STRAH OD PARTIZANA: Steaua se pojačava pred dvomeč sa srpskim šampionom
Foto: Reuters

Promene u odbrani

STRAH OD PARTIZANA: Steaua se pojačava pred dvomeč sa srpskim šampionom

Fudbal -
Vlasnik Steaue Điđi Bekali želi da dovede iskusnog 33-godišnjeg Radu, koji trenutno nosi dres italijanskog Barija

Rumunski šampion, ekipa Steaue pokušava da se pojača pred dvomeč sa Partizanom u okviru trećeg kruga kvalifikacija za Ligu šampiona.

Rumuni su na jedvite jade izbacili slovački Trenčin u dve utakmice u prethodnoj fazi kvalifikacija, a tri primljena pogotka u revanšu u Bukureštu navela su čelnike ovog kluba da potraže pojačanja u zadnjoj liniji tima.

Prema informacijama koje stižu iz Rumunije, na meti trenera Mirela Radoija je iskusni Jonut Rada (33), koji trenutno nosi dres italijanskog Barija.

Rada igra na mestu štopera i odmah bi dobio priliku da zaigra, s obzirom da je rumunski šampion u jednom danu ostao bez dvojice štopera iz različitih razloga. Gabi Tamaš je oteran iz kluba zbog nesportskog ponašanja, odnosno pijančenja i tuče s policijom uoči meča protiv Trenčina, dok se kapiten tima Fernando Varela povredio u meču odigranom u Bukureštu i neće biti spreman za prvi meč protiv crno-belih koji je zakazan za sredu u 20.30.

Rada je u januaru ove godine otišao u Bari, ali se tamo nije naigrao pošto je upisao samo četiri nastupa. Vlasnik Steaue Điđi Bekali bi mogao s te strane da ima manje problema da ubedi Italijane da puste Radu, ali njegova cena od 300.000 evra i dalje je previsoka za rumunski tim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track