BLOG UŽIVO: Đoković sa Belučijem u utorak ne pre 20.30
Foto: Profimedia

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Đoković sa Belučijem u utorak ne pre 20.30

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:49 - Totenhem ulaže u budućnost, dovodi dvojicu perspektivnih igračaKlinton N'Ži (21) i Brel Embolo (18) uskoro bi mogli da pojačaju Totenhem, pišu engleski mediji. N'Ži je fudbaler francuskog Liona. Ovaj napadač je u prošloj sezoni bio drugi strelac tima, iza Aleksandera Lakazeta, sa postignutih 7 golova na 30 utakmica. Embolo je igrač Bazela koji može da igra i u vezi i u napadu. On je bio želja mnogih klubova, pre svih Aston Vile, Vest Bromvič Albiona i Vest Hema.

22:19 - Kojić potpisao ua Gacijantep na "jednu plus dve" godineSada već bivši fudbaler Partizana Nemanja Kojić potpisao je u ponedeljak ugovor da turskim drugoligašem Gacijantep BBSporom. Dvadesetpetogodišnji napadač potpisao je ugovor na "jednu plus dve godine". Nemanja Kojić je u Partizan došao pre dve i po godine iz Rada. Navijačima Partizana ostaće u sećanju po pobedonosnom golu u 146. ''večitom derbiju'' prošlog proleća, kada su crno-beli savladali Zvezdu sa 2:1.

Đoković sa Belučijem u utorak ne pre 20.30Srpski teniser Novak Đoković se u meču drugog kola Rodžers kupa u Montrealu sastaje sa Brazilcem Tomašom Belučijem, koji je u prvom kolu eliminisao Urugvajca Pabla Kuevasa 7:6, 4:6, 7:6. Srbin je savladao Brazilca, trenutno 22. igrača sveta, u sva tri dosadašnja susreta, poslednji put ove godine u Rimu kada je Beluči osvojio set. Njihov duel je drugi na Centralnom terenu, posle meča Verdasko - Kirjos, koji počinje u 18.30 po srednjeevropskom vremenu. Očekuje se da Đoković i Beluči neće početi pre 20.30.

21:39 - Barać: Možemo Srbiji da uzvratimo na EP u BeograduBivši kapiten vaterpolista Hrvatske Samir Barać smatra da nacionalna reprezentacija mora što pre da zaboravi debakl od Srbije u finalu prvenstva sveta u Kazanju. Kako je poručio, Hrvatska može da se revanšira Srbiji već na prvenstvu Evrope početkom sledeće godine u Beogradu, prenosi portal 24sata.hr. "Pazite, da nam je neko pre Svetskog prvenstva ponudio srebro, potpisali bismo istog trenutka. Čestitam nekadašnjim saigračima na odličnoj igri tokom turnira. Evropsko prvenstvo u Beogradu je blizu i s te strane dobro je da se dogodio ubedljiv poraz od Srbije, jer sada imamo na čemu da učimo. Imamo vremena da ispravimo greške i možemo da im uzvratimo na prvenstvu Evrope", rekao je Barać. On je ocenio da je vaterpolo sport u kojem se menjaju periodi dominacije jedne reprezentacije. "Bili su to Mađari, bili smo to i mi, sad je Srbija ta koja dominira. Igra moderan vaterpolo, drugačiji od svih", zaključio je Barać. U finalu svetskog šampionata u Kazanju Srbija je posle briljantne igre slavila protiv Hrvatske rezultatom 11:4. Evropsko prvenstvo za vaterpoliste, na kojem Srbija brani titulu, biće održano u beogradskoj Kombank areni od 10. do 23. januara 2016. godine.

