MOGUĆE JE: Evo kako Partizan može da bude nosilac na žrebu za plej-of za Ligu šampiona
Foto: Partizan.rs

Prvo treba da eliminiše Steauu

MOGUĆE JE: Evo kako Partizan može da bude nosilac na žrebu za plej-of za Ligu šampiona

Fudbal -
Grobari će u trećem kolu kvalifikacija navijati za Karabag, Midtjiland, Molde, Videoton i Malme

Fudbaleri Partizana igraće u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Steaue, koja se silno namučila da eliminiše Trenčin.

Crno-belima je zabranjeno da razmišljaju dalje od Bukurešta...

Ipak, navijači imaju pravo da maštaju i razmišljaju ko bi, ukoliko Partizan stigne do plej-ofa za Ligu šampiona, mogao da mu predstavlja poslednju prepreku pred ulazak u grupnu fazu.

Kada bi tim Zorana Milinkovića u dve utakmice bio bolji od šampiona Rumunije i kada ne bi bilo iznenađenja u ostalim duelima treće runde, Partizan na žrebu ne bi bio među nosiocima i potencijalni protivnici bili bi mu Bazel, Plzen, Salcburg, Seltik i APOEL.

Međutim, razmotrimo šta treba da se desi, pa da se crno-beli ipak nađu među povlašćenima na žrebu za plej-of. To je teško da se desi, ali nije nemoguće.

U toj poslednjoj rundi kvalifikacija u grupi šampiona (postoji i grupa u kojoj se takmiče ekipe koje nisu šampioni svojih zemalja) naći će se deset ekipa. Od učesnika trećeg kola Partizan je prema koeficijentu UEFA na 11. mestu, a da bi bio nosilac mora da bude među pet.

Kako to može da se dogodi?

U trećem kolu mora da ispadne šest timova sa boljim koeficijentom od crno-belih.

Jedan od njih u ovoj projekciji je Steaua, jer da bi ova priča uopšte imala smisla, srpski prvak mora da eliminiše rumunskog. U duelima Leh - Bazel i Makabi Tel Aviv - Plzen sastaju se ekipe koje su na listi UEFA bolje od Partizana, a dve će ispasti. To znači da još tri bolje rangirana tima treba da stanu u sledećem krugu.

Dakle, Grobari će navijati za Karabag protiv Seltika, za Midtjiland protiv APOEL-a, za Molde protiv zagrebačkog Dinama, za Videoton protiv BATE Borisova i za Malme protiv Salcburga. Ukoliko tri autsajdera u ovih pet parova prođe dalje, na žrebu za plej-of za Ligu šampiona 7. avgusta crno-beli bi bili nosioci i mogući rivali na poslednjem stepeniku bili bi im bolji iz duela Milsami - Skenderbeg i Helsinki - Astana, kao i već pomenute ekipe koje su načinile iznenađenja (Karabag, Midtjiland, Molde, Videoton, Malme) .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track