BURA U ZVEZDI SE NASTAVLJA: Ivica Tončev podneo ostavku!

Osipa se Zvezdina uprava

BURA U ZVEZDI SE NASTAVLJA: Ivica Tončev podneo ostavku!

Fudbal -
Na ovaj korak sam se odlučio jer ne želim da učestvujem u farsi koja se stvara oko našeg najvećeg i najtrofejnijeg kluba - rekao je Tončev

BEOGRAD - Potpredsednik Crvene zvezde Ivica Tončev podneo je ostavku na članstvo u Upravnom odboru kluba sa Marakane.

Nakon što je Slaviša Kokeza odlučio da na zahtev nezadovoljnih navijača Zvezde napusti klub iz Ljutice Bogdana, isto su učinili i članovi uprave Branko Radujko i Predrag Ćulibrk.

Saopštenje visokog funkcionera Zvezde, Ivice Tončeva, prenosimo u celosti:

"Poštovani prijatelji Crvene zvezde,

S obzirom na aktuelna dešavanja i atmosferu koja je stvorena oko kluba, ali i u samom FK Crvena zvezda, smatram da je kreiran pritisak koji onemogućava normalno funkcionisanje kluba. Iz tog razloga sam odučio da podnesem ostavku na članstvo u Upravnom odboru FK Crvena zvezda.
Na ovaj korak sam se odlučio jer ne želim da učestvujem u farsi koja se stvara oko našeg najvećeg i najtrofejnijeg kluba! Po svemu sudeći deo sportske javnosti smatra da aktuelna Uprava nije dobro vodila klub i zbog toga sam spreman da prepustim svoje mesto njihovim mudrijim i sposobnijim kandidatima. Verovatno istim onim ljudima koji nisu bili spremni da se uhvate u koštac sa problemima sa kojima smo se mi suočili krajem 2012. godine.
Šampionska titula i smanjenje katastrofalnog duga za deset miliona evra, izgleda, nisu bili dovoljna preporuka za naš dalji rad. Kao i činjenica da smo i pored finansijskih problema uspeli da zadržimo talentovane igrače poput Rajkovića, Grujića i Ristića, za koje se na fudbalskom tržištu može dobiti i deset miliona evra. Nismo ih prodali, jer smo želeli da stvorimo ozbiljan tim za naredne sezone ali izgleda da za takvo nešto nema strpljenja.Poraz od Kairata i nešto slabiji start prvenstva su ocenjeni kao veliki neuspesi današnje Crvene zvezde. Neka bude tako, iako sumnjam da bi se na takav način „lomila koplja“ u nekom Juventusu, Ajaksu ili Arsenalu posle tri prvenstvena kola. Strpljenje i uigravanje supreduslovi za velike sportske rezultate. Verujem da će ih uskoro biti u Crvenoj zvezdi jer za takvo nešto postoji baza koju smo stvarali i stvorili u proteklom periodu.
Mi smo u Crvenu zvezdu došli sa namerom da stvorimo stabilan tim na duže staze radeći na dugogodišnjem projektu konsolidovanja kluba. Da smo hteli, kao neki ranije, mogli smo se dodatno zaduživati i osvojiti trofej na taj način. Ali, mi smo se ponašali odgovorno želeći i planirajući u budućnosti stabilnu i jaku Crvenu zvezdu.U Crvenu zvezdu sam ušao sa željom da pomognem klubu za čiju sam stabilizaciju često davao i sopstveni novac, a ne samo energiju i trud u vođenju kluba. Zauzvrat, nisam tražio ništa niti sam dobio a kamoli uzeo nešto na račun Crvene zvezde. Sve to se može videti i proveriti. Ko zna o čemu govorim, njemu je sve jasno. Meni je savest čista. Donosio sam odluke i povlačio poteze isključivo u interesu FK Crvena zvezda radeći svoj posao najbolje što sam znao i umeo.S obzirom da se izgleda nestrpljivo iščekuju mudriji i sposobniji, ne želim da im dalje zauzimam vreme i prostor i zato im prepuštam mesto u klubu koji ću i dalje voleti i za koji ću i dalje navijati velikim žarom, uvek spreman da mu pomognem.
Budućoj Upravi želim puno sreće i uspeha u radu!"
Generalni direktor Telekoma, Predrag Ćulibrk, u svom kratkom saopštenju naveo je da podnosi neopozivu ostvaku na članstvo u UO Zvezde.
"Kako zbog novonastalih okolnosti i pritisaka ne postoje minimalni uslovi za normalno funkcionisanje organa kluba, podnosim neopozivu ostavku na svoje članstvo u Upravnom odboru FK Crvena Zvezda. Period proveden u Zvezdi pamtiću pre svega po svim dobrim ljudima, istinskim zvezdašima i prijateljima kluba, koje sam imao prilike da upoznam“, navodi se u pismu Predraga Ćulibrka.
Branko Radujko je samo kratko prokomentarisao svoju odluku o ostavci.
"Ostavku sam podneo usled atmosfere pritisaka kojima se onemogucava normalno funkcionisanje kluba", naveo je Radujko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track