21:10 - Doživotno suspendovan zbog prodaje dopingaBivši austrijski biciklista Kristof Keršbaum doživotno je danas suspendovan pošto je od 2007. do 2009. godine drugim biciklistima prodavao nedozvoljene supstance. Austrijski anti-doping pravni komitet saopštio je da je doživotna suspenzija jedina opcija za Keršbauma, koji je ranije bio suspendovan zbog korišćenja dopinga krvi, supstance EPO. Njega je 2011. godine krivični sud kaznio uslovnom dvomesečnom zatvorskom kaznom zbog prodavanja dopinga. Keršbaum je pre toga uhapšen i bio je u pritvoru 11 dana jer je snabdevao bicikliste supstancom EPO i drugim nedozvoljenim supstancama. ; Keršbaum je postao prvi sportista koji je išao na suđenje, otkako je prodaja doping supstanci postala krivično delo u Austriji. On nije uspeo da ostavi trag u međunarodnom biciklizmu. Njegov poslednji tim bio je austrijski Radklub Vels, koji je raskinuo saradnju kada je Keršbaum uhapšen.

20:37 - Kris Frum učestvuje na VueltiPobednik Trke oko Francuske Britanac Kris Frum učestvovaće na predstojećoj trci oko Španije, Vuelti, saopštili su danas organizatori. Frum će voziti za svoj tim Skaj na Trci oko Španije, koja počinje 22. avgusta. Dvostruki pobednik Tur d'Fransa je 2011. i 2014. godine osvajao drugo mesto na Vuelti. Osim Fruma, među najozbiljnije kandidate za pobedu na Vuelti smatraju se Nairo Kintana i Vinćenco Nibali.

20:18 - Princ Ali: FIFA nema kredibilitet sa BlateromBivši kandidat za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) jordanski princ Ali bin el Husein rekao je danas da ta organizacija nema kredibilitet dok je na njenom čelu Sep Blater. "Mislim da u ovakvoj situaciji niko neće donositi kredibilne odluke (u Fifi). Mislim da je najvažnije da svi znaju da su vođstvu potrebne sveobuhvatne reforme", rekao je princ Ali. On je izrazio sumnju u vrednost reformi Fifine radne grupe koju je podržao predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini. Platini se kandidovao za predsednika Fife na izborima koji će se održati 26. februara. Princ Ali je rekao da Platini "nije dobar za Fifu" i da "ceo fudbalski svet želi promene". Jordanski princ se u maju kandidovao na izborima za predsednika Fifa i izgubio je od Sepa Blatera u prvom klugu glasanja sa 73:133, posle čega je 79-godišnji Švajcarac dobio peti mandat. Princ Ali još nije odlučio da li će se ponovo kandidovati. "Za sada razgovaram sa našim fudbalskim asocijacijama i razmatram njihove opcije", rekao je on. Blater je krajem maja dobio svoj peti mandat, ali je 2. juna podneo ostavku zbog velikog pritiska javnosti posle skandala i hapšenja nekolicine visokih funkcionera te organizacije u sklopu istrage američkih i švajcarskih vlasti o korupciji u svetskom fudbalu. On je podneo ostavku, ali je rekao da će ostati na funkciji dok se ne izabere novi predsednik Fife. Princ Ali bi mogao da otkrije planove o mogućoj kampanji 7. septembra, na konferenciji Sokereks u Mančesteru, gde će biti glavni govornik. "Tamo ću predstaviti svoje ideje o tome šta mislim da je najbolje za Fifu", rekao je princ Ali, koji je do maja četiri godine bio potpredsednik svetske kuće fudbala. Članovi Uefe, koji su uglavnom podržali princa Alija na izborima, će se sastati 15. i 16. septembra na Malti da čuju Platinijeve planove za Fifu. "Nadam se da će ovog puta biti dobar izbor. Najvažnije je da postoji prava debata i da su stvari zasnovane na stvarnoj platformi", rekao je princ Ali. Fifa nije potpisala nijedan veliki sponzorski ugovor od Svetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu i ne očekuje se novi sponzor pre izbora u februaru. "Od sponzora dobijamo potrebnu podršku za razvojni program. Ako imate Fifu u koju ljudi imaju poverenje... Sponzori će se boriti da budu deo nje", rekao je princ Ali.

