BLOG UŽIVO: Stojaković i Divac ponovo zajedno u Sakramentu?
Foto: Fonet

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Stojaković i Divac ponovo zajedno u Sakramentu?

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

23.23 - Lorijen koči AjuaNapadač Lorijena Džordan Aju pokušava da pređe u Aston Vilu, ali se javila ozbiljna prepreka u vidu njegovog sadašnjeg kluba."Tražili su prvo 12.000.000 evra, a onda su naprasno rekli da hoće 17.000.000. Nije pošteno, pre svega prema Aston Vili koja je prihvatila prvobitne uslove francuskog tima", ispričao je razočarani Aju, koji ne gubi nadu da će posao biti uspešno okončan.

23:11 - Šalke pazario u VerderuArgentinski napadač Franko Di Santo prešao je iz Verdera u Šalke za 6.000.000 evra.

22:51 - Krasić blizu AntalijeMiloš Krasić je u potrazi za novim klubom, jer je u Fenerbahčeu već dugo na ledu i trenira sa "B" timom. Turski mediji tvrde da je bivši srpski reprezentativac nadomak odlaska u Antaliju na jednogodišnju pozajmicu. Antalija je ambiciozni povratnik u tursku Superligu. Za taj tim igra nekadašnji napadač Partizana Lamin Dijara, a stigao je i Samjuel Eto.

22:32 - Stojaković i Divac ponovo zajedno u Sakramentu?Legenda Sakramento Kingsa, čiji se dres nalazi na vrhu Arko Arene, Peđa Stojaković, mogao bi ponovo da bude deo tog kluba. Prema izvorima iz SAD, Peđa je u pregovorima sa Sakramentom. Ponuđen mu je ugovor po kome bi bio deo stručnog štaba u narednoj sezoni. Stojaković je imao ulogu i tokom Letnje lige ove godine, posetio je Kingse i Vlada Divca, a veruje se da se pregovaralo oko njegove nove uloge u timu. Stojaković je sa Kingsima harao NBA ligom, zajedno sa čuvenom petorkom koju su pored njega činili Majk Bibi, Dag Kristi, Kris Veber i Vlade Divac bili su jedna od najjačih ekipa na zapadu godinama, ali nikada nisu uspeli da igraju NBA finale. Ipak, Peđa je kasnije sa Dalasom uspeo da se okiti šampionskim prstenom 2011. godine.Ukoliko se pregovori sa uspehom privedu kraju, Stojaković i Divac, koji je sada potpredsednik Sakramenta, ponovo će sarađivati u Kingsima.

22:09 - Čačani odneli bodove iz BeogradaFudbaleri čačanskog Borca savladali su u Beogradu ekipu domaćeg Voždovca sa 2:0, u preostaloj današnjoj utakmici 2. kola Superlige Srbije. Čačani su odlično započeli novu sezonu i imaju maksimalan učinak, nakon što su prethodno kod kuće slavili protiv niškog Radničkog (2:1), dok je Voždovac pretrpeo prvi poraz. Voždovac - Borac 0:2 (Živković 8. penal, Vujaklija 78) Odigrano ranije danas: Partizan - Jagodina 6:0 (Božinov 12. penal, 13, A.Živković 15, Ninković 48, Šaponjić 69, 78) Javor - Spartak 2:0 (Dražić 16, Docić 22. penal) Mladost - Novi Pazar 1:1 (Jovanović 41 - Pavlović 18) Odigrano u petak: Radnički Niš - OFK Beograd 1:0. U preostalim utakmicama 2. kola Superlige sutra se sastaju Radnik Surdulica - Vojvodina (18 sati), Metalac Gornji Milanovac - Crvena zvezda (19) i Čukarički - Rad (20). Tabela: Partizan, Borac i Javor po 6 bodova, Mladost 4, Crvena zvezda, Čukarički, Voždovac i Radnički po 3, itd.

