fabrisija. Naime, iz Brazila nije stigao sertifikat neophodan za registraciju igrača. Brazilski defanzivac svakako ne bi igrao u prvom meču protiv Dile Gori u utorak u Beogradu zbog povrede zadobijene na pripremama u Sloveniji.

11:04 - Đorđević čeka Kalatesa do ponedeljkaPanatinaikos ne prestaje da traga za pojačanjima. Posle dovođenja Saše Pavlovića i potere za Nikolom Milutinovim i Miroslavom Raduljicom, nova meta "zelenih" je Nik Kalates. Nude mu ugovor na tri godine, a za to vreme bi zaradio vipe od6.000.000 dolara. Kalates je trenutno slobodan agent pošto mu je istekao ugovor sa Memfisom. On je profesionalnu karijeru započeo 2009. upravo u Panatinaikosu, za koji je igrao di 2012. Trener "zelenih" Aleksandar Đorđević čekaće odgovor Kalatesa do ponedeljka.

10:37 - Ognjen Ožegović novi igrač VojvodineNapadač Ognjen Ožegović (21) potpisao je trogodišnji ugovor sa Vojvodinom. Sada već bivši igrač čačanskog Borca karijeru je gradio u mlađim kategorijama Crvene zvezde, Rada i Jagodine. Po rečima sportskog direktora Vojvodine Ljubiše Dunđerskog biće još pojačanja na "Karađorđu".

10:17 - Aston Vila se pojačala iz LilaIdrisa Gaj prešao je iz Lila u Aston Vilu. U Mančester siti bi sa "Vila parka" uskoro trebalo da ode Fabijan Delf, a Gaj je doveden kao njegova zamena, pišu ostrvski mediji. Senegalski fudbaler stigao je za oko devet miliona evra. Gaj je zabeležio čak 176 nastupa u Ligi 1 za pet sezona. Za reprezentaciju Senegala debitovao je 2011. i zabeležio do sada 24 nastupa.On je treće pojačanje koje je stiglo na Vila park ovog leta, pre njega su došli Majka Ričards i Skot Sinkler.

09:59 - Milan prodao El Šaravija MonakuMilan ostaje bez Stefana El Šaravija. Mladi napadač koji je eksplodirao 2013, već dugo muči muku sa povredama, pa njegova prodaja nije neočekivana. Posle dolaska Luiza Adrijana i Bake, u timu Siniše Mihajlovića nema mesta za igrača koji je poreklom Egipćanin. Pregovori "rosonera" sa Monakom su vođeni u tajnosti, završeni su uspešno. Milan nije loše prošao, inkasiraće nešto manje od 20 miliona evra. "Kneževi" su prodali Fereiru Karaska Atletiku i brzo su našli zamenu.

09:41 - Jokić i Kuzmić odlični u Letnjoj NBA ligiDoskorašnji centar Mege Nikola Jokić debitovao je za Denver u Letnjoj ligi i sa devet poena i šest skokova za 26 minuta dao doprinos pobedi nad Atlantom 86:71. Za Nagetse je igrao i bivši igrač Partizana Žofri Lovernj. Francuz je za 19 minuta dao osam poena. Fantastičnu rolu u svojoj prvoj utakmici u ovogodišnjem izdanju Letnje lige proknjižio je Ognjen Kuzmić. Srpski reprezentativac je u pobedi Golden Stejta nad Klivlendom rezultatom 83:75 bio drugi strelac tima sa 14 poena, a na to je dodao i osam skokova, dve blokade i jednu asistenciju.

09:19 - Izbačen sa Tur de Fransa zbog kokainaItalijanski biciklista Luka Paolini iz ruskog tima Kaćuša izbačen je sa ovogodišnjeg Tur de Fransa, pošto je na doping testu bio pozitivan na kokain. U saopštenju Međunarodne biciklističke federacije (UCI) navodi se da je Paolini bio testiran 7. jula posle četvrte etape Trke kroz Francusku. Paolini od doping kontrole može da zatraži "B" uzorak testiranja. Ovo je prvi doping slučaj na ovogdišnjem Tur de Fransu, a po pravilima UCI, Paolini je do konačne odluke privremeno suspendovan. Potparol Kaćuše je rekao da Paolini šokiran rezultatima doping testa.

08:56 - Preokret - Lukač ide u Tursku, ali ne u Adanu već u AkhisarMilan Lukač neće više biti golman Partizana, ide u Tursku, ali ne u Adanu, kako je prvobitno najavljeno, već u tabor prvoligaša Ahisara. Do obrta u slučaju transfera je došlo jer je Ahisar ponudio daleko bolje finansijske uslove. Za taj turski klub igraju poznati igrači: Lomana Lua Lua, Didije Zokora, nekadašnji centarfor Crvene zvezde Bruno Mezenga... Lukač u subotu treba da potpiše ugovor, a u Ahisar stiže bez obeštećenja, jer je oprostio oko 70.000 evra duga Partizanu.

08:30 - Serena Vilijams i Muguruza danas za trofej na VimbldonuPrva teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams i Španjolka Garbinje Muguruza sastaće se danas u Londonu u finalu trećeg gren slema sezone - Vimbldona. Meč će početi nešto posle 15.00 na Centralnom terenu Vimbldona. Vilijamsova je prva nositeljka, a Vimbldon je osvajala pet puta. Muguruza je postavljena za 20. nositeljku, a ovo joj je prvo gren slem finale u karijeri. Njih dve su se do sada sastajale triput, a Vilijamsova u međusobnom skoru vodi sa 2:1.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track