19:58 - Rondon iz Zenita u VBA za 17 miliona evraDosadašnji fudbaler Zenita iz Sankt Peterburga, reprezentativac Venecuele Hose Salomon Rondon, novo je pojačanje Vest Bromvič Albiona, objavio je engleski premijerligaš. Taj 25-godišnji napadač potpisao je četvorogodišnji ugovor u rekordnom klupskom transferu od 12 miliona funti, što je oko 17 miliona evra. "Veoma sam srećan što sam ovde. Klub je pokazao veliko interesovanje za mene, što je veoma važno za igrača i jedva čekam da se pridružim ekipi. Ovo je nova prilika u mojoj karijeri", rekao je Rondon za sajt VBA. On će prisustvovati večerašnjoj utakmici svog novog kluba na domaćem terenu protiv Mančester sitija. Prošle sezone Rondon je u dresu Zenita postigao 20 golova na 44 meča u svim takmičenjima. Za nacionalnu reprezentaciju Venecuele do sada je ubeležio 39 nastupa, uz 13 postignutih golova.

19:27 - Kan: Vidal se ne uklapa u Gvardiolinu filozofiju fudbalaBivši golman i kapiten Bajerna iz Minhena, Oliver Kan, izrazio je sumnju u ispravnost odluke Bavaraca da kupe Artura Vidala. Čileanski reprezentativac pridružio se krajem prošlog meseca ekipi nemačkog velikana, koji je za njegov transfer platio Juventusu sumu od 37 miliona evra. "Vidal će doneti timu agresiju i dodati poseban mentalitet. Ali, on se po mom mišljenju ne uklapa u fudbalsku filozofiju trenera Pepa Gvardiole", rekao je Kan, nekadašnji čuvar mreže reprezentacije Nemačke, a prenosi magazin Kiker. Vidal (28) je branio boje Juventusa od 2011. godine i na 124 utakmice postigao je 35 golova, a prethodno je igrao za Kolo Kolo i Bajer Leverkuzen.

19:09 - Krajinović statovao pobedom na čelendžeru u PraguFilip Krajinović ostvario je pobedu na startu čelendžera u Pragu protiv domaćeg tenisera Jana Mertla sa 6:3, 6:3.Krajinović je rešio duel protiv češkog predstavnika za sat i 19 minuta, a u oba seta napravio je po jedan brejk. Naredni duel naš teniser igra protiv pobednika duela prvog kosturaša, Španca Alberta Ramosa ili njegovog zemljaka Đordija Samper-Montane.

18:48 - Rejes: Sevilja nije autsajder u Superkupu protiv BarseloneFudbaler Sevije Hose Antonio Rejes uveren je da njegov klub nije autsajder u utakmici za UEFA Superkup protiv Barselone u Tbilisiju. Iskusni 31. godišnji napadač smatra da Sevilja ima dobre šanse da osvoji taj trofej i rehabilituje se za prošlogodišnji poraz od Real Madrida u Kardifu (2:0). "Prošle godine izgubili smo u meču za trofej, ali nismo došli ovde kao autsajderi. Nećemo igrati protiv Barselone sa nekakvom idejom o revanšu, moramo da uživamo u utakmici. Ali, moramo da razmišljamo o tome kako sutra da pobedimo jedan od najboljih svetskih timova", rekao je Rejes, a prenosi sajt Lige šampiona. U Gruziji je ogromno interesovanje za atraktivni susret španskih klubova za koje nastupaju brojne fudbalske zvezde i sve karte odavno su rasprodate. Utakmica za UEFA Superkup između Sevilje i Barselone igra se u utorak u Tbilisiju od 20.45 sati.

18:28 - Džoi Barton blizu prelaska u Vest HemDosadašnji fudbaler Kvins Park Rendžersa Džoi Barton mogao bi da potpiše ugovor sa Vest Hemom u naredna dva dana, preneli su danas britanski mediji. Barton je u junu napustio Kvins Park Rendžers kada je klub ispao u Čempionšip. Očekuje se da će bivši fudbaler Njukasla i Mančester sitija u roku od 24 sata obaviti lekarske preglede, a zatim i potpisati ugovor sa Vest Hemom. Britanski mediji prethodno su spekulisali da će 32-godišnji Barton potpisati za Aston Vilu. Barton je tokom karijere imao problema sa ponašanjem, često je dobijao žute i crvene kartone, sukobljavao se sa saigračima i protivničkim igračima i imao je problema sa alkoholom. Predsednik Vest Hema Dejvid Gold kritikovao je Bartona pre dve godine, rekavši da "fudbaler ima problema i da mu je potrebna pomoć". Barton je do sada igrao za Mančester siti, Njukasl, Kvins Park Rendžers i na pozajmici u Olimpiku iz Marseja. Odigrao je dve utakmice i postigao jedan gol za mladu reprezentaciju Engleske, a za "A" tim jednu.

