BLOG UŽIVO: Murinjo u Čelsiju do 2019. godine
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Murinjo u Čelsiju do 2019. godine

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:44 - Kurćubić: Uz velike muke do pobede u JagodiniTrener Novog Pazara Petar Kurćubić izjavio je večeras da da je njegova ekipa uz velike muke uspela da pobedi tim Jagodine, ali da je veoma zadovoljan drugom vezanom pobedom u prvenstvu. "Poslednjih 20 minuta smo samo vodili računa da utakmica prođe i da nekako sačuvamo vođstvo. Uz velike muke uspeli smo i pobedili smo. To nam je bio cilj, mada smo znali da ćemo imali izuzetno motivisanu napadački orijentisanu Jagodinu...Pribojavali smo se zbog naše psihičke istrošenosti posle utakmice sa Partizanom", rekao je Kurčubić posle pobede od 2:1 u gostima u Jagodini, u četvrtom kolu Super lige Srbije. Prema njegovim rečima, tim Novog Pazara je u u prvih deset, 15 minuta poremetila iznenadna povreda veznog igrača Đalovića. "Drugo poluvreme smo, na našu sreću, otvorili onako kako smo priželjkivali, vrlo brzo sa dva gola. Eada se činilo da nam ostaje samo rutinska završnica i da privedemo utakmicu kraju. Kada smo se najmanje nadali, uspeli smo da vratimo Jagodinu dozvolivši da daju gol iz polukontre, kontre. Sigurno se tog momenta uvukla nervoza u nas. Jagodina je, kako se očekivalo, krenula na sve ili ništa, sa puno igrača napred, sa dosta preskakanja igre, sa nabacivanjem lopte. I u toj igri mi nismo dobro fukncionisali", ocenio je trener Kurčubić. On je čestitao igračima oba tima na borbi, želji i uloženom trudu. "Mi smo za nijansu bili srećniji i pobedili. Jagodini čestitam i želim puno sreće u nastavku prvenstva", kazao je Kurčubić.Trener Jagodine Miljojko Gošić takođe je čestitao bih ekipi Novog Pazara na pobedi, a svojoj ekipi na fanatičnoj borbenosti i želji da dođu do povoljnog rezultata. "U svlačionici sam im rekao da moraju da nastave ovako, iako je teško. Oni su bili u očaju, želeli su pobedu više od svega. Greške su evidentne kod primanja golova. U svakom slučaju im čestitam na pristupu koji su imali u današnjoj utakmici", kazao je Gošić. Pazar iz četiri kola ima sedam bodova i nalazi se na drugom mestu tabele, iza čačanskog Borca koji jedini ima sve tri pobede. Jagodina je ostala na dnu tabele, bez ijednog osvojenog boda, a večerašnji gol joj je prvi u sezoni i sada ima gol-razliku 1:12. Preostali mečevi četvrtog kola igraju se za vikend.

23:29 - Kambijaso prešao u OlimpijakosBivši reprezentativac Argentine Esteban Kambijaso odlučio je da se otisne u novu avanturu pošto je u petak dogovorio dvogodišnju saradnju sa grčkim Olimpijakosom. Argentinska radilica stiže u Pirej nakon sezone u kojoj je odigao krucijalnu ulogu po pitanju opstanka Lestera u Premijer ligi. Grčki mediji javljaju da će Kambijaso zaraditi dva miliona evra u naredne dve sezone noseći crveno-beli dres Olimpijakosa koji će i ove godine igrati u grupnoj fazi Lige šampiona. Esteban Kambijaso ima 35 godina, u prethodnoj sezoni postigao je 5 pogodaka za Lester a pre igranja za "Lisice" deset godina je proveo u Interu. U periodu od 2000. do 2011. godine bio je standardan član reprezentacije Argentine za koju je nastupio 52 puta.

