BLOG UŽIVO Tores: Dao bih život za titulu sa Atletikom!
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO Tores: Dao bih život za titulu sa Atletikom!

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

20:01 - Grčka posle penala porazila Australiju i prošla u polufinaleVaterpolisti Grčke uspeli su da se plasiraju u polufinale Svetskog prvenstva u Kazanju pošto su posle penala savladali Australiju sa 12:11 (5:4 posle peteraca).Selekcija Grčke je pravi hit na ovogodišnjem izdanju prvenstva sveta, a uspeli su da doguraju i do borbe za medalje, iako su za protivnike imali sjajne Australijance. Rezultatska klackalica bila je na snazi tokom čitavog susreta, jer su Grci vodili posle prve četvrtine, "Oziji" na poluvremenu, ponovo Grčka pred poslednju deonicu i protivnik je golom više u četvrtoj četvrtini ozvaničio penale. Tu je Grčka postigla pogodak više i otišla u polufinale gde će se za prolaz i borbu za zlato boriti protiv reprezentacije Hrvatske koja je lako nadigrala Crnu Goru 10:4.

19:35 - Lajović siguran na startu KicbilaSrpski teniser Dušan Lajović uspešno je startovao na turniru u Kicbilu, trijumfom nad Rusom Mihailom Južnim.Lajović je do trijumfa nad ruskim teniserom došao sa 6:3, 6:4, posle jednog sata i devet minuta igre.Dušanov naredni rival biće Italijan Andreas Sepi, drugi nosilac na turniru, koji je bio slobodan u prvom kolu.U duelu sa Južnim, srpski teniser je odigrao veoma dobar, a po jedan brejk u oba seta bio mu je dovoljan da ostvari zaslužen trijumf. Turnir u Kicbilu igra se za nagradni fond od 494.310 evra.

18:50 - Di Marija preumoran za pregledOzvaničenje saradnje Anhela Di Marije i Pari Sen Žermena navodno je odloženo jer je Argentinac bio preumoran da bi obavio lekarski pregled.Di Marija je u ponedeljak posle 20 sati puta stigao u Dohu i lekarski pregled je trebalo da bude obavljen po njegovom dolasku.Međutim, argentinski fudbaler i njegovi najbliži saradnici su umesto na pregled produžili u hotel, pa je sve odloženo za utorak.“Di Marija se naspavao i pojeo nešto, pre nego što je imao tretmane i masažu, a potom i lekarski pregled”, prenose engleski mediji. Doktor Pari Sen Žermena Erik Rolan je stigao u Dohu da bi pregledao Di Mariju, a potom će obojica otputovati u Pariz, gde će Argentinac potpisati ugovor i ozvaničiti prelazak iz Mančester Junajteda. Di Marija posle samo jedne sezone napušta ‘Crvene đavole’, koji će za njegov transfer dobiti preko 60 miliona evra. Argentinac će sa šampionom Francuske potpisati četvorogodišnji ugovor, vredan 240.000 evra nedeljno.

18:05 - Hrvati prvi polufinalisti Svetskog prvenstva Vaterpolo reprezentacija Hrvatske plasirala se u polufinale prvenstva sveta u Kazanju savladavši selekciju Crne Gore sa 10:4 (1:0, 3:0, 3:3, 3:1).Hrvatski vaterpolisti u borbi za finale čekaju pobednika susreta u kojem sati igraju Grčka i Australija.U preostalim četvrtfinalnim utakmicama sastaju se Madjarska i Italija i Srbija i SAD. Polufinalni mečevi svetskog prvenstva na programu su u četvrtak.

17:05 - UEFA odbila Fener zbog dopingovanog FredaUEFA je odbacila protest Fenerbahčea zbog nastupa Brazilca Freda za Šahtjor, koji se nalazi pod optužbog za doping, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za LŠMeč u Istanbulu završen je bez pobednika 0:0, a revanš je na programu u sredu u Ukrajini. Kako su naveli iz Šahtjora, Fred je bio u timu jer nije postojala zvanična zabrana, nego samo preporuka da ne bude u timu.Brazilski fudbaler bio je pozitivan na hidrohlorotijazid na testiranju tokom nedavnog Kopa Amerika u Čileu. "Nikada nisam koristio zabranjena sredstva. Nevin sam i to ću dokazati", kategoričan je Fred, koji je na Kopa Amerika bio starter u prva dva meča – u pobedi protiv Perua od 2:1 i u porazu od Kolumbije rezultatom 1:0. Fred, međutim, nije bio u postavi za treću utakmicu protiv Venecuele koja je završena pobedom ’Selesaa’ sa 2:1, a propustio je i poraz u četvrtfinalu na penale protiv Paragvaja.

