Niko nije ispunio uslove za Evropu

Niko nije ispunio uslove za Evropu

Fudbal -
Komisija za licenciranje Fudbalskog saveza Srbije još nije dala klubovima dozvole za međunarodna takmičenja

Rutinska kontrola.

Komisija za licenciranje Fudbalskog saveza Srbije donela je juče odluku da nijedan od klubova koji su podneli zahtev ne ispunjava minimum uslova potrebnih za učešće u međunarodnim takmičenjima sledeće sezone.

Prijave za dobijanje licence podneli su Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina, Radnički 1923, Jagodina, Spartak, OFK Beograd, Javor, Borac i Sloboda.

Kako se navodi u saopštenju na sajtu FS Srbije, kao i ranije, „osnovni nedostaci i problemi” su finansije.

„Slučaj Slobode je specifičan, jer predstavnici užičkog kluba do današnje sednice Komisije za licenciranje nisu dostavili nijedan dokument potreban na osnovu Pravilnika o licenciranju, osim svojevremeno podnesene prijave za dobijanje licence”, dodaje se u saopštenju.

Klubovi imaju pravo da u roku od pet dana podnesu žalbu drugostepenom organu FSS, u kojoj je potrebno da dostave sve dokaze o ispunjenju navedenih kriterijuma. Do sada su sva­ke godine žalbe gotovo uvek bile usvojene.

Krajnji rok za održavanje sednice drugostepenog organa je, kako se navodi, 25. maj 2012. godine.

(S. R.)

Da li je Ren dobio licencu?

„Gasprom” pojačava ugovor

Sednica Veća klupskog saveta FK Crvena zvezda održana je u četvrtak uveče i na njoj je razmatran biznis-plan kluba za 2012. godinu, plan za smanjenje sopstvenih troškova FK Crvena zvezda i predlog reforme organa uprave kluba, usmeren na povećanje efikasnosti njegovog rada.

Predstavnici OAD „Gaspromnjeft”, koji su članovi Veća, želeći da se stimulišu pozitivne tendencije u sportskim dostignućima kluba, izrazili su spremnost kompanije da se razmotri mogućnost povećanja iznosa sponzorskog ugovora sa FK Crvena zvezda. Očekuje se da će definitivnu odluku po ovom pitanju rukovodstvo OAD „Gaspromnjeft” doneti u maju ove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track