23:11 - Bivši igrač Zvezde u Seriji BBivši fudbaler Crvene zvezde Marko Vešović karijeru nastavlja u redovima italijanske Specije koja se takmiči u Seriji B. Njegov dosadašnji klub Torino prodao je crnogorskog internacionalca koji je prethodnu sezonu proveo u Rijeci na pozajmici.

22:45 - Igokea: Prevaranio nas je da bi otišao u ZvezduTalentovani centar Stefan Nastić nastaviće karijeru u Crvenoj zvezdi, tvrdi u Igokei. Klub iz Aleksandrovca se oglasio poručivši da je ih je mladi košarkaš izigrao kako bi otišao kod crveno-belih."Centar Univerziteta Stenford, koji je trebalo da dođe u Igokeu, na svom Twitteru objavio je da nikada nije potpisao ugovor sa ovim klubom. Kako saznajemo, ovaj košarkaš će potpisati četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom", saopštila je Igokea.

22:21 - PSŽ bez Ibre i sa igračem manje od pobede u Lilu Pari Sen Žermen je u odbranu titule prvaka Francuske krenuo pobedom na teškom gostovanju u Lilu - 1:0. Pobednika premijernog meča nove sezone Lige 1 odlučio je Lukas Moura golom u 57. minutu na asistenciju Matuidija. Gosti iz Pariza igrali su bez najboljeg igrača povređenog Zlatan Ibrahimovića, a već u 28. minutu ostali su bez isključenog Rabioa, koji je dobio drugi žuti karton. Uprkos svemu, iz Lila su doneli sva tri boda.PSŽ je prošlog vikenda osvojio Superkup Francuske pošto je u Montrealu savladao Lion 2:0.

http://www.youtube.com/watch?v=kVfA8tMKw3Y

21:53 - Pazarci se popeli na drugo mesto, a Jagodinu zakucali za dnoFudbaleri Novog Pazara zabeležili su pobedu u Jagodini u prvom meču 4. kola srpske Superlige - 2:1. U prvom poluvremenu nije bilo golova, a gosti su poveli preko Pavlovića u 49. minut. Aškovski, koji je blistao u prošlom kolu protiv Partizana, povećao je na 2:0 za Novi Pazar u 63. minutu, a poraz domaćina ublažio je Savković u 68. Novi Pazar sada ima sedam bodova i sa utakmicom više nalazi se na drugom mestu prvenstvene tabele, sa dva boda manje od lidera Borca. Jagodina je ostala zakucana za dno, bez ijednog boda.

http://www.youtube.com/watch?v=YyEZWxhNkRo

21:17 - Murinjo u Čelsiju do 2019. godineŽoze Murinjo, koji je Čelsiju doneo tri titule u Premijer ligi, danas je poptisao novi, četvrorogodišnji ugovor sa klubom iz "Stamford bridža". To znači da će biti za kormilom Čelsija do 2019. godine."Ako su u klubu srećni i ja sam srećan. Mislim da je ovaj novi ugovor sasvim normanla stvar. Važno je uspostaviti kontinuitet i verujem da će to doneti dosta uspeha svima - navijačima, igračima, upravi." rekao je Portugalac.

20:51 - Britancima prvo zlato u štafeti 4x200 slobodnoBritanska muška štafeta u plivanju na 4x200 metara slobodnim stilom trijumfovala je danas na prvenstvu sveta u Kazanju osvojivši prvu zlatnu medalju u toj disciplini do sada. Štafeta u sastavu Danijel Volas, Robert Renvik, Kalum Džervis i Džejms Gaj do odličja je došla rezultatom 7:04.33 minuta i priredila iznenadenje pobedivši favorizovanu štafetu SAD. Bronza je pripala štafeti Australije. Australijanac Mič Larkin trijumfovao je na 200 metara leđno (1:53,58) osvojivši u Kazanju drugo zlato nakon pobede na 100 leđno. Šestog dana svetskog šampionata medalje su osvojili sledeći plivači: Žene, 100 metara slobodno: 1. Bronte Kembel (Australija) 52.52 2. Sara Sjostrom (Švedska) 52.70 3. Kejt Kembel (Australija) 52.82 Muškarci, 200 metara leđno: 1. Mič Larkin (Australija) 1:53.58 2. Radoslav Kavecki (Poljska) 1:54.55 3. Jevgenij Rilov (Rusija) 1:54.60 Žene, 200 metara prsno: 1. Kanako Vatanabe (Japan) 2:21.15 2. Micah Lorens (SAD) 2:22.44 3. Džesika Val (Španija) 2:22.76 Muškarci, 200 metara prsno: 1. Marko Koh (Nemačka) 2:07.76 2. Kevin Kordes (SAD) 2:08.05 3. Danijel Djurta (Mađarska) 2:08.10 Muškarci, štafeta 4x200 metara slobodno: 1. Velika Britanija 7:04.33 2. SAD 7:04.75 3. Australija 7:05.34

