UTOPIJA: Samo Supermen Zvezdu spasava

Kako treba da izgleda pravi kandidat za predsednika

UTOPIJA: Samo Supermen Zvezdu spasava

Fudbal -
Delije ne bi imale ništa protiv da Branko Radujko sedne na čelo kluba, iako deo severa zdušno podržava Nebojšu Čovića

Samo Supermen može da spase Crvenu zvezdu! Nekadašnjem šampionu Evrope potreban je čovek koji će sublimirati osobine modernog fajtera.

Da bude sposoban kao Branko Radujko, mudar kao Dragan Džajić, beskompromisan kao Nebojša Čović, staložen kao Petar Škundrić, autoritativan kao Nemanja Vidić...Fudbalski klub Crvena zvezda je u velikom problemu. Aktuelna uprava se raspala usled loših sportskih rezultata, ali i dubokih podela i neslaganja između čelnika koji su vodili klub u protekle dve godine. Fakat je da su navijači, shodno Statutu kluba, preuzeli inicijativu u kadriranju.

Problem s ljudimaCrveno-beli od 2004, kada je posle poraza od Zenita sa tribina oteran Dragan Džajić, imaju problema sa postavljanjem autoritativnih i moćnih ljudi na čelo kluba. Posle Dragana Džajića i nakon velike afere vezane za klupski dug, u Ljutice Bogdana je stigao Dragan Stojković Piksi. U suštini, ništa se nije promenilo. I posle njega dolazile su razne uprave koje su imale podršku određenih političkih struktura u državi, ali su padale posle sukoba sa Delijama. Tako je bilo i sa Toplicom Spasojevićem, Denom Tanom i Vladanom Lukićem.Kao glavni kandidat isplivao je Branko Radujko, nekadašnji direktor „Telekoma“, danas zaposlen u NIS. Mlad i sposoban menadžer mogao bi svojim elanom da ujedini sve zvezdaše, a ni navijači ne bi imali bilo šta protiv njegove kandidature na izborima. I ranijih godina bio je dovođen u vezu sa Crvenom zvezdom i Savezom, ali nije želeo da prelomi i preuzme čelnu ulogu.Jedini autoritet koji može da balansira sa navijačima jeste Dragan Džajić, ali on, s obzirom na svoje zdravstveno stanje, ne želi da se vrati u predsedničku fotelju. Po raspoloženju Delija na tribinama i na forumima, deo njih zdušno podržava Nebojšu Čovića. Najviše zbog toga što je od košarkaškog kluba napravio moćnog evroligaša. U nekim krugovima pominje se i Petar Škundrić, kao „iskusna seda glava“, a i on je ranije bio dovođen u vezu sa klubom s Marakane.

Toplo-hladno... Bivša uprava Crvene zvezde
Toplo-hladno... Bivša uprava Crvene zvezde

Deki odbio FSS

Od bivših fudbalera malo je onih koji su neukaljane biografije. Nemanju Vidića ne interesuju prilike u srpskom fudbalu i on je u startu rekao da ga ne zanima povratak u Srbiju. Isto je i sa Dejanom Stankovićem, koji je odbio da postane predsednik FSS. Nekadašnji kapiten Goran Bunjevčević blizak je određenim ljudima na vlasti, ali nije prvi izbor.

Domino-efekatOTIŠAO I KNEŽEVIĆVlasnik „Knez petrola“ Srđan Knežević juče je podneo neopozivu ostavku na članstvo u Upravnom odboru Crvene zvezde i tako sledio primer većeg dela uprave. Uspešni biznismen bio je jedan od retkih članova rukovodstva koji je finansijski pomagao crveno-bele, pošto je izdvojio 200.000 evra za mesto u Upravnom odboru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track