16:35 - Vest Hem tri meseca bez napadača Napadač londonskog Vest Hema, Ener Valensija, mogao bi da pauzira tri meseca zbog povrede, objavio je engleski premijerligaš.Reprezentativac Ekvadora morao je zbog povrede potkolenice da napusti teren u prvom poluvremenu utakmice protiv rumunske Astre Đurđu, u kvalifikacijama za Ligu Evrope prošlog četvrtka u Londonu (2:2)."Valensija ne bi trebalo da ide na operaciju. Njegova povreda mogla bi da bude sanirana fizikalnom rehabilitacijom i očekujemo da se vrati u ekipu za 10 do 12 nedelja", objavljeno je na klupskom sajtu.Revanš meč 3. kola kvalifikacija Vest Hem igra u četvrtak u Rumuniji, a tri dana kasnije gostuje gradskom rivalu Arsenalu na otvaranju sezone u Premijer ligi

15:45 - Kanute trener u SeviljiLegendarni fudbaler Sevilje Frederik Kanute vratio se u španski klub kako bi započeo trenersku karijeru. Kanute će provesti mesec dana u Sevilji i u saradnji s trenerom mlađih kategorija Augustinom Lopezom, učiti trenerski posao.Nekadašnji golgeter španskog tima će zatim otići u Englesku da se dodatno školuje, a posle toga bi voleo da se oproba i zvanično da vodi mlađe selekcije kluba. Bivši reprezentativac Malija je tokom karijere nastupao za Lion, Vest Hem, Totenhem i Peking Guan, dok je najveći trag u karijeru ostavio u Sevilji za koju je nastupao punih sedam sezona, Za andaluzijski tim odigrao je 285 utakmica i postigao 138 golova. Sa Seviljom je dva puta osvojio Kup UEFA, dva Kupa Kralja, Superkup Španije i UEFA Superkup.

14:57 - Miranda: Inter je izazov, došao sam zbog Manćinija i LŠNovi fudbaler Intera Brazilac Miranda izjavio je danas da je crno-plavi dres obukao zbog želje da sarađuje sa Robertom Manćinijem i poručio da je uveren kako će se milanski klub već sledeće sezone vratiti u Ligu šampiona. "Nije bila teška odluka o dolasku u Inter, jer ovo je veliki klub i to predstavlja dodatni izazov za mene. Tim je dobro sklopljen i ja želim da dam svoj doprinos. Želimo da ostvarimo što više pobeda, ali naravno da je Liga šampiona glavni cilj. Trener Manćini je bio glavni razlog za moj prelazak, on je vrhunski trener", izjavio je dosadašnji štoper madridskog Atletika na promociji u Milanu. Prema njegovim rečima teško je porediti Manćinija i trener Atletika Dijega Simeonea. "Obojica su vrhunski stručnjaci, Simeone je više defanzivno orijentisan, dok Manćini više potencira napadački fudbal", rekao je 30-godišnji Brazilac. Miranda je karijeru započeo u Kortibi, a tokom karijere nastupao je i za Sošo i Sao Paolo. Za Atletiko, čiji je dres nosio četiri sezone upisao je 111 nastupa uz 11 golova i bio ključni igrač u osvajanju Primere i plasmana u finale Lige šampiona 2014. godine.

14:19 - Inijesta izabran za novog kapitena BarseloneFudbaleri Barselone izabrali su Andreasa Inijestu za novog kapitena ekipe, saopšteno je danas iz katalonskog kluba. Među igračima je bilo održano tajno glasanje, koji su izabrali Inijestu da kao kapiten ekipe nasledi Ćavija Ernandesa, koji je napustio tim i prešao u katarski Al Sad. Argentinac Lionel Mesi, koji je prošle sezone na 56 utakmica postigao 56 golova, izabran je za zamenika kapitena, dok je Serhio Buskets treći, a Havijer Maskerano četvrti kapiten tima sa Kamp noua. Stručni štab, predvođen trenerom Luisom Enrikeom, bi samo trebalo da potvrdi volju igrača i dozvoli da Inijesta naredne sezone nosi kapitensku traku. Inijesta (31) je u prvom timu Barselone od 2003. godine, a od tada je odigrao 549 utakmica u svim takmičenjima i postigao je 53 gola.