20:22 - Branković: Očekujem visok nivo Amele Terzić na SP u PekinguGeneralni sekretar Atletskog saveza Srbije (ASS) Slobodan Branković rekao je danas na Kopaoniku da veruje da će reprezentativka Amela Terzić na Svetskom prvenstvu u atletici, od 22. do 30. avgusta u Pekingu, biti na nivou svojih najboljih rezultata. "Amela je jedna od najboljih mlađih seniorki na našem kontinentu ikada, sa dva zlata na dva poslednja prvenstva Evrope. Skinula je s trona evropske šampionke Snežanu Pajkić i Veru Nikolić, koja je bila i svetska rekorderka. Verujem da ćemo se posle Pekinga ponovo radovati, tamo je niko ne opterećuje borbom za medalju, već očekujemo da bude na svom uobičajenom nivou", rekao je Branković.

19:33 - Fabijanski produžio ugovor sa SvonsijemGolman Svonsija Lukaš Fabijanski produžio je ugovor sa tim fudbalskim klubom na još četiri godine.Fabijanski (30) je u Svonsi došao iz Arsenala u maju prošle godine, pa će novim ugovorom ostati na stadionu „Liberti” do juna 2019. godine. Fabijanski je prošle sezone bio u konkurenciji za nagradu Zlatne rukavice, pa su ga tokom leta tražili pojedini klubovi, pre svih Roma.

19:12 - Gurović otišao, Klipa došaoMilan Gurović od petka nije više trener FMP-a, njega će na klupi zameniti aktuelni trener košarkaške selekcije ispod 16 godina Slobodan Klipa. Gurović je seniorsku ekipu FMP-a preuzeo pre dve godine posle godinu dana vršenja funkcije pomoćnog trenera Crvene zvezde. FMP je prošle sezone učestvovao u košarkaškoj Superligi Srbije, ali nije uspeo da obezbedi plasman u ABA ligu.

18:44 - Japanka Vatanabe najbrža na 200 metara prsnoJapanska plivačica Kanako Vatanabe osvojila je danas zlatnu medalju u disciplini 200 metara prsno na Svetskom prvenstvu u Kazanju. Vatanabe je trku završila za dva minuta, 21 sekundu i 15 stotinki. Na drugom mestu našla se Amerikanka Mika Lorens koja je bila 1,29 sekund iza pobednice, dok su bronzanu medalju podelile tri takmičarke, pošto su deonicu od 200 metara preplivale u istom vremenu, sa sekund i 61 stotinku zaostatka za pobednicom. Bronzano odličje podelile su Španjolka Džesika Val, Dankinja Rike Moler Pedersen i Kineskinja Đingli Ši.

18:18 - Delfini u nedelju stižu u BeogradVaterpolo reprezentacije Srbije, koja je na prvenstvu sveta u Kazanju izborila plasman u finale, doputovaće u Beograd u nedelju oko podne. Nacionalni vaterpolo savez (VŠ) organizovaće konferenciju za medije na aerodromu "Nikola Tesla" sa početkom u 13 sati, kada će sa novinarima razgovarati igrači i članovi stručnog štaba državnog tima, kao i čelnici VŠ. Srpski vaterpolisti izborili su plasman u finale svetskog prvenstva pobedom nad Italijom (10:6), a u borbi za titulu sastaju se sa selekcijom Hrvatske u subotu od 21 sat. Srbija je osvajanjem Svetske lige u junu već obezbedila direktno učešće na Olimpijskim igrama sledeće godine u Rio de Žaneiru.

