LALATOVIĆ PREPORODIO BORAC: Krivo mi je što Zvezda forsira strane igrače!
Foto: Saša Pavlić

Lider

LALATOVIĆ PREPORODIO BORAC: Krivo mi je što Zvezda forsira strane igrače!

Fudbal -
Vratili smo publiku na stadion. Ipak, ne zanosimo se prvim mestom, naš cilj je plej-of, kaže bivši trener Zvezde, koji sa „zebrama“ ima maksimalan učinak u Superligi

Borac iz Čačka je lider Superlige, a posle tri prvenstvene pobede trener Nenad Lalatović sija od sreće.Mladi stručnjak napravio je odličnu atmosferu u redovima Čačana, a rezultat svega su tri trijumfa protiv Radničkog, Voždovca i Čukaričkog. Svojoj Crvenoj zvezdi poželeo je titulu i zamerio to što klub nema više poverenja u svoju decu.Igrači najzaslužniji- U fudbalu je sve moguće kad verujete u ono što radite i kad igrači u delo sprovedu sve ono što se dogovorimo. Zato je Borac trenutno prvi. Sve zasluge za tako dobar rezultat idu na račun fudbalera, mada i nama u stručnom radu prija liderska pozicija. Naravno, ništa od svega ne bi bilo da nam uprava nije omogućila uslove za rad - rekao je Lalatović za Kurir i dodao:- Borac je napustilo mnogo igrača, pre svih Krunić, Ožegović, Zec, Maslać... Mladi su uz iskusnije dobili priliku da se dokažu. Ne jurimo prvu poziciju, naš cilj je da uđemo među osam klubova i plasiramo se u plej-of. Vratili smo publiku na stadion, Čačak opet živi za fudbal.

Tri utakmice, tri pobede... Fudbaleri Borca - Foto: fkborac.com
Tri utakmice, tri pobede... Fudbaleri Borca - Foto: fkborac.com

Naše vreme tek dolaziNenad Lalatović je trener koji voli da ukaže šansu mladim igračima.- Borac ima mlade igrače Jevtovića i Savića, o njemu će se tek čuti. Ali potrebno nam je vreme.Crvena zvezda je neizbežna tema u razgovoru s trenerom koji je prošle godine vodio crveno-bele i afirmisao Rajkovića, Jovića, Ristića, Grujića i Jovanovića.Zvezda zapostavila decu- Ne bih o Crvenoj zvezdi. Prošle godine cilj je bio stabilizacija kluba i podmlađivanje. Ja sam svoj deo posla odradio. Rajkoviću sam dao kapitensku traku, Jović je ušao u prvi tim sa 16 godina, Srbija je videla Grujića, Ristića i Jovanovića. Oni su kapital Zvezde. Sad se, nažalost, više poverenja daje strancima, a zbog njih je Zvezda sad tu gde jeste. Nemamo mi novac za strance ekstra kvaliteta, dok od naših klinaca klub može da profitira - zaključio je Lalatović.

KolegijalnoPODRŠKA GROFUNenad Lalatović poželeo je sreću Miodragu Grofu Božoviću i nada se da će crveno-beli ove godine osvojiti titulu.- Zvezda je moja ljubav! Tako je bilo, tako će i ostati! Od srca želim svu sreću Grofu Božoviću, kao i to da osvoji titulu. On je jedan od najboljih trenera u ligi i treba mu dati svu potrebnu podršku. Igračima je potrebno da se naviknu na njegov sistem rada. Kad to sve legne, doći će i rezultat - rekao je Lalatović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track