Ronaldo utišao Nou Kamp i rešio prvenstvo
Foto: REUTERS

Ronaldo utišao Nou Kamp i rešio prvenstvo

Fudbal -
Ovo je bio prvi trijumf Reala u prvenstvenom "El Klasiko" derbiju od sezone 2007/2008, a ujedno i prva pobeda Žozea Murinja na Nou Kampu
1 / 8

BARSELONA - Fudbaleri Reala došli su nadomak osvajanja titule prvaka Španije, pošto su u gostima savladali Barselonu sa 2:1 i četiri kola pre kraja stekli sedam bodova prednosti nad najvećim rivalom. Ovo je bio prvi trijumf Reala u prvenstvenom "El Klasiko" derbiju od sezone 2007/2008, a ujedno i prva pobeda Žozea Murinja na Nou Kampu kao trenera "kraljevskog" kluba.

Real je večeras bio bolji u svim elementima i najavio smenu Barselone sa španskog trona, a kako Madriđani igraju u poslednje vreme, vrlo moguće i sa mesta prvaka Evrope. Igrači Reala potpuno su neutralisali najboljeg fudbalera današnjice Lionela Mesija, dok je prva zvezda Madriđana Kristijano Ronaldo još jednom potvrdio klasu i sjajnim golom rešio meč i prvenstvo. Igrao se 73. minut kada je Ronaldo "proleteo" po desnom boku, ostavivši iza sebe maltene polovinu ekipe Barselone i sa 15-ak metara prevario istrčalog Viktora Valdesa. To je praktično bio znak da šampionsko slavlje Murinja na klupi može da počne.

Real je bio konkretniji na početku utakmice, a Sami Kedira je posle kornera u 17. minutu iskoristio smušenost domaće odbrane i sa par metara "ćušnuo" loptu u mrežu. Pokušavala je nakon toga Barselona da dođe do izjednačenja, držala loptu u nogama, ali, jednostavno, veći deo vremena nije uspevala da zapreti onako kako ume.

Ipak, u 70. minutu rezervista Aleksis Sančez uspeo je da savladala Ikera Kasiljasa i ulije nadu navijačima Barselone, ali je istu ubrzo ugasio već pomenuti Ronaldo kome je to bio 42. prvenstveni gol. Priliku za revanš Barselone će imati u finalu Lige šampiona, naravno, pod uslovom da dva španska velikana prethodno eliminišu minhenski Bajern i londonski Čelsi.

Rezultati i strelci 34. kola: Majorka - Saragosa 1:0 (Viktor 33) Sporting - Rajo Valjekano 2:1 (Sangoj 18, Bilić 78 - Labaka 51) Barselona - Real Madrid 1:2 (Sančez 70 - Kedira 17, Ronaldo 73) U 22 sata počinje meč Sevilja - Levante

Sutra: Granada - Hetafe, Sosijedad - Viljareal, Rasing - Bilbao, Atletiko Madrid - Espanjol, Valensija - Betis.

U ponedeljak: Osasuna - Malaga

Tabela: Real Madrid 88, Barselona 81, Valensija 52, Malaga 51, Levante 48, Osasuna 46, Atletiko 45, Sevilja, 45, Bilbao 45, Espanjol 45, itd.

http://www.youtube.com/watch?v=oA7cdeQjN9A

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track