18:02 - Sestre Kembel osvojile zlato i bronzu na 100 slobodnoAustralijska plivačica Bronte Kembel osvojila je danas zlatnu medalju u trci na 100 metara slobodnim stilom na Svetskom prvenstvu u ruskom Kazanju. Kembel je deonicu od 100 metara preplivala za 52 sekunde i 52 stotinke. Srebrnu medalju osvojila je Šveđanka Sara Sjostrom, koja je trku završila 18 stotinki iza pobednice. Ovo je druga medalja za Sjostrom na šampionatu sveta u Kazanju, pošto je ranije osvojila zlato u trci na 100 metara delfin stilom. Bronza je pripala sestri Bronte Kembel, Kejt. Starija sestra Kembel je trku prepilvala za 52 sekunde i 82 stotinke.

17:41 - Larkinu još jedno zlato u KazanjuAustralijski plivač Mičel Larkin osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 200 metara leđnim stilom na Svetskom prvenstvu u Kazanju. Larkin, koji je već osvojio zlato u trci na 100 metara leđno, današnju finalnu trku je preplivao za minut, 53 sekunde i 85 stotinki. Srebrna medalja pripala je Poljaku Radoslavu Kaveckom koji je trku završio za minut, 54 sekunde i 55 stotinki, dok je bronzu osvojio ruski plivač Evgeni Rilov (1:54,60).

17:14 - Boateng nije prošao medicinske preglede u SportinguKontroverzni reprezentativac Gane Kevin Princ Boateng nije potpisao za Spoting iz Lisabona, jer nije prošao medicinske preglede, saopštio je direktor za odnose sa međunarodnom javnošću portugalskog kluba Augusto Injasio. "Boteng je bio ovde u Lisabonu, podvrgao se medicinskim pregledima i nije ih prošao zbog problema sa kolenom. Imao je operaciju kada je imao 16 godina, zbog čega poslednje dve tri godine ima problema", rekao je Injasio za SIC Notisijas. Sporting je u sredu saopštio da odustaje od Boatenga jer se nisu dogovorili sa njim oko prava na korišćenje njegovog lika. Trener Sportinga Žorže Žezus nagovestio je juče da je pravi razlog odustajanja od angažmana Boatenga medicinske prirode."Kvalitet igrača nije pod znakom pitanja", rekao je Žezus. Bivši igrač berlinske Herte, Borusije iz Dortmunda, Portsmuta i Milana posledni put je igrao za Šalke, pre nego što je u maju klub iz Gelzerkirhena sa njima raskinuo ugovor posle poraza od Kelna i neprofesionalnog odnosa.

16:47 - OFK Beograd doveo sedmoricu igrača u jednom danu!Na sajtu OFK Beograda objavljeno je da je klub doveo sedmoricu igrača! Međunjima su i Danijel Avramovski (igrač pod ugovorom sa Zvezdom, koji je došao na pozajmicu), kao i nekadašnji napadač crveno-belih, iskusni internacionalac Branimir Subašić, inače bivši reprezentativac Azerbejdžana.Došli su: Danijel Avramovski - vezni red, 1995. godište Željko Dimitrov - napad, 1994, Filip Rajevac - napad, 1992, Marko Simić - napad, 1993, Aleksandar Pejović - vezni red 1994, Branimir Subašić - napad 1982. i Ivan Rogač - vezni red, 1992.Željko Dimitrov je do ovog leta igrao u Radničkom iz Pirota, Rajevac je karijeru gradio u Valjevu, Lazarevcu, Lajkovcu i Šapcu. Prošle sezone je do zime bio najbolji strelac Srpske lige Zapad (12 golova) u dresu Budućnosti Krušik, pa se preselio u drugu ligu Poljske, iz koje je stigao na Karaburmu.Marko Simić stiže iz Kolubare, u koju se preselio iz Teleoptika, dok je Rogač nekadašnji omladinac Crvene zvezde, koji je seniorsku karijeru gradio u Radu, BSK Borči, ukrajinskom Volinu i Vojvodini, za koju je nastupao prošle sezone.