13:25 - Falkao: Ne osećam pritisakNapadač Čelsija Radamel Falkao očekuje da će se vratiti u formu koja ga je krasila dok je igrao za Atletiko Madrid."Veoma dobro se osećam. Imam puno samopouzdanja i ne osećam pritisak da moram stalno da postižem golove.", izjavio je 29-godišnji napadač za engleske medije.Falkao još od teške povrede kolena, zbog koje je propustio i Svetsko prvenstvo u Brazilu, nije bio u stanju da konstantno postiže golove, ali je uveren da će tome doći kraj."Napadači uvek žele da postižu golove, ali ja sam smiren. Golovi će doći, a i pored mene su tu još i Kosta i Remi, koji su odlični napadači.", zaključio je Kolumbijac.

13:06 - Serena: Mogu još bolje sledeće godinePrva teniserka sveta Serena Vilijams izjavila je da ove sezone igra možda i najbolji „mentalni tenis“ u celoj karijeri.„Igram možda i najbolji mentalni tenis u karijeri. Mislim da mogu mnogo bolje i veoma se radujem 2016. godini“, rekla je Serena. Serena ima šansu da postane četvrta igračica sa sezonskim Gren slemom, prva posle Štefi Graf kojoj je to pošlo za rukom 1988. godine. „Ne razmišljam mnogo o tome. Uzbuđena sam što sam zaokružila ’Serena slem’. Bilo mi je veoma važno da to uradim – nisam sigurna koliko ljudi je uspelo da dva puta tokom karijere drži sve trofeje u svom vlasništvu. To stvarno mnogo znači“, dodala je Amerikanka.

12:23 - Ferero: Ostavite Zengu na miruPredsednik Sampdorije Masimo Ferero pozvao je navijače da podrže Valtera Zengu i pored poraza od Vojvodine (4:0) u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Zenga je na klupi Sampdorije zamenio Sinišu Mihajlovića, koji je ovog leta preuzeo Milan, ali njegov ostanak na klupi se doveo pod znak pitanja posle ubedljivog poraza od Novosađana. "Ukoliko volite Sampdoriju koliko je ja volim, ostavite Zengu na miru. Da se utakmica završila drugačijim ishodom ne bismo ni pričali o ovome. Puna podrška mojim momcima", napisao je Ferero na zvaničnom Tviter nalogu. Zenga je trenersku karijeru započeo u Nju Ingland Revolušnu, a vodio je i Breru, Nacional iz Bukurešta, Steauu, Crvenu zvezdu, Gazijentap, Al Alin, Dinamo iz Bukurešta, Kataniju, Palermo, Al Nasri i Al Džaziru. Revanš utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Vojvodine i Sampdorije igra se u četvrtak od 21 sat.

11:32 - Čelić bez finala u trci na 800 metara slobodnim stilomReprezentativac Srbije u plivanju Vuk Čelić nije uspeo danas da se plasira u finale trke na 800 metara slobodnim stilom na Svetskom prvenstvu u Kazanju. On je u svojoj kvalfikacionoj grupi zauzeo prvo mesto, ali je ukupno ostvario 29. vreme, pošto je trku isplivao za osam minuta, pet sekundi i 68 stotinki. Amerikanac Konor Džeger ostvario je najbolje vreme, pošto je trku isplivao za 7:44,87 minuta, što je 38 stotih delova sekunde bolji rezultat od Italijana Gregorija Paltrinijerija. Finalna trka na 800 metara slobodnim stilom na programu je sutra u poslepodnevnim časovima.

10:49 - Tores: Dao bih život za titulu sa AtletikomNapadač Atletiko Madrida, Fernando Tores, još uvek nema titulu šampiona države u karijeri, a njegova želja da osvoji trofej sa Atletikom je neverovatna."Želim da osvajam titule. Nikada nisam osvojio ligu, a bilo bi sjajno kada bih to uradio sa Atletikom. Uvek morate da težite nečemu, a ja bih dao život za titulu sa Atletikom", istakao je napadač Atletika. Tores ima 31 godinu i smatra da je ispred njega još nekoliko sezona igranja na visokom nivou, te trenutno ne razmišlja ni o jednom drugom klubu.

10:22 - Katarina Simonović bez polufinala na 200 metara slobodnoReprezentativka Srbije u plivanju Katarina Simonović nije uspela danas da se plasira u polufinale trke na 200 metara slobodnim stilom na Svetskom prvenstvu u Kazanju.Simonović je deonicu od 200 metara preplivala za dva minuta, tri sekunde i 21 stotinku, što je bilo dovoljno tek za 44. vreme u kvalifikacijama. Najbolji rezultat u kvalifikacijama imala je Amerikanka Kejti Ledecki koja je trku završila za minut, 55 sekundi i 82 stotinke. Drugo i treće vreme u kvalifikacijama imale su Mađarica Katinka Hosu i Amerikanka Misi Frenklin. Polufinalne trke na 200 metara slobodnim stilom u ženskoj konkurenciji je kasnije danas.