21:40 - Arsenal raspoložen pred start sezoneFudbaleri Arsenala deklasirali su Lion sa 6:0 u prijateljskom duelu na ’Emirejts kupu’. Ekipa Arsena Vengera je u prvom poluvremenu postigla četiri gola i tako najavila veoma dobru sezonu u Premijer ligi. Olivije Žiru bio je strelac prvog gola, drugi je postigao Okslejd-Čembrlen, a mrežu su još pogađali Ivobi, Remzi, Ezil i Kasorla. Za svaki gol dobija se bod na ovom turniru, pa je Arsenal završio sa devet bodova na čelu ispred Viljareala koji je slavio protiv Volfsburga sa 2:1.

http://www.youtube.com/watch?v=xFMLzoDEGo0
21:00 - Ibrahimović: Ostajem u Pari Sen Žermenu 20:35 - Australijanci traže istragu OI 1948. i 1980. 20:15 - Sportisti Srbije spremni za početak takmičenja na EYOF-u 19:47 - Javor bolji od Spartaka, remi Mladosti i Novog PazaraFudbaleri Javora savladali su danas u Ivanjici ekipu subotičkog Spartaka sa 2:0, dok su Mladost i Novi Pazar odigrali u Lučanima nerešeno 1:1, u utakmicama 2. kola Superlige Srbije. Ivanjičani u novoj sezoni imaju maksimalan učinak, Spartak je pretrpeo prvi poraz, dok su Lučanci i Pazarci zabeležili po prvi remi. Javor - Spartak 2:0 (Dražić 16, Docić 22. penal) Mladost - Novi Pazar 1:1 (Jovanović 41 - Pavlović 18) Od 19 sati u Beogradu igraju Partizan - Jagodina, a od 20 sati Voždovac - Borac Čačak. Odigrano u petak: Radnički Niš - OFK Beograd 1:0. U preostalim utakmicama 2. kola Superlige sutra se sastaju Radnik Surdulica - Vojvodina (18 sati), Metalac Gornji Milanovac - Crvena zvezda (19) i Čukarički - Rad (20).

19:20 - Kosta: Zašto bih se menjao?Napadač Čelsija Dijego Kosta rekao je da ne namerava da promeni svoj stil, uprkos kritikama kojima je bio izložen tokom prošle sezone. Španac je postigao 20 golova za ’Plavce’ na putu do titule u Premijer lige, ali su njegovi oštri startovi bili u centru pažnje jednako kao njegovi golovi. Zbog gaženja fudbalera Liverpula Emrea Džan izrečena mu je suspenzija na tri utakmice, zbog toga se posebno našao na udaru zbog svog temperamenta, ali Kosta ne vidi razlog zašto bi se promenio. "Mislim da nisam uradio ništa loše, nisam dobio nijedan crveni karton i zašto bih se menjao. Oduvek sam tako igrao za sve ekipe čije sam boje branio i uvek sam postizao veliki broj golova. Najvažnije je da postižem golove i osvajam trofeje. Ako se promenim u bilo kakvom smislu, neću biti isti igrač. Osećam se slobodnom, a ni menadžer, ni bilo ko u klubu, mi niko ništa nije rekao, a nijednog trenutka nisam pokazao da nisam lojalan i to je dovoljno za mene", rekao je Kosta.18:45 - Putin i Blater pozdravljeni velikim aplauzomPredsednik Rusije Vladimir Putin i odlazeći prvi čovek Svetske fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater pozdravljeni su velikim aplauzom na početku ceremonije žreba kvalfikacija za Svetsko prvenstvo, iako Fifu potresa korupcijski skandal. Blater, koji se inače prvi put od kada je Fifu pogodio korupcijski skandal javno pojavio van Švajcarske, zahvalio je Putinu na gostoprimstvu i rekao da se oseća "srećno i prijatno" u Sankt Peterburgu. "Nema većeg događaja od Svetskog prvenstva. Ovo takmičenje će ruskom narodu, kao i ostalima širom sveta, doneti jedne od najlepših trenutaka u životima. Po prvi put od 2009. godine sve članice Fife su se prijavile za kvlafikacije. Fifa kaže 'da' Rusiji! Mi je podržavamo", rekao je Blater. Predsednik Rusije, Vladimir Putin ocenio je da će Mundijal podići ugled fudbala u jednoj od najvećih država sveta. "Za nas je od ključne važnosti da se reprezentacije osećaju sigurno u Rusiji i da svi igrači budu koncentrisani na igru. Učinićemo sve da svi budu bezbedni", rekao je Putin.

