(VIDEO) BARSA BEZ TROFEJA: Atletik Bilbao odoleo na Nou Kampu i osvojio Superkup Španije
Foto: AP

Šampion bez snage

(VIDEO) BARSA BEZ TROFEJA: Atletik Bilbao odoleo na Nou Kampu i osvojio Superkup Španije

Fudbal -
U revanšu nacionalnog Superkupa bilo 1:1, pa su Baskijci osvojili prvi pehar posle 21 godine

Fudbaleri Barselone i Atletik Bilbaoa igrali su večeras 1:1 (1:0) na "Nou Kampu" u revanšu Superkupa Španije, a trofej je pripao Baskijcima, jer su u prvom meču u petak trijumfovali čak sa 4:0.Domaćin je u revanšu poveo preko Lionela Mesija u 43. minutu, a izjednačio je u 74. Aric Aduric, kome je to bio četvrti pogodak u ovom dvomeču.

Tim Luisa Enrikea je od 56. minuta igrao bez isključenog Đerara Pikea. Iako je domaćin i sa igračem manje stvorio nekoliko šansi, ipak nije imao snage, ne samo da anulira ogroman zaostatak iz prve utakmice, već ni da sačuva prednost.

Snage su izjednačene u 86. minutu kada je "pocrveneo" i Kike Sola, ali je tada već bilo kasno za Barsu.

Tako je prekinut neverovatan niz Barselone, koja je aktuelni šampion Španije, vlasnik trofeja u Kupu kralja, Ligi šampiona i Superkupu Evrope.

Atletiku je drugi put u istoriji pripao nacionalni Superkup. Prethodno, taj uspeh ostvario je 1984. godine, kada je osvojio i prvenstvo i Kup, pa je automatski postao vlasniki trofeja u Superkupu (takvo je bilo pravilo u to vreme). Ujedno, to su bili poslednji trofeji Atletika do danas.

Barselona je ostala rekorder po broju trofeja u Superkupu, ima ih 11, Real Madrid ima devet...

Zanimljivo je da će se Atletik i Barselona sastati i treći put za devet dana, jer u nedelju u Bilbaou igraju meč prvog kola Primere.

Lionel Messi Goal ~ FC Barcelona vs Athletic... by sports-live1

Gerard Pique RED CARD Barcelona 1 - 0 Athletic... by goals5

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track