BOŽOVIĆ: Ako želimo titulu moramo da ispravimo greške!
Foto: Saša Pavlić Kurir

Zadovoljan pojačanjima

BOŽOVIĆ: Ako želimo titulu moramo da ispravimo greške!

Fudbal -
Nismo zadovoljni odbranom, ali problem je u čitavoj ekipi jer na terenu svi igramo u oba pravca - rekao je trener Zvezde

BEOGRAD - Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović istakao je da očekuje sve bolje partije njegovog tima i pobedu nad Čukaričkim u petom kolu Superlige Srbije.

"Mislim da za protivnika imamo jednu od najboljih ekipa u ligi, neće nam biti lako, ali se nadamo da ćemo pred svojom fenomenalnom publikom uspeti da pobedimo. Oni su ekipa koja igra dobro na Marakani, osvojili su Kup, igrali nerešeno sa nama. Nezasluženo su ispali od Gabale u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali ja se nadam da ćemo uspeti da pobedimo" rekao je trener Božović konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

On je istakao da ekipa Čukaričkog igra na kontra napade, ali da se neće prilagođavati njihovoj igri.

"Mnogo je lakše braniti se, pa napadati iz kontre, kao što radi većina ekipa u našoj ligi. Nismo zadovoljni odbranom, ali problem je u čitavoj ekipi jer na terenu svi igramo u oba pravca. Ne možemo krivicu tražiti samo u igračima zadnje linije", rekao je strateg crveno-belih.

Božović je istakao da je jedan od nosilaca igre Čukaričkog Igor Matić, ali da ako žele da idu ka titulu moraju da se nose sa najtežim izazovima.

"Matić je jedan od najboljih veznih igrača u ligi, Pavlović je dao četiri gola do sada i to je najjači deo njihove ekipe. Ali ako želimo da idemo ka tituli moramo da ispravljamo stvari u svojoj igri. Ne gledamo druge i nećemo se prilagođavati igri Čukaričkog". On je istakao da Jović i Vijera predstavljaju dobar napadački tandem, ali da mladi napadač ne može adekvatno da odogovori igri na boku.

"Kada želimo ofanzivniji sastav onda Jović i Vijera mogu dobro da sarađuju, ali problem Jovića je kada igra po strani jer ne može da da pun doprinos. Razmišljali smo da Vijeru stavimo po krilu, ali ni on nije sto posto spreman, jer od utakmice sa OFK Beogradom vuče povredu i primio je injekciju pre Voždovca".

Strateg Zvezde je najavio da će zbog povrede sutrašnji duel propustitili Bruno Matos, kao i da se Rendulić još uvek nije oporavio od povrede.

Božović je izrazio veliko zadovoljstco zbog potpisa Srđan Plavšića i najavio je da se i narednim danima očekuje da dolazak Mičela Donalda.

"Plavšić je veoma talentovan, može da igra po krilu i ne bi ga dovodilo da ne mislimo da je adekvatno pojačanje. Donald bi trebalo danas ili sutra da potpiše", zaključio je Božović.

Fudbaler Marko Grujić poručio je da njegov tim očekuje veoma težak duel, ali da ekipa ulazi u meč u znatno boljem raspoloženju posle pobede nad Voždovcem.

"Zvezda uvek pred svojim navijčima ide na pobedu. Ulazimo sa boljim raspoloženjem i nadamo se trijumfu. Pokušaću da pomognem ekipi da ostvaruje što bolje rezultate" istakao je Grujić.

Meč petog kola Superlige između Crvene zvezde i Čukaričkog na programu je u sutra od 19 sati na stadionu Rajko Mitić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track