18:14 - Sun nije nastupio u finalu na SP zbog problema sa srcemSvetski rekorder i olimpijski šampion u trci na 1.500 metara slobodno kineski plivač Sun Jang nije nastupio u finalu te discipline na Svetskom prvenstvu u Kazanju zbog problema sa srcem, saopšteno je danas. Sun je juče, poslednjeg dana takmičenja na Svetskom prvenstvu u Kazanju, trebalo da učestvuje u finalnoj trci na 1.500 metara slobodno, ali se nije pojavio na startu. On je, međutim, došao na poslednju ceremoniju večeri, kada je primio nagradu za najboljeg plivača na takmičenju. Zvaničnici Plivačkog saveza Kine rekli su da je 23-godišnji Sun osećao nelagodu zbog srčanih problema. Sun je u Kazanju osvojio zlatne medalje u trkama na 400 i 800 metara slobodno, a bio je drugi na 200 metara slobodno. Dvostruki svetski šampion na 1.500 metara je prošle godine bio suspendovan na tri meseca jer je bio pozitivan na trimetazidin, koji je greškom uzeo zbog srčanog stanja.

17:49 - Velika zbrka oko Miloša VeljkovićaTotenhem je stopirao odlazak Miloša Veljkovića na pozajmicu u Lids, jer klub iz Čempionšipa ne može da mu garantuje stalnu minutažu. Lids je izrazio želju da dovede 19-godišnjeg zlatnog srpskog "orlića", ali je zapelo oko uslova pod kojima je fudbaler trebalo da stigne na "Eland roud. Lids je želeo da ga pozajmi Srbina samo na mesec što se nije svidelo menadžeru "pevaca" Maurisiju Poketinu, koji bi želeo da ustupi Srbina nekom klubu barem na šest meseci. Takođe zapelo je i oko zahteva Totenhema da zna tačan broj utakmica koliko bi Veljković odigrao za Lids, a to je bio zahtev koji menadžer Lidsa Uve Resler tek nije želeo da prihvati.

17:33 - Čelsi osigurao dolazak pojačanja za 20 miliona evraNakon mukotrpnih pregovora, Rahman Baba će na kraju ipak obući dres Čelsija.Mladi 21-godšinji odbrambeni igrač iz Gane i član Ausburga će za 20 miliona preći na Stamford Bridž, a nemački klub bi mogao zaraditi i dodatnih pet miliona evra bonusa u zavisnosti od klauzule koja predviđa da skupi najmanje 20 nastupa u prvoj sezoni.Baba će potpisati petogodišnji ugovor po kome će zarađivati tri miliona evra godišnje.

17:08 - Pregovori u završnoj fazi: Inter dovodi fudbalera RealaKako pišu italijanski mediji, Inter još uvek nije završio sa pojačanjima.Novi igrač tima Roberta Manćinija biće bek Real Madrida, Fabio Koentrao.Portugalac je višak u timu Rafe Beniteza, te on ne računa na njega, a Inter je posalo ponudu od 18 miliona eura.

16:41 - Mavrokefalidis prešao u AEKGrčki košarkaš Lukas Mavrokefalidis karijeru će nastaviti u AEK-u, saopštio je klub iz Atine.Mavrokefalidis je sa AEK-om potpisao ugovor na godinu dana, uz mogućnost produžetka saradnje na još 12 meseci.On je prošle sezone nosio dres Panatinaikosa, za koji je u Evroligi prosečno postizao sedam poena i 3,3 skoka. Iskusni centar odlučio je da ostane u Grčkoj, iako je imao nekoliko ponuda klubova iz Kine. Mavrokofealidis je tokom karijere nastupao za PAOK, Virtus, Valensiju, Olimpijakos, Marusi, Spartak iz Sankt Petersburga i Barselonu. Pre njega, AEK je doveo Jana Vujukasa i američkog plejmemejkera Krisa Vorena.

