PIKSI RAZUME PIŽONA: Ne pucajte u njega i ja sam odbio da šutiram penal za Olimpik

Zvezdina zvezda brani Vladimira Petrovića

PIKSI RAZUME PIŽONA: Ne pucajte u njega i ja sam odbio da šutiram penal za Olimpik

Fudbal -
Razumem njegovu odluku jer sam slično postupio u finalu Kupa šampiona 1991,, poručio Stojković

Peta Zvezdina zvezda Dragan Stojković Piksi poručuje srpskoj sportskoj javnosti da obuzda strasti i ne osuđuje Vladimira Petrovića Pižona što danas kao trener neće voditi OFK Beograd protiv crveno-belih.

- Pižon je veliki zvezdaš! Četvrta Zvezdina zvezda! Očigledno je da su kod njega proradile emocije. Ne treba ga osuđivati i davati zlurade komentare. Ako je rukovodstvo OFK Beograda pristalo na tako nešto, nema tu šta da se komentariše. Takav potez je nezamisliv u profesionalnom sportu, ali Pižon je veliki emotivac i treba ga razumeti - rekao je Dragan Stojković za Kurir i dodao:Srpski fudbal na dnu- Naš, srpski fudbal je na dnu i ne treba više sami da ga urušavamo, već da radimo na tome da ga podignemo. Eto, Zvezda je ispala u prvom kolu kvalifikacija od nekih Kazahstanaca, a pitanje je šta će uraditi i drugi naši klubovi.Nekadašnja „desetka“ Crvene zvezde i reprezentacije razume potez Pižona, a to objašnjava svojim gestom iz finala Kupa šampiona 1991. godine, kad je odbio da šutira penal za Olimpik iz Marseja u Bariju.

- Taj momenat nikad neću zaboraviti. Ušao sam u finalu u igru, mislim u 112. minutu. Bio sam svež, igrao dobro i posle završetka produžetaka trener Gutals me je odredio da šutiram penale. Prišao sam mu i rekao: „To ne dolazi u obzir, nema šanse da šutiram.“ Nije me najbolje razumeo, pa mi je rekao: „Da, šutiraćeš penal.“ Odgovorio sam mu ekspresno: „Ne, ne, vi mene niste dobro razumeli, neću da šutiram penal!“Logična odlukaZategnutu situaciju između vremešnog belgijskog stručnjaka i mladog fudbalera smirio je Franc Bekenbauer, koji je tad bio direktor Olimpika.

- Kajzer je tad stao između nas dvojice i smirio situaciju. Bilo je sveže, samo godinu dana ranije otišao sam iz Crvene zvezde. Bio je to moj klub, moji saigrači, i logična odluka bila je da ne šutiram penal. Protiv emocija nisam mogao i zato ne treba osuđivati Pižona. Poseban soj smo mi zvezdaši, verujte mi - zaključio je Piksi.

RazumevanjeFRANCUZI ME NISU KAZNILIDragan Stojković otkriva za Kurir da zbog svog postupka i odbijanja da šutira penal u finalu Kupa šampiona nije kažnjen, iako je Marsej izgubio trofej od Crvene zvezde.- Očekivao sam da će me kazniti, ali se to nije desilo. Niko mi u klubu nikad nije prebacio zbog toga. Gazda Bernar Tapi bio je korektan, trener Rajmon Gutals imao je neku svoju priču, a Franc Bekenbauer me je izgleda najbolje razumeo. Da je tako pokazuje i današnje vreme, jer sam rado viđen gost na Velodromu - prisetio se Piksi.

EmocijePETROVIĆ: HOĆU POBEDUVladimir Petrović Pižon obratio se navijačima OFK Beograda:- Moj temperament je takav da sam vrlo emotivan. Molim sve navijače OFK Beograda, pogotovo Plavu uniju, da ovaj moj čin ne shvate kao nepoštovanje prema njima i klubu! Svakako, biću uz igrače, sedeću na klupi, ali će tim voditi pomoćnici, jer mislim da ću tako biti korisniji. Svim srcem želim pobedu OFK Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track