NAS BI SIGURNO IZBACILI: UEFA ponovo blaga prema Albancima!
Foto: Tviter

Bruka i sramota

NAS BI SIGURNO IZBACILI: UEFA ponovo blaga prema Albancima!

Fudbal -
Za kamenovanje fudbalera i transparent koji poziva na linč Slovena dobili veoma blagu kaznu

CIRIH - Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) donela je odluku da prekinuti meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope između albanske ekipe Kukeš i poljske Legije iz Varšave, registruje službenim rezultatom u korist gostiju (0:3).

Meč u Albaniji prekinut je u 52. minutu kada je fudbaler Legije Duda kamenom pogođen u glavu, nakon čega igrači poljskog tima nisu želeli da nastave susret.

UEFA je Kukeši kaznila zbog prekida utakmica, ubacivanja pirotehničkih sredstava na teren, nedoličnog ponašanja navijača, kao i zbog provocirajućeg transparenta, koji je pozivao na linč gostujucih fudbalera.

Podsetimo, u toku utakmice pristalice Kukešija su na tribinama istakle ogroman transparent na kome je bila jeziva poruka:"Kraj utakmice značiće i kraj tvog života, ja nisam Sloven, ja sam Albanac!"

Albanska ekipa naredne dve utakmice igraće bez prisustva publike i moraće da uplati 70,000 evra. Kazna UEFA je u blago rečeno sramotna. Čelnici evropske kuće fudbala su ponovo progledali Albancima kroz prste. Izgleda da je UEFA surova samo kad je Srbija u pitanju.

Revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Legije i Kukeša odigraće se šestog avgusta u Varšavi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track