09:39 - Palas doveo Konora VikamaDoskorašnji fudbaler Sanderlenda Konor Vikam potpisao je petogodišnji ugovor sa Kristal Palasom, potvrdio je engleski klub."Čuo sam sjajne stvari o klubu i nadam se da mogu da dodam svoj talenat i ojačam tim. Mislim da mi je potreban novi početak. Sada sam se vratio kući i mogu da se posvetim svojoj porodici i fudbalu", izjavio je Vikam za klupski sajt.Engleski mediji preneli su da je Kristal Palas za transfer visokog napadača izdvojio osam miliona funti. Vikam je tokom karijere nastupao za Ipsvič, Šefild Venzdej i Lids Junajted, dok je za Sanderlend prošle sezone zabeležio 40 nastupa i šest puta se upisao u listu strelaca.

09:18 - Poraz Aleksandre KrunićSrpska teniserka Aleksandra Krunić eliminisana je već na startu WTA turnira u Stanfordu (Kalifornija) pošto je izgubila od Amerikanke Medison Kiz sa 6:3, 6:0. Turnir u Stanfordu igra se za nagradni fond od 731.000 dolara, od čega će pobednici pripasti 124.000, plus 470 WTA poena. U ostalim mečevima 1. kola, odigranim jutros, postignuti su ovi rezultati: (6) Andrea Petković (Nemačka) - Karina Vithoft (Nemačka) 5-7, 6-1, 6-3 Misaki Doi (Japan) - Ketrin Belis (SAD) 6-3, 7-6 (7-3) Nikol Gibs (SAD) - Karolin Garsija (Francuska) 6-4, 7-5 Mona Bartel (Nemačka) - Kerol Žao (Kanada) 6-3, 6-0 i Alison Riske (SAD) - Tatjana Marija (Nemačka) 6-2, 5-7, 6-1

08:56 - Vaterpolisti Srbije danas protiv SAD u četvrtfinalu SPVaterpolo reprezentacija Srbije danas u četvrtfinalu prvenstva sveta u Kazanju igra protiv selekcije SAD, a izabranici Dejana Savića pozivaju na oprez, bez obzira što su favoriti u tom duelu. "Još smo daleko od polufinala. Favoriti smo, u Bergamu smo pokazali kvalitet za siguran trijumf, ali to sada ništa ne znači. Ne sme da bude potcenjivanja", rekao je iskusni Andrija Prlainović. Američki selektor, nekadašnji učitelj srpskih vaterpolista Dejan Udovičić, svoju selekciju već je otpisao rečenicom "Ovde možemo da pobedimo sve osim Srbije, samo da nas ne rasture" Srpski vaterpolisti tri dana su proveli radno, organizovani su sparing mečevi, kvalitetan je bio pre svega susret sa Hrvatskom. "Psihički smo se odmorili, odradili dobre treninge sa Hrvatima i Grcima. U četvrtfinalnom meču postoji opasnost, jer igramo protiv snažnog tima koji nema imperativ pritiska", kazao je reprezentativac Milan Aleksić. U 12 zvaničnih utakmica Srbija je od SAD izgubila samo jednom, i to na Olimpijskim igrama Londonu. Zdravstveni bilten u srpskom timu je dobar, raspoloženje takođe, ali reprezentativci imaju opomenu iz Barselone 2013, kada su posle tri dana odmora ostali bez polufinala u duelu sa Crnom Gorom. "Izvukli smo neke pouke. Niko Amerikancima ništa neće reći ako izgube od Srbije, a nama je cilj medalja. Nezgodni su, odlična odbrana, šuterima neće biti lako", poručio je Duško Pijetlović. Četvrtfinalna utakmica prvenstva sveta između vaterpolista Srbije i SAD igra se večeras u Kazanju od 20.30 sati.

08:20 - Džeko u Romi za 23 miliona evraReprezentativac Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, uskoro će postati novi igrač Rome, prenose italijanski mediji. Napadač Sitija će koštati italijanski klub 23 miliona evra, ali transfer još uvek neće biti realizovan.Trenutno je problem način isplate, jer Siti želi odmah sav novac, dok Roma nudi 18 miliona odmah, a 5 kroz bonuse.Džeko je već dogovorio petogodišnji ugovor sa Romom vredan 4,5 miliona evra po sezoni.

08.00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track