18:19 - Đere prošao u drugo kolo turnira u GštaduNaš teniser Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira u Gštadu pošto je bio bolji od slovačkog igrača Ive Kleca sa 6:4, 6:4. Đereov meč sa 310. teniserom planete je bio veoma neizvestan, ali je posle 86 minuta i tri oduzeta servisa protivniku (dva puta u prvom setu), Srbin uspeo da se plasira u sledeću rundu. Sledeći rival našem takmičaru, koji je u Švajcarskoj šesti nosilac, biće Argentinac Pedro Kahin. On je u prvom kolu eliminisao domaćeg tenisera Džesija Kalambeja sa 6:3, 6:2.

17:58 - Frum pobednik Tur de Fransa, Pino najbrži u 20. etapiBritanski biciklista Kris Frum, vozač tima Skaj, pobednik je ovogodišnjeg Tur de Fransa pošto je danas u pretposlednjoj 20. etapi zauzeo peto mesto i sačuvao vođstvo u generalnom plasmanu. Uoči poslednje, ceremonijalne etape, Frum ima minut i 12 sekundi prednosti nad najbližim pratiocem, Kolumbijcem Nairom Kintanom iz ekipe Movi star. Tridesetogodišnji Britanac osvojio je drugu titulu na najprestižnijoj svetskoj trci. Današnja etapa vožena je u Alpima od Modana do Alp d'Ijeza u dužini od 110,5 kilometara, a pobedio je Francuz Tibo Pino u vremenu tri sata i 17,21 minuta. Drugo mesto zauzeo je Kintana sa 19 sekundi zaostatka, dok je trećeplasirani Kanađanin Rajder Hesjedal zaostao 41 sekund iza pobednika. Poslednja 21. etapa Tur de Fransa je ceremonijalna, biće u znaku ukupnog pobedniku Fruma, a vozi se od pariskog predgrađa Sevra do tradicionalnog cilja na Jelisejskim Poljima u dužini od 109,5 kilometara. Rezultati 20. etape: 1. Tibo Pino (Francuska, FĐ) 3:17:21 sati 2. Nairo Kintana (Kolumbija, Movistar) +18 sekundi 3. Rajder Hesjedal (Kanada, Kanondejl) +41 4. Alehandro Valverde (Španija, Movistar) +1:38 minuta 5. Kris Frum (V.Britanija, Skaj) +1:38 6. Pjer Rolan (Francuska, Juropkar) +1:41 7. Riči Porte (Australija, Skaj) +2:11 8. Vinner Anakona (Kolumbija, Movistar) +2:32 9. Vout Poels (Holandija, Skaj) +2:50 10. Ruben Plaza (Španija, Lampre)) +2:50 Generalni plasman uoči poslednje etape: 1. Frum 81:56:33 sati 2. Kintana +1:12 minuta 3. Valverde +5:25 4. Vinćenco Nibali (Italija, Astana) +8:36 5. Alberto Kontador (Španija, Tinkoff Sakso) +9:48

17:40 - Kevin Kuranji se vratio u Bundesligu, potpisao za HofenhajmNemački fudbaler Kevin Kuranji napustio je Dinamo iz Moskve i posle pet sezona se vratio u Bundesigu, pošto je danas potpisao ugovor sa Hofenhajmom. Hofenhajm je saopštio da je sa Kuranjijem potpisan jednogodišnji ugovor, sa opcijom produžetka saradnje na još jednu godinu. Kuranji, koji je rođen u Brazilu, za reprezentaciju Nemačke je odigrao 58 utakmica i postigao 19 golova. Njega je 2008. godine iz nacionalnog tima izbacio selektor Joahim Lev. Kuranji, naime, nije bio u timu za meč protiv Rusije, zbog čega je napustio stadion u poluvrmenu, a Lev je nakon toga rekao da tog fudbalera više nikad neće pozvati u reprezentaciju.

