Stefan Babović: Pokazao sam na muškost, nisam vređao
Foto: Saša Pavlić

Fudbaler o sukobu s navijačima

Stefan Babović: Pokazao sam na muškost, nisam vređao

Fudbal -
Genitalijama na prozivke: Zamenik kapitena Partizana kaže da je s prstom u uvetu posle gola tražio veću podršku navijača, dok je, držeći se za polni organ, samo želeo da pokaže hrabrost za preuzimanje odgovornosti

Junak, a tragičar. Kako drugačije nego tako objasniti činjenicu da je Stefan Babović izviždan i izvređan čak i kad je dao jedini gol na utakmici s Dila Gorijem u kvalifikacijama za Ligu šampiona (1:0).Dugogodišnji fudbaler crno-belih ponovo je ušao u sukob s Grobarima. Gol je proslavio pred istočnom tribinom dižući prst na uvo, a njegov čin protumačen je kao nova provokacija.U službi timaI tu nije bio kraj, deo navijača smatra neprimerenim što se posle okrenuo ka zapadnoj tribini i pokazao na muškost.- Nisam ja ovde da bih se bilo kome dokazivao ili terao inat. Deo sam ekipe i dajem maksimum da njoj bude dobro. Znam da nisam baš uvek sjajan, ali trudim se da pružim maksimum. Priznajem, nije mi bilo prijatno kad sam čuo da navijači ne žele da ja izvedem slobodan udarac, ali drago mi je što me je tim podržao. Andrija Živković je suvo zlato, ne samo Partizana već i srpskog fudbala. Okrenuo sam se ka njemu i pitao ga da li mogu da šutnem, on se složio, i hvala mu na tome - istakao je Babović dan posle pobede na startu evropskog takmičenja.Govoreći o gestikulaciji, Stefan je dodao:- Mislim da je ona pogrešno protumačena. Želeo sam samo da im zatražim malo više podrške, ništa više. Pa oni su navijači Partizana, platili su kartu i imaju pravo da reaguju kako hoće. Oni su moji i ja sam jedan od njih. S navijačima sa zapada nikad nisam imao problem i daleko bilo da njima ikad nešto tako pokažem. Moja namera je bila da kažem da imam veliko srce i hrabrost da u najtežim trenucima preuzmem odgovornost.Babović ne želi da ulazi u srž problema s delom navijača.Veran Partizanu- Nemam problem s navijačima, ali činjenica je da na istoku postoji grupa koja me stalno vređa. Ipak, sve to je normalno. Od svoje osme godine sam u Partizanu, nikad nisam izjavio da bih igrao u Zvezdi, i zaista je glupo da govorim o tome. Ovo je moj klub i daću sve za njega.

PonosSTVARNO IMA MU.AA da Stefan Babović zaista ima muškost pokazao je nedavno u prepisci s bivšom devojkom Naike Bokan. Ona je javnosti otkrila šta joj fudbaler šalje, a Stefanova fotografija ubrzo je postala hit na internetu.Takođe, bivši golman Partizana Vladimir Stojković jednom prilikom je u emisiji na B92 pohvalio veličinu Babovićevog „ponosa“.

Trener Valete zakuvaoVREĐAJU ME OTKAD SU ME UPOREDILI S PIRLOMPre nekoliko godina trener Valete je Babovića uporedio sa Adreom Pirlom, a ta paralela je igraču Partizana donela više toga lošeg nego dobrog.- Ubio me tim poređenjem. Od te njegove izjave krenule su najveće prozivke i molio bih samo da me niko ne podseća na to. Igram svoju igru - kaže Babović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track