16:17 - Mamić: Liga šampiona je želja, nije imperativTrener fudbalera Dinama iz Zagreba Zoran Mamić rekao je danas da je plasman njegove ekipe u Ligu šampiona "želja, a ne imperativ". Zagrebački Dinamo je danas na žrebu u Nionu za protivnika u baražu za plasman u Ligu šampiona dobio albanskog prvaka Skenderbeg. "Zašto bi bio imperativ? Ja bih nalgasio da je to imperativ kad bih sam mogao da odlučujem o tome. Tamo imaš protivnike koji isto tako treniraju, trude se, rade za to, žive za to. Želja je, ali imperativ - ne", rekao je trener Dinama već više puta izgovorenu rečenicu kad je u pitanju plasman u jednu od grupa Lige šampiona. Iako je Skenderbeg na papiru bio jedan od najboljih izbora za Dinamo, Mamić je o rivalu imao samo reči hvale, prenosi Hina. "Respekt prema protivniku koji se ubedljivo plasirao dalje sa dve pobede nad ekipom koja je izbacila Ludogorec. Imaju kvalitet, u svom mentalitetu i karakteru imaju taj fanatizam. To je sigurno vrlo nezgodan protivnik i vrlo težak", istakao je trener hrvatskog prvaka. Mamić je naveo da će podrobnije informacije o albanskoj ekipi tek sada početi da skuplja. "Pratili smo ih malo kroz kvalifikacije, ali tek ćemo sad početi da gledamo njihove utakmice. Nažalost, njihovo prvenstvo počinje tek posle naše prve utakmice. Nemamo previše prilike da ih vidimo, osim na videu, a uživo samo u Superkupu", rekao je Mamić. Na pitanje je li zadovoljan žrebom, odgovorio je: "To ćemo videti nakon druge utakmice". Iz albanskog kluba, koji prvi put ima priliku da se bori se za plasman u rupnu fazu Lige šampiona, poručili su da nisu autsajderi. "Dinamo je snažan i vrlo iskusan suparnik. U ovoj fazi takmičenja svaka ekipa je sposobna da se bori protiv bilo koga. Bićemo spremni", izjavio je za sajt Uefa trener Skenderbega Mirel Josa. Skenderbeg i Dinamo će prvu utakmicu igrati 19. avgusta u Elbasan Areni, dok je revanš na Maksimiru 25. avgusta.

15:42 - Espargaro još godinu dana u Jamahi Španski motociklista Pol Espargaro potvrdio je da će naredne sezone voziti za Jamahu Teh 3 pošto je produžio ugovor sa japanskom kompanijom.Espargaru će to biti treća sezona u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata u koju je došao posle osvajanja titule u Moto2 karegoriji 2013. godine.Mladi Španac je u Teh 3 stigao na izričit zahtev Jamahe, koja u njemu vidi naslednika Valentina Rosija ili Horhea Lorenca, koji imaju ugovore sa fabričkim timom do kraja naredne sezone.Espargaro je najbolji rezultat u kraljevskoj klasi ostvario prošle godine na Velikoj nagradi Francuske, kada je bio četvrti. Ove sezone dva puta je osvojio peto mesto, a jedan od razloga zašto ga je Jamaha zadržala sigurno je i trijumf na trci Osam sati Suzuke, na kojoj je postavio novi rekord legendarne staze. 15:00 - Sve veća podrška za ženski Tur d’FransNajbolja biciklistkinja Velike Britanije Viktorija Pendleton podržala je ideju pokretanja ženske trke Tur d’Frans. Kampanju za pokretanje takve trke pokrenula je britanska kompanija Halfords, koja se bavi prodajom bicikala, sa željom da se sve veći broj devojčica i devojaka zainteresuje za biciklizam.Ove godine grupa biciklistkinja vozila je rutu najprestižnije trke na svetu pre nego što je glavno nadmetanje počelo.“Pravo je iznenađenje da je 2015. godina, a da najveći biciklistički događaj na sveta nema svoj ekvivalent u ženskoj konkurenciji. Heroji kao što je Viktorija Pendleton su pokazali da žene mogu da se private najvećih izazova i sada je vreme da se na najprestižnijoj biciklističkoj trci vidi da žene mogu da voze istom rutom kao muškarci”, rekla je Ema Foks iz Halfordsa. Pendletonova, dvostruka olimpijska šampionka, istakla je da postoji mnogo toga što može da se uradi da bi biciklizam postao popularniji sport kod devojaka. “Tur je najveća trka na svetu i najgledanija i ako bi postojala ista trka za žene, to bi inspirisalo mnoge devojke da se bave ovim sportom”, naglasila je Pendletonova.