17:22 - Sergej otišao u Firencu, ali neće potpisati za FiorentinuPonovo veleobrt! Sergej Milinković-Savić ipak neće potpisati ugovor sa Fiorentinom iako je danas otputovao u Firencu na finalne pregovore."Fiorentina nikoga neće moliti. Milinković-Savić je tražio malo vremena da razmisli. Umorili smo se od svega, naši putevi se ovde razilaze", poručio je sportski direktor "viole" Dnaijele Prada.Genk je prihvatio ponudu Fiorentine, a mladi fudbaler, koji je nedavno sa omladinskom reprezentacijom Srbije pobedio na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, već nekoliko dana je usporavao realizaciju transfera, jer se, kako je još ranije rekao, obećao Laciju.

17:10 - Omer Ašik ne igra za Tursku na EPOmer Ašik, centar Nju Orleans Pelikansa, neće igrati za Tursku na predstojećem prvenstvu Evrope, na kome će jedan od rivala ovoj selekciji biti i izabrani tim Srbije. Ašik se požalio na bolove u leđima, obavio je detaljne preglede i rezultati su bili takvi da je morao da napusti pripreme reprezentacije. Iskusni centar (29) nastupa za Tursku od 2009. godine. Navijačima u našoj zemlji posebno je ostao u lošem sećanju na Mundobasketu pre pet godina, kada je u finišu polufinalnog duela sa Srbijom odglumio povredu oka, a sve kako bi sa klupe ušao bolji izvođač slobodnih bacanja. Turska je kasnije i slavila u ovom meču, zahvaljujući košu Karema Tunčerija posle relativno očiglednog gaženja aut linije.16:40 - Paraolimpijac Rem pobedio u skoku u dalj, ali bez tituleNemački paraolimpijski šampion u skoku u dalj Markus Rem pobedio je drugi put zaredom na nacionalnom šapionatu u toj disciplini, iako nema pravo da ponese titulu šampiona.Rem, kome je jedna noga amputirana, pobedio je na nacionalnom šampionatu Nemačke u Nirnbergu skokom od 8,11 metara.Ovaj rezultat će međutim, ostati nezvaničan, jer tako nalažu nova pravila Atletske federacije Nemačke, uvedena prošle godine, pošto je utvrđeno da proteza Remu daje prednost u odnosu na ostale takmičare.16:20 - Suarez: Želimo sve trofejeFudbaler Barselone Luis Suares rekao je da njegova ekipa mora da se bori za trofeje u svim takmičenjima. Barselona je prošle sezone osvojila titulu u Primeri, Kupu kralja i Ligi šampiona. "Barsa je najveći klub na svetu i naša je obaveza da osvojimo trofej u svakom takmičenju. Ne bi trebalo da damo prioritet jednom takmičenju, ne bi trebalo da imamo prioritete uopšte. Moramo da budemo najbolji u svim takmičenjima i da osvojimo sve trofeje", rekao je Suarez. Suarez je dodao da je ponosan na na to kako je odigrao prvu sezonu u Barseloni i na to kako se uklopio u tim."Ponosan sam na svoju sezonu, ali uvek želim više", dodao je Suarez. 15:50 - Jankovićeva u finalu dublova u IstanbuluSrpska teniserka Jelena Janković i Turkinja Kagla Bujukakcaj plasirale su se u finale WTA turnira u Istanbulu u igri parova, pošto su danas savladale estonsko-ruski dubl Anet Kontavejt/Elisaveta Kuličkova sa 6:3, 2:6, 10:6. Srpsko-turska kombinacija igraće za titulu u nedelju protiv rusko-ukrajinskog para Darija Gavrilova/Elina Svitolina. Turnir u Istanbulu igra se za nagradni fond od 250.000 dolara. 15:35 - Hamiltonu pol pozicija za Veliku nagradu MađarskeAktuelni svetski šampion u F1 vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton osvojio je pol poziciju za Veliku nagradu Mađarske koja se u nedelju vozi na stazi Hungaroring. Dvostruki svetski šampion izvezao je najbrži krug na zvaničnom treningu, više od pola sekunde ispred timskog kolege Nemca Nika Rozberga i vozača Ferarija Sebastijana Fetela. Iz drugog reda, u nedelju će uz četvorostrukog svetskog šampiona Fetela kao četvrti startovati vozač Red Bula Australijanac Danijel Rikjardo. Ovo je deveta pol pozicija od deset trka ove sezone za Hamiltona koji ima šansu da peti put u karijeri slavi na Hungaroringu.15:25 - Južnoafrikanac Ho osvojo zlato na pet kilometara na SPJužnoafrički plivač Čad Ho osvojio je zlatnu medalju u trci na pet kilometara na otvorenim vodama na prvenstvu sveta u ruskom gradu Kazanju. Ho je prvi južnoafrički plivač u istoriji svetskih šampionata koji je osvojio najsjajnije odličje u disciplini na otvorenom. Ho je trku završio u vremenu 55:17,6 minuta, pobedivši u foto finišu Nemca Roba Mufelsa. Bronza je pripala Italijanu Mateu Furlanu u vremenu 55:20 minuta.15:05 - Matijašević: Vraćamo se da jurimo vrh u Super ligiSportski direktor fudbalskog kluba Čukarički Vladimir Matijašević rekao je da će njegova ekipa izvući pouku iz poraza protiv Gabale i da više neće da se osvrće na utakmicu kvalifikacija za Ligu Evrope, već da se okreće domaćem prvenstvu. "Naša je greška što smo ispali. Godinu dana se borimo za Evropu i izvući ćemo pouku iz svega što se desilo. Gabalu zaboravljamo i očekujem da igrači sad ozbiljno shvate narednu utakmicu protiv Rada, koji ima odlične igrače i trenera. Nadam se dobroj igri", rekao je Matijašević. Ekipa sa Banovog brda nije iskoristila minimalnu prednost iz Beograda i posle primljena dva gola od Gabale u Bakuu u četvrtak završila je evropsko takmičenje. U narednoj utakmici dočekuju Rad u okviru Super lige Srbije. Matijašević je naveo da je siguran u kvalitet svoje ekipe i očekuje dobar rezultat u šampionatu Srbije.14:44 - Di Santo napustio BremenArgentinski napadač Franko Di Santo iskoristio je oslobađajuću klauzulu u ugovoru i napustio redove Verdera iz Bremena, potvrdio je ovaj bundesligaš. Verder nije precizirao koji je klub u koji će 26. godišnji Si Santro preći, ali nemački mediji pretpostavljaju da se radi o Šalkeu sa kojim su čelnici Verdera bili u pregovorima. Bivši fudbaler Čelsija igrao je za Verder od 2013. na 49 mečeva u Bundesligi i postigao 17 golova.