16:22 - Marsej zove Jirgena KlopaOlimpik Marsej ostao je bez trenera posle prvog kola nove sezone, a kao zamenu za Marsela Bjelsu želeo bi da dovede Jirgena Klopa.Argentinac je dao ostavku nakon poraza od Kanea na Velodromu (1:0), pa je francuski klub sada u velikom problemu.Klop je trenutno bez angažmana jer je po okončanju prethodne sezone napustio Borusiju Dortmund nakon sedam godina. Problem za Francuze jer je on najavio da želi godinu odmora kako bi uživao u privatnom životu.

15:47 - Džeko nije poslednje pojačanje RomeDirektor Rome Valter Sabatini rekao je da taj italijanski klub nije završio posao u letnjem prelaznom roku dovođenjem bosanskog fudbalera Edina Džeka.Roma je do sada dovela Mohameda Salaha i Vojćeha Ščensnog, a finalizacija transfera Džeka iz Sitija očekuje se u narednim danima."Džeko je sjajan igrač, ali se nadam da će najbolje pojačanje tek stići u Romu. Tržište još nije zatvoreno", rekao je Sabatini. Italijanski mediji spekulišu da je Roma zainteresovana za igrača Pari Sen Žermena Lukasa Dinjea, kao i da dalje ne odustaje od dovođenja fudbalera Barselone Adrijana.14:59 - Venger: Nije kupovina jedina opcijaTrener Arsenala Arsen Venger rekao je da neće žuriti sa dovođenjem novih igrača nakon poraza od Vest Hema, ali je dodao da to može da se promeni."Voleo bih da mislim da smo mi odgovorni za kupovinu igrača i trenera, a ne mediji. Kada ste profesionalni fudbaler, morate da se součite sa odgovornošću, a ne da uvek gledate nekog drugog. Moramo da gledamo sebe i shvatimo da nismo bili dovoljno dobri (protiv Vest Hema). Nismo bili dovoljno ubedljivi, a Vest Hem je odigrao dobro. Čestititam im, a nadam se da ćemo brzo da se povratimo", rekao je Venger za britanske medije. "Ponoviću ono što sam već govorio... Ako se pojavi izuzetna solucija, mi ćemo dovesti nekoga. Nakon ovakvog poraza, važno je da mislimo da kupovina nije jedina opcija", dodao je Venger.14:12 - Kamačo preuzima Meksiko?Bivši selektor fudbalske reprezentacije Španije Hose Antonio Kamaćo mogao bi da preuzme selekciju Meksika.Kako se navodi, Kamačo pregovara sa čelnicima Fudbalske federacije Mekiska, koja je prošlog meseca smenila Migela Ereru zbog napada na sportskog novinara na aerodromu u Filadelfiju, po osvajanju Gold kupa.