14:22 - FIBA dodelila Kini organizaciju SP 2019. godineKina je dobila organizaciju narednog Svetskog prvenstva u košarci. Kina je tako pobedila Filipine, koji su se takođe prijavili za organizaciju Mundobasketa.Svetsko prvenstvo 2019. godine biće prvo na kome će učestvovati 32 tima. Titulu brani selekcija Sjedinjenih Američkih Država, koja je prošle godine u finalu savladala našu reprezentaciju.

13:55 - Takmičenje u visinskim skokovima u voduNa prijepoljskoj plaži na Limu, na Petrovcu 9. avgusta održaće se takmičenje u visinskim skokovima u vodu „Memorijal Pajo Potežica“. Sa 16 metara visoke skakaonice svoje umeće pokazaće 20 takmičara iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a ove godine, kao i prošle, u zvaničnom programu učestvovace i jedna dama. Pored majstorstva u skokovima u vodu gledaoci će imati priliku da u pauzi takmičenja uživaju u revijalnoj rafting trci na Limskim brzacima. „Program počinje prijavom učesnika u podne i zatvara se svečanim proglašenjem pobednika u 16 časova. Memorijalni turnir Pajo Potežica koji ove godine beleži 18-tu godišnjicu je pored brojnih letnjih manifestacija u Prijepolju još jedan pozitivan primer ulaganja u razvoj sporta, međuregionalne saradnje i turističkog potencijala naše opštine“, rekla je danas Tanjugu direktorka TOP Dragana Varaklić.

13:13 - Pelegrini na klupi Sitija do juna 2017. godineMenadžer Mančester Stija Manuel Pelegrini produžio je ugovor na dve godine, do juna 2017, saopštio je danas premijerligaški klub. "Ponosan sam što vodim ovaj klub i zato sam veoma zadovoljan produženjem ugovora", rekao je 63- godišni čileanski stručnjak za klupski sajt. Pelegrini je kormilo Sitija preuzeo 2013, i već u debitantskoj sezoni doveo je tim do titule prvaka Engleske, čime je postao prvi vanevropski menadžer kome je to pošlo za rukom. Čileanac je u karijeri vodio i madridski Real, River Platu, San Lorenco i Malagu.