14:28 - Južnoafrikanac Ho osvojo zlato na pet kilometara na SPJužnoafrički plivač Čad Ho osvojio je zlatnu medalju u trci na pet kilometara na otvorenim vodama na prvenstvu sveta u ruskom gradu Kazanju. Ho je prvi južnoafrički plivač u istoriji svetskih šampionata koji je osvojio najsjajnije odličje u disciplini na otvorenom. Ho je trku završio u vremenu 55:17,6 minuta, pobedivši u foto finišu Nemca Roba Mufelsa. Bronza je pripala Italijanu Mateu Furlanu u vremenu 55:20 minuta.

14:10 - Katarina Lazović nosi zastavu Srbije na otvaranju EYOFOlimpijski komitet Srbije saopštio je danas da će Katarina Lazović, kapiten ženske kadetske odbojkaške reprezentacije, nositi državnu zastavu na svečanom otvaranju Evropskog olimpijskog festival mladih (EYOF) u Tbilisiju, u Gruziji.Katarina Lazović je sa ženskom kadetskom reprezentacijom Srbije ove godine osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu i proglašena je za najboljeg primača tog takmičenja. Ona je prošle godine, s juniorskom odbojkaškom reprezentacijom, osvojila zlatnu medalju na šampionatu Evrope. Svečano otvaranje Evropskog olimpijskog festival mladih je sutra u 18.00 sati po srednjeevropskom vremenu, na stadionu Lokomotive u Tbilisiju.

13:57 - Dauning zbog Bilića napustio Vest HemNovi fudbaler Midlsbroa Stjuart Dauning rekao je da je otišao iz Vest Hema pošto je stekao utisak da ga trener Slaven Bilić ne želi u klubu."Promena trenera bila je veliki faktor. Da je Sem ostao, siguran sam da bismo razgovarali i da bi me ubedio da ostanem. Posle razgovora sa Slavenom nisam stekao utisak da on zaista želi da ostanem u Vest Hemu", rekao je Dauning.Dauning će ove sezone za Midlsbro igrati u Čempionšipu i tako će prvi put u karijeri igrati u drugoj ligi. On je za taj klub igrao od 2001. do 2009. godine, kada je bio premijerligaš.