13:49 - Lam: Bajern mora da popravi igruKapiten Bajerna Filip Lam rekao je danas da njegov tim mora da popravi igru kako bi odbranio titulu u Bundesligi. Bajern je na startu nemačkog kupa na gostovanju pobedio Notingen sa 3:1 i prošao u narednu fazu takmičenja. "Najvažnije je da smo prošli dalje i da se niko nije povredio. Očigledno je da ćemo morati da igramo bolje sledeći put. Imali smo sreće da odmah postignemo drugi gol posle izjednačenja. Nikad ne znate šta može da se dogodi u fudbalu", rekao je Lam za Kiker. Bavrci na startu domaćeg šampionata dočekuju Hamburg, koji je posle produžetaka poražen od Jene. "Eliminacija Hamburga neće uticati na nas. HSV će dati sve od sebe da zabeleži dobar start u prvenstvu, međutim potrudićemo se da tri boda ostanu u Minhenu", dodao je Lam. Utakmica 1. kola Bundeslige Bajern - Hamburg igra se u petak od 20.30 sati na Alijanc areni.13:28 - Milan doveo Romanjolija za 25 miliona evraItalijanski fudbalski klub Milan doveo je mladog reprezentativca Italije Alezija Romanjolija, za kojeg je Romi platio 25 miliona evra. Potpredsednik Milana Adrijano Galijani potvrdio je da je Romanjoli novi član "rosonera", kao i da bi transfer mogao da dostigne još dodatnih pet miliona evra u bonusima. "Alezio će danas biti podvegnut medicinskim pregledima, posle čega će potpisati višegodišnji ugovor", rekao je Galijani italijanskim medijima. Milan je na taj način ispunio veliku želju treneru Siniši Mihajloviću nakon što je insistirao na dovođenju igrača sa kojim je prošle sezone sarađivao u Sampdoriji. Romanjoli je prošao omladinsku školu Rome, a jednu sezonu proveo je na pozajmici u ekipi iz Djenove. Ovaj 20-godišnji štoper je za mladu reprezentaciju Italije nastupio šest puta.12:55 - Real postavio ultimatum Junajtedu za De HeuŠpanski fudbalski klub Real iz Madrida postavio je ultimatum Mančester Junajtedu da pristane na ponudu od 25 miliona evra za golmana Davida De Heu ili će ga sledeće godine dovesti bez obeštećenja. Španski As navodi da Junajted ne želi da pusti španskog golmana ispod 35 miliona evra, dok Real pored 25 miliona nudi i dodatnih pet kroz bonuse. De Hei ugovor ističe sledeće godine i već u januaru bi mogao da dogovori uslove prelaska u drugi klub kako bi na kraju sezone prešao kao slobodan igrač. Menadžer Junajted Luj van Gal nije uvrstio De Heu u tim za meč protiv Totenhema na otvaranju Premijer lige, što je obrazložio da Španac nije fokusiran na obaveze u klubu jer razmišlja o mogućem transferu u Real. De Hea je pre dolaska na Ostrvo branio u gradskom rivalu Reala - Atletiku.

12:34 - Manćini: Jovetiću treba vremenaTrener fudbalera Intera Roberto Manćini rekao je danas da će crnogorskom igraču Stevanu Jovetiću trebati malo vremena da pronađe svoje mesto u tom italijanskom klubu. Jovetić će narednih godinu dana igrati u Interu kao pozajmljen igrač Mančester sitija, s tim da će italijanski klub posle toga moći da otkupi ugovor. Crnogorski fudbaler je proteklog vikenda odigrao 60 minuta u prijateljskoj utakmici protiv Atletik Bilbaa, koji je njegov tim dobio sa 2:0. On je bio strelac prvog gola. "Jovetiću treba malo više vremena, iako je dobro igrao na tom meču. Znamo kakav je tip igrača i znamo šta može", rekao je Manćini za sajt Intera. Pored Jovetića, Inter je do sada u prelaznom roku doveo i Mirandu, Martina Montoju i Džefrija Kondogbiju, a Maćni se nada da to nije kraj pojačanjima. "Radimo na tome i nadamo se da ćemo prelazni rok završiti najbolje što možemo", dodao je Mančini.

12:10 - Demikelis: Siti je favorit za osvajanje Premijer ligeFudbaler Mančester sitija Martin Demikelis rekao je danas da je njegov tim favorit za osvajanje titule u Premijer ligi. Siti je osvojio titulu u Premijer ligi u sezoni 2013/14, ali prošle sezone nije uspeo da odbrani trofej. Ekipa Manuela Pelegrinija je sezonu završila sa osam bodova manje od prvoplasiranog Čelsija. Mančester siti novu sezonu počinje danas utakmicom protiv Vest Broma. "Svake godine je nekoliko jakih timova kojih će se boriti za trofej, kao što su Čelsi, Mančester junajted, Arsenal... Borićemo se protiv njih, namera nam je da ih pobedimo... Da, mi smo favoriti", rekao je Demikelis za Skaj sport. Demikelis, koji je produžio ugovor sa Sitijem još u martu, kazao je ceo tim očajnički želi da u predstojećoj sezoni bude konstantan na terenu. "Nismo završili sezonu onako kako smo želeli. Nismo bili konstanti kao što smo bili jednu sezonu ranije... Imamo kvalitet, dobar smo tim i želimo da svu tu energiju prenesemo na teren ove sezone", dodao je argentinski fudbaler.