12:35 - Ramos traži 10 miliona evra godišnje, Real nudi 8,5Kapiten Reala Serhio Ramos odbio je ponudu madridskog kluba za novi ugovor uz platu od 8,5 miliona evra, tražeći godišnju platu od 10 miliona, tvrdi španski radio Kadena Ser. Najnoviji obrt u pregovorima španskog defanzivca sa upravom Reala ponovo je aktivirao priču o njegovom mogućem prelasku u Mančester junajted. Kako preose španski mediji, Ramos je nezadovoljan jer od trenutka kada su Madriđani saopštili da nameravaju da sa njim produže ugovor, tokom azijske turneje, nije bilo kontakata sa njegovim menadžerom. Ramosov ugovor sa Realom ističe juna 2016. On je za Real od 2005. godine kada je stigao iz Sevilje igrao na 445 utakmica u svim takmičenjima i postigao 55 golova. Sa Madriđanima je osvojio Ligu šampiona - 2014, tri titule prvaka Španije - 2007, 2008. i 2013, dva Kupa kralja - 2011 i 2014, Superkup Evrope 2014. i Superkup Španije 2008. i 2012. godine. Sa španskom reprezentacijom osvojio je dve titule šampiona Evrope - 2008. i 2012. i trofej prvaka sveta - 2010. u Južnoj Africi.

12:10 - Gistu smanjena kazna zbog konzumiranja marihuaneKošarkašu Panatinaikosa Džejmsu Gistu smanjena je suspenzija zbog konzumiranja marihuane sa osam na šest meseci, prenosi grčki portal Sport24. Kako se navodi, Disciplinski sud u Grčkoj uvažio je žalbu Panatinaikosa i Gist će biti spreman za početak nove sezone, koja počinje 5. oktobra. Bivši košarkaš Partizana pao je na doping testu 5. aprila posle finalne utakmice Kupa Grčke i pobede Panatinaikosa nad Apolonom (68:53). Gistu je to bio drugi put da je uzimao nedozvoljene supstance pošto je u sezoni 2010/2011, kada je nosio dres Partizana, tri meseca bio suspendovan od strane FIBA. Krilni igrac prošle sezone u Evroligi prosečno je beležio 9,5 poena, 4,3 skoka i 1,5 asistencija.

11:38 - Srbija bez finala u štafeti 4x200 m slobodnoMuška plivačka štafeta Srbije na 4x200 metara slobodnim stilom nije uspela da se plasira u finale na šampionatu sveta u Kazanju, pošto je danas u kvalifikacijama zauzela 18. mesto. Štafeta u sastavu Stefan Sorak, Velimir Stjepanović, Uroš Nikolić i Vuk Čelić isplivala je deonicu u vremenu 7:20,29 minuta. Najbrža u kvalifikacijama bila je štafeta Australije u vremenu 7:08,40 minuta.

11:16 - Akvilani prešao u Sporting iz LisabonaPovremeni fudbalski reprezentativac Italije Alberto Akvilani potpisao je trogodišnji ugovor sa Sportingom, objavio je klub iz Lisabona. Akvilani u portugalski klub dolazi kao slobodan igrač pošto je završio saradnju sa Fiorentinom. Ovaj 31-godišnji vezista će u Sportingu zarađivati dva miliona evra godišnje i u ugovoru će imati otkupnu klauzulu od 45 miliona. Akvilani je zbog prelaska u Sporting odbio ponude Sampdorije i nekoliko klubova iz MLS lige. On je karijeru počeo u Romi, posle koje je igrao za Triestinu, Liverpul, Juventus i Milan. Za reprezentaciju Italije nastupio je 38 puta i dao pet golova.

10:57 - Lenđer bez polufinala, 31. na 100 metara delfinReprezentativac Srbije u plivanju Ivan Lenđer nije uspeo danas da se plasira u polufinale trke na 100 metara delfin stilom na Svetskom prvenstvu u Kazanju, pošto je u kvalifikacijama zauzeo 31. mesto.Lenđer je u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzeo deveto mesto rezultatom 53 sekunde i četiri stotinke, što nije bilo dovoljno za polufinale. Najbrži u kvalifikacijama na 100 metara delfin stilom bio je Mađar Laslo Čeh, koji je tu deonicu preplivao za 50 sekundi i 91 stotinku i bio je jedini koji je trku završio ispod 50 sekundi. Polufinalne trke na programu su kasnije danas.Reprezentativac Srbije u plivanju Boris Stojanović nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 50 metara slobodno na prvenstvu sveta u Kazanju, pošto je danas u kvalifikacijama zauzeo 31. mesto. Stojanović je tu deonicu preplivao u vremenu 22,81 sekundi. Najbrži u kvalifikacijama bio je Francuz Floran Manadu rezultatom 21,71 sekundi.