13:14 - Bolt: Plan mi je da ostanem broj jedan do kraja karijereOlimpijski šampion i svetski rekorder u sprintu Jamajčanin Usein Bolt poručio je posle pobede na mitingu u Londonu na 100 metara rezultatom 9,87 da planira da ostane broj jedan do kraja karijere. Bolt je takođe, naglasio da je spreman za pobedu na šampionatu sveta koji će sledećeg meseca biti održan u Pekingu. Slavni Jamajčani je u petak uveče na olimpijskom stadionu u Londonu dva puta istrčao 100 metara u vremenu ispod 10 sekundi pokazavši da se vraća u formu posle povrede. "Nikada nisam bio broj dva, i dalje sam na prvom mestu gde nameravan i da ostanem dok se ne povučem", rekao je za Bi-Bi-Si aktuelni dvostruki svetski šampion. Pre mitinga u Londonu, Bolt je ove godine samo jednom trčao na 100 metara - na mitingu u Brazilu u aprilu, kada je ostvario skromnih 10,12 sekundi.

12:33 - Amerikanki Anderson zlato na startu SP u KazanjuAmerička plivačica Hejli Anderson odbranila je titulu na pet kilometara na otvorenom, na šampionatu sveta koji je počeo danas u Rusiji, u Kazanju. Anderson je trku u reci Kazanjka završila za 58:48,4 minuta. pretekavši u poslednjim metrima Grkinju Kaliopi Arauzu koja je na cilj stigla u vremenu 58:49,8 minuta. Bronza je pripala Nemici Finiji Vunram - 58:51,0 minuta.

11:56 - Predsednik Atletika: Jedino je Juventus poslao ponudu za MandžukićaFudbalski klub Juventus jedini je poslao ponudu Atletiku za hrvatskog igrača Marija Mandžukića, iako se više timova interesovalo za njega, rekli su danas čelnici kluba iz Madrida. "Mandžukić je puno pomagao ekipi i verujem da će uspeti u Juventusu jer je dobar igrač. Nismo pogrešili što smo ga doveli... Juventus je jedini poslao ponudu, nama je bila prihvatljiva nakon čega smo se dogovorili. Verujem da su na kraju svi zadovoljni ovakvim raspletom", rekao je za Hinu predsednik Atletika Enrike Serezo. Fudbaleri Atletiko Madrida se nalaze na pripremama u Los Angeles de San Rafaelu, mestu udaljenom 70 kilometara od Madrida. U tom mestu je ovih dana trebalo da bude i Mandžukić budući da je imao ugovor s Atletikom do leta 2018, ali je on prošlog meseca prodat Juventusu za 19 miliona evra. Atletiko je napustio nakon samo jedne sezone. Ukoliko se ostvare dogovoreni sportski rezultati iznos može da naraste sa 19 na 21 milion evra. Nemačkom prvaku Bajernu iz Minhena pre godinu dana Atletiko je platio 22 miliona. Sportski direktor Hose Luis Kaminero, koji je učestvovao u tom transferu, rekao je da je bio u kontaktu sa više klubova. "Juventus nije bio jedini zainteresiran, bilo je više klubova koji su se javljali oko Mandžukića", naveo je on, ali nije otkrio imena tih klubova.

11:23 - Ronaldo želi da iskoreni korupciju u brazilskom fudbaluNekada najbolji fudbaler sveta, Brazilac Ronaldo, ozbiljan je kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Brazila.Ovu organizaciju u poslednje vreme konstantno potresaju korupcijske afere, pa je 38-godišnji Ronaldo ozbiljan u nameri da zameni aktuelnog predsednika Marka Pola del Nera i javno se zalaže za njegov odlazak.

