PREDRAG RAJKOVIĆ POSLE ŽREBA U RUSIJI: Lepo je biti najmlađi u društvu legendi
Foto: Reuters

Utisci

PREDRAG RAJKOVIĆ POSLE ŽREBA U RUSIJI: Lepo je biti najmlađi u društvu legendi

Fudbal -
Samjuel Eto je najopušteniji, priča golman Crvene zvezde

Dobijao je Predrag Rajković, uoči žreba u Sankt Peterburgu, poruke da ne spoji Srbiju u mondijalskim kvalifikacijama sa Nemačkom i Španijom, ali i bez mešanja njegove „zlatne“ ruke Orlovi su dobili grupu za buđenje velike nade da će se naći na planetarnoj smotri u Rusiji.Rajković je izvlačio kuglice za Okeaniju, a Srbiji je sreću doneo nekadašnji golgeter reprezentacije Nemačke Oliver Birof i odredio da protivnici na putu do Rusije budu Vels, Austrija, Republika Irska, Moldavija i Gruzija.

– Izgleda da smo u najlakšoj grupi. Sve je u fudbalu moguće, ne smemo da se opuštamo. Imamo velike šanse da se kvalifikujemo za Mondijal u Rusiji – komentariše po povratku iz Rusije Predrag Rajković.

Deluje da je i dobar raspored?

– Važno je da pobedom započnemo kvalifikacije, nadam se pobedi protiv Iraca. Do tada ima mnogo vremena.

Koliko vam smeta što već govorimo o 2018. godini, pošto Srbije neće biti na kontinentalnom šampionatu 2016. u Francuskoj?

– Propustićemo Evropsko prvenstvo, bilo bi lepo da smo u Francuskoj. Naredne četiri utakmice iskoristićemo da se što bolje pripremimo za kvalifikacije koje počinju u septembru 2016.

Očekujete li da branite u sledećem kvalifikacionom ciklusu i da među seniore bude prekomandovano nekoliko zlatnih omladinaca?

– Voleo bih da branim, ali još ne znam da li će tako i da bude. Naša generacija je pokazala vrednost, verujem da će nekoliko igrača biti aduti na putu do Rusije.

Kakve utiske nosite iz Sankt Peterburga?

– Lepo iskustvo. Mnogo poznatih ličnosti sam sreo, bio ubedljivo najmlađi. Sve je sjajno organizovano, tačno se znalo ko šta radi u žrebu. Nisam imao tremu.

Sa kim ste se od slavnih fudbalera najviše družili?

– Svi su pozitivni. Najsimpatičniji mi je bio Eto, imao je štap za „selfije” i sa svakim se slikao. Bio je najopušteniji.

Etooo

A photo posted by Predrag Rajkovic (@rajkovicpredrag) on Jul 24, 2015 at 4:41am PDT

A ko je bio autor fotografije na kojoj ste sa Forlanom, Ronaldom i Kanavarom?

– Ja – uz osmeh je zaključio Predrag Rajković, najbolji mladi golman sveta i kapiten reprezentacije Srbije do 20 godina koja je trijumfovala na Mondijalu na Novom Zelandu.

Izvlacenje moze da pocne

A photo posted by Predrag Rajkovic (@rajkovicpredrag) on Jul 25, 2015 at 7:41am PDT

Kurir sport / Žurnal.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track