10:14 - Nišikori u četvrtfinalu VašingtonaJapanac Kei Nišikori plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Vašingtonu pošto je jutros savladao argentinskog tenisera Leonarda Majera sa 6:4, 6:4. Iznenađenje trećeg kola priredio je Amerikanac Džek Sok koji je pobedio 4. nosioca, Francuza Rišara Gaskea sa 6:7 (4-7), 7:6 (7-5), 6:4. Nagradni fond na turniru u Vašingtonu iznosi milion i 508.815 dolara.

09:32 - Zimonjić i Matkovski u polufinaluSrpski teniser Nenad Zimonjić i Poljak Marcin Matkovski plasirali su se u polufinale ATP turnira u Vašingtonu pošto su jutros savadali Kolumbijce Huana Sebastijana Kabala i Roberta Faraha sa 6:3, 6:7 (6-8), 10:3. Protivnici Zimonjiću i Matkovskom u meču za plasman u finale biće pobednik duela u kojem hrvatsko-brazilski par Ivan Dodig / Marselo Melo igra protiv špansko-beloruske kombinacije Felisijano Lopes / Maks Mirnji.

09:08 - Karolina Voznijacki eliminisanaAmerikanka Varvara Lepčenko plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Stanfordu (Kalifornija) pošto je jutros savladala Karolinu Voznijacki iz Danske sa 6:4, 6:2. Poraz Dankinje već u drugom kolu predstavlja svojevrsno iznenađenje imajući u vidu činjenicu da je ona bila postavljena za prvog nosioca. U preostala tri meča postignuti su ovi rezultati: (2) Agnješka Radvanska (Poljska) - Misaki Doi (Japan) 1:6, 6:2, 6:0 (4) Karolina Pliškova (Češka) - Kimiko Date-Krum (Japan) 7:5, 6:2 i (5) Angelika Kerber (Nemačka) - Ana Konjuh (Hrvatska) 6:4, 6:3 Turnir u Stanfordu igra se za nagradni fond od 731.000 dolara, od kojih će pobednici pripasti 124.000, plus 470 WTA bodova.

08:30 - Maksimović Anđušić: Zlatna medalja je cilj na OI u Rio de ŽaneiruReprezentativka Srbije u streljaštvu Ivana Anđušić Maksimović rekla je danas da joj je cilj osvajanja zlatne medalje na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine. "Kvotu za Olimpijske igre sam ispunila i mogu mirno i opušteno da se pripremam za Rio. Uzbuđena sam jer je ostalo još godinu dana do početka takmičenja i ne mogu da verujem da je prošlo tri godine otkako sam osvojila srebrnu medalju u Londonu, prošlo je za tren. Cilj je da u Riju odem stepenik više", rekla je Maksimović Anđušić novinarima u Beogradu. Od srpskih sportista učešće na Igrama 2016. godine do sada su obezbedili zenska košarkaška reprezentacija Srbije, muška vaterpolo reprezentacija, četiri atletičara, dva plivača i devet reprezentativaca u streljaštvu. Olimpijske igre u Rio de Žaneiru održaće se od 5. do 21. avgusa 2016. godine. Sportisti će se takmičiti u 26 sportova i 39 disciplina. Procenjeno je da će u Rio de Žaneiro doći više od 10.500 sportista iz 205 zemalja.

08:10 - Totenhem želi napadača ŠvabaTimo Verner, napadač Štutgarta, velika je želja menadžera Totenhema Maurisija Poketina, prenose nemački mediji.Talentovani napadač je prošao sve mlađe selekcije nemačke reprezentacije i ima samo 19 godina. Verner je ugovorom vezan za nemački klub do 2018. godine, a njegova tržišna vrednost prema procenama iznosi samo 8 miliona evra.

08.00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track