EVO VAM NOVE PRILIKE: Posle debakla u kvalifikacijama za EP, Srbija čeka žreb za SP u Rusiji
Foto: Profimedia

Rajković u odabranom društvu izvlači grupe

EVO VAM NOVE PRILIKE: Posle debakla u kvalifikacijama za EP, Srbija čeka žreb za SP u Rusiji

Fudbal -
Direktan plasman na SP obezbediće devet pobednika kvalifikacionih grupa, a za još četiri mesta igraće osam najboljih drugoplasiranih

BEOGRAD - Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević predvodiće delegaciju Srbije na žrebu kvalifikacionih grupa za Mundijal u Rusiji, koji će se održati u subotu u Sankt Peterburgu.

Kako je saopštio FSS, pored Miloševića u delegaciji biće selektor A tima Radovan Ćurčić i tim menadžer Aleksandar Bošković. Na ceremoniji žreba, odnosno jedan od onih koji će izvlačiti grupe biće i najbolji mladi golman sveta Predrag Rajković, i to u odabranom društvu Brazilca Ronalda, Fabija Kanavara, Olivera Birofa, Dijega Forlana, Samjuela Etoa, Aleksandra Keržakova, Rinata Dasajeva i Hulka.

Tom prilikom biće obavljen žreb kvalifikacionih grupa u svim konfederacijama, osim u Azijskoj, gde je kvalifikaciono takmičenje već počelo. Dan ranije biće održana sednica Organizacionog komiteta FIFA SP 2018, a na kojoj će biti saopšten raspored po "šeširima" i kompletna procedura.

Očekuje se i zvanična potvrda da će reprezentacija Srbije biti svrstana u treći "šešir". U evropskim kvalifikacijama učestvovaće 52 reprezentacije, a selekcija domaćina Rusije je direktan učesnik finalnog turnira. Ta 52 nacionalna tima biće žrebana u devet grupa - sedam sa po šest timova i dve sa po pet timova. Kvalifikaciono takmičenje na teritoriji Evrope počeće u septembru 2016. godine i završiće se u oktobru 2017. godine.

Evropa će, pored Rusije, dati jošš 13 predstavnika, direktan plasman obezbediće devet pobednika kvalifikacionih grupa, a za još četiri mesta igraće osam najboljih drugoplasiranih.

Ceremonija žreba zakazana je za subotu od 17 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track