10:49 - Kramar Andreu: Amstronga su novac i moć potpuno promeniliJedan od prvih svedoka u otkriću da je američki biciklista Lens Armstrong izgradio karijeru koristeći nedozvoljena sredstva, Betsi Kramar Andreu poručila je da je borba protiv dopinga u stvari bitka za budućnost i zdravlje dece. Armstrong je 2012. zbog dopinga doživotno suspendovan, a oduzete su mu sve titule, uključujući i sedam trofeja sa Tur de Fransa, osvojenih u periodu od 1999. do 2005. Supruga nekadašnjeg člana Armstrongovog tima Frenkija Andreua boravi u Beogradu kao gost Antidoping agencije Srbije. "Ni u jednom trenutku nisam se plašila da kažem istinu. Najvažnija mi je zdravlje i budućnost dece, koju odgajam da pošteno žive", rekla je Kramar Andreu na konferenicji za novinare u Beogradu. Ona je podsetila da je prvi put saznala da se Armstrong dopinguje još 1996. kada se on lečio od kancera, ali da tada nisu postojale instuitucije kojima je mogla da prijavi da je biciklistički "supermen" u stvari, prevarant. "Moj suprug Frenki i ja posetili smo Armstronga u bolnici, i tom prilikom je on lekaru priznao da je uzimao razna sredstva, - hormone i steroide", rekla je Kramer Andreu i dodala da je ona već tada shvatila da je upravo doping uzrok Armstrongove bolesti.

10:29 - Loše izdanje Kasiljasa na debijuPorto je u prijateljskom meču poražen od Borusije Menhengladbah sa 2:1, a utakmica će ostati upamćena po lošem izdanju novog golmana Porta - Ikera Kasiljasa.Španac se nije proslavio na debiju, primio je dva gola i kod oba loše odreagovao. Prvo mu je Lars Štinds sa 15-ak metara poslao loptu pored bliže stative, a onda je užasno reagovao kod šuta Ibrahima Traorea iskosa sa leve strane. Podsetimo, Kasiljas je posle četvrt veka napustio Real Madrid i preselio se u Porto.

09:52 - Filipe Melo na korak od InteraBrazilski fudbaler Filipe Melo najverovatnije će karijeru nastaviti u milanskom Interu.Melo je još uvek igrač Galatasaraja, a ugovor mu ističe sledećeg leta. Međutim, Brazilac ne želi da ostane u Turskoj. Inter mu nudi ugovor na dve sezone uz platu od 1,5 milion evra.Podsetimo, Melo je već nastupao u Seriji A. Nakon Fiorentine igrao je za Juventus. Stara dama je za njega iskeširala čak 25 miliona evra i ostao je upamćen kao jedan od najvećih promašaja torinskog kluba.

09:10 - Kuranji se vratio u BundesliguBivši nemački reprezentativac Kevin Kuranji vratio se posle pet godina u Bundesligu i potpisao jednogodišnji ugovor sa Hofenhajmom, objavio je klub.Tridesettrogodišnji napadač igrao je od 2010. za Dinamo iz Moskve, nakon što je prethodno sa velikim uspehom branio boje Štutgarta i Šalkea."Nakon pet godina u Rusiji veoma sam motivisan da se još jednom dokažem u Bundes ligi", rekao je Kuranji.U dresu nacionalne reprezentacije Nemačke Kuranji je odigrao 52 utakmice i postigao 19 golova.08:20 - Bolt lagano trčao ispod 10 sekundiNajbrži čovek na svetu Jusein Bolt najavio je dobro formu pred Svetsko prvenstvo u Kini, iako je poslednjih meseci imao problema sa povredama. Jamajčanin je mitingu Dijamantske lige u Londonu pobedio u trci na 100 metara ostvarivši vreme 9,87 sekundi. On je isto vreme ostvario i u polufinalu, bez preteranog truda. To je šesto vreme ove godine, ponovio je rezultat Tajsona Geja, a brži su bili Džastin Getlin, Asafa Pauel, Trajvon Bromel, Keston Bledman i Džimi Visol. "Imao sam slab satar, treneri mi govore da se opustim. Želim da trčim brže, idem ka tome. Prva trka je protekla glatko, u finalu sam loše krenuo i tu je sve išlo nizbrdo. Sve je u posvećenosti i napornom radu. Moram popraviti start", rekao je Bolt.

08.00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track