11:32 Nadal: Ne razmišljam o povlačenjuRafael Nadal rekao je pred start Mastersa u Montrealu da ne razmišlja o eventualnom povlačenju. Nadal ima 29 godina, a u proteklih par sezona ima mnogo problema sa povredama.Ove godine bio je na korak od ispadanja iz Top10, ali je osvajanjem turnira u Hamburgu dobio određeni broj bodova i sada je deveti na svetu. „Uveren sam da je mnogo više iza nego ispred mene. To je sigurno. Ali, nisam pomišljao na povlačenje. Ja sam tip čovek akoji radi svaki dan. 2005. sam imao 19 godina i siguran sam da neću igrati tenis do 39. godine. Motivisan sam da nastavim, pa mi je teško i da pomislim da neću igrati. Ali, kada taj trenutak dođe, znaću. Kada se probudim bez motivacije da napredujem, to će biti kraj. Ali, dok taj dan ne dođe, nastaviću da radim ono u čemu uživam“, rekao je Nadal. Njegov rival u drugom kolu Mastersa u Montrealu biće Pelivo ili Stahovski.

11:02 - Tri Čehinje među deset najboljih teniserki svetaNa najnovijoj rang listi Ženske teniske asocijacije čak tri češke igračice našle su se među deset najuspešnijih. Četvrtoplasiranoj Petri Kvitovoj i njenoj sunarodnici Lusi Safarovoj, kkoja je trenutno sedma, pridružila se i Karolina Pliskova. Ona je sa 11. pozicije dospela na osmu zahvaljujući učešću u finalu turnira u Stenfordu, u kome je posle tri seta a dva sata borbe izgubila od Anđelike Kerber. Kada je o našim igračicama reč, Ana Ivanović je ostala šesta na svetu, Jelena Janković 23, a Aleksandra Krunić 64. Posle dve sedmice uzastopnih padova na ovom rangiranju, Bojana Jovanovski se sa 96. pomerila na 95. mesto, iako je zadržala isti bodovni učinak kao prošle nedelje.

WTA lista

1. Serena Vilijams (SAD) - 12.371 bod2. Marija Šarapova (Rusija) - 6.3863. Simona Halep (Rumunija) - 5.1514. Petra Kvitova (Češka) - 4.9955. Karolina Voznijacki (Danska) - 4.9056. Ana Ivanović (Srbija) - 3.7067. Lusi Safarova (Češka) - 3.4668. Karolina Pliskova (Češka) - 3.3359. Garabinje Muguruza (Španija) - 3.31510. Karla Suarez Navaro (Španija) - 3.19523. Jelena Janković (Srbija) - 1.97064. Aleksandra Krunić (Srbija) - 88995. Bojana Jovanovski (Srbija) - 637235. Jovana Jakšić (Srbija) - 193270. Ivana Jorović (Srbija) - 159278. Nina Stojanović (Srbija) - 150

10:33 - Novak i dalje prvi, ostali napredovali na ATP listi pred masters u MontrealuNa najnovijoj rang listi Asocijacije teniskih profesionalaca trojica od četvorice najuspešnijih predstavnika Srbije zabeležili su pomake. Novak Đoković je, očekivano, i dalje ubedljivo prvi, trenutno ima 4.680 bodova više od drugoplasiranog Rodžera Federera, a zatim sledi niz od tri srpska igrača koji su popravili svoje pozicije. Viktor Troicki se sa 20. probio na 19. mesto, Dušan Lajović sa 112. na 106, a Filip Krajinović sa 123. na 122.

ATP lista

1. Novak Đoković (Srbija) - 13.745 bodova2. Rodžer Federer (Švajcarska) - 9.0653. Endi Marej (Velika Britanija) - 7.8404. Kei Nišikori (Japan) - 6.0255. Stan Vavrinka (Švajcarska) - 5.7456. Tomaš Berdih (Češka) - 5.1407. David Ferer (Španija) - 4.2958. Marin Čilić (Hrvatska) - 3.5859. Rafael Nadal (Španija) - 3.50010. Miloš Raonić (Kanada) - 3.27519. Viktor Troicki (Srbija) - 1.629106. Dušan Lajović (Srbija) - 510122. Filip Krajinović (Srbija) - 444180. Laslo Đere (Srbija) - 276282. Peđa Krstin (Srbija) - 165303. Miljan Zekić (Srbija) - 152443. Janko Tipsarević (Srbija) - 86

09:50 - Nišikori preokretom do desetog trofejaJapanac Kei Nišikori osvojio je turnir u Vašingtonu pobedivši u finalu Amerikanca Džona Iznera sa 4:6, 6:4, 6:4.Do desete ATP titule u karijeri japanski teniser je došao preokretom, jer je prvu deonicu izgubio usled doživljenog brejka u desetom setu, a onda zaigrao daleko sigurni i, pritom, iskoristio bol u ramenu koji je osetio njegov rival.09:20 - Kerber stigla Serenu titulom u Stenfordu, Stivens najbolja u VašingtonuDva ženska teniska turnira okončana su minule noći po srednjeevropskom vremenu, a titule su pripale Anđeliki Kerber u Stenfordu, odnosno Sloun Stivens u Vašingtonu.I dok je Amerikanka Stivens po prvi put u karijeri osvojila jedan turnir u profesionalnoj konkrenciji, pobedivši Anastasiju Pavljučenkovu sa više nego ubedljivih 6:1, 6:2, Nemica Kerber je četvrti put u 2015. došla do trofeja. Ona je u Stenfordu, posle dvosatne borbe, savladala Karolinu Pliskovu sa 6:3, 5:7, 6:4, čime se izjednačila sa Serenom Vilijams po broju osvojenih pehara u ovoj sezoni.

09:05 - Šaćiri na pragu StoukaTrener Stouka Mark Hjuz rekao je da je taj klub obnovio pregovore sa fudbalerom Intera Džerdanom Šaćirijem o transferu.Švajcarski fudbaler je prošlog meseca odbio ponudu Stouka, a danas je bio na tribinama stadiona Britanija i gledao utakmicu u kojoj je Liverpul pobedio sa 1:0, golom Filipea Kutinja u 86. minutu.Hjuz je rekao da su razgovori sa Šaćirijem obnovljeni i da dogovor još nije blizu. Stouk je prošlog meseca postigao dogovor sa Interom o transferu vrednom 12 miliona funti, ali Šaćiri nije pristao."Bićemo oduševljeni ako uspemo da se dogovorimo. Prelazni rok je još otvoren i ništa nije sigurno, pošto smo i u prošlosti bili blizu dogovora, pa ćemo sačekati", rekao je Hjuz za Skaj Sports. Šaćiri (23) je karijeru počeo 2009. godine u Bazelu, odakle je tri godine kasnije prešao u Bajern iz Minhena, a u januaru ove godine potpisao je za Inter. "To je pitanje vremena, ponekad neke stvari možete da obavite brzo. Ja se uvek nadam", dodao je Hjuz. Za reprezentaciju Švajcarske debitovao je 2010. godine, do sada je odigrao 46 utakmica i postigao 17 golova.08:25 - Arsenal: Žiru se nije onesvestioFudbalski klub Arsenal negirao je da se igrač Olivije Žiru onesvesto tokom utakmice sa Vest Hemom.Žiru se u 16. minutu utakmice na stadionu ’Emirejts’ glavom sudario sa Džejmsom Tomkinsom i strahovalo se da je ozbiljnije povređen jer je nepomično ležao na leđima pre nego što ga je saigrač Načo Monreal okrenuo na stranu.Posle ukazane pomoći Žiru i Tomkins su odigrali celu utakmicu, koju je dobio Vest Hem sa 2:0. Arsenal je saopštio da francuski fudbaler nije bio u nesvesti. "Novosti o Olivijeu Žiruu: Suprotno nekim izveštajima, Žiru u bilo kom trenutku posle sudara nije bio u nesvesti i vratio se kući kao i obično", naveo